Π.Ρόμπινσον:"Μας εμπνέει ο ανταγωνισμός"

Π.Ρόμπινσον:"Μας εμπνέει ο ανταγωνισμός"

Ο συνωστισμός των παικτών που διαγκωνίζονται για την κατοχύρωση της θέσης τους στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Μουντιάλ της Γερμανίας, μαίνεται ανελέητος. Πληθώρα παικτών ερίζουν για την επιλογή τους, προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια του Σβεν Γκόραν Έρικσον. Ανάμεσα τους, συγκαταλέγεται και ο τερματοφύλακας της Τότεναμ, Πολ Ρόμπινσον, ο οποίος ευελπιστεί να αποδείξει πως είναι ο κατάλληλος για να επωμιστεί την υπεράσπιση της εστίας των "λιονταριών".

Το Σάββατο (13/11) η Αγγλία αντιμετωπίζει σε φιλική συνάντηση την Αργεντινή, όπου ο Ρόμπινσον θα έχει την ευκαιρία να πιστοποιήσει την φιλοδοξία του. Ο ίδιος διατύπωσε τις απόψεις και συμπεράσματα του, τόσο για τον ανταγωνισμό που επικρατεί στην ομάδα του, όσο και την εύνοια που τυγχάνει: " Η πίεση είναι διαφορετική τώρα. Δεν υπάρχει πλέον, αφού έχουμε προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο παραμένει ο τεράστιος ανταγωνισμός για να διατηρήσεις τη θέση σου στην ομάδα και να πετύχεις κάτι στη Γερμανία. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα και ανταγωνισμός για τις θέσεις, ο οποίος είναι υγιής και καλός για την ομάδα ", ενώ ανέφερε για τη θέση του: " Προς το παρόν βρίσκομαι στη θέση όπου άπαντες θέλουν να κάνουν ότι και εγώ. Είμαι σε ευμενή θέση, αλλά εξαρτάται από μένα να παραμείνω εδώ ".

Αναφορικά με τους προσεχείς αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν στη Γενεύη, ο Ρόμπινσον προλογίζει το ματς ως σημαντική ευκαιρία προετοιμασίας. Συγκεκριμένα, τόνισε: " Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι ευεργετικό για εμάς και μοιάζει με αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο ", ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια: "Πρέπει να ταξιδέψουμε πριν τον αγώνα και κανείς απ’ τους δύο δεν αγωνίζεται στην έδρα του. Είναι ένα καλό φιλικό, γιατί είναι περισσότερο προετοιμασία εν όψει Μουντιάλ ".

Στον επίλογο της ομιλίας του, ο πρώην γκολκίπερ της Λιντς, αποκάλυψε πως ενδεχόμενη νίκη θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την επανένταξη στους κορυφαίους 10 της κατάταξης της ΦΙΦΑ: " Είναι πολύ σημαντικό να κατακτήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ανάρτησης της κατάταξης της ΦΙΦΑ. Η Αργεντινή είναι δεύτερη αυτή τη στιγμή, ενώ διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες και πρόκειται να είναι σημαντική δοκιμασία για ‘μας. Υπάρχει μεγάλη ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων και είμαι σίγουρος πως το ίδιο θα συμβεί το Σάββατο, ελπίζοντας όμως να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα ".

Επανέρχεται ο Κίνγκ επί της Αργεντινής

Δριμύτερος επιστρέφει ο Λέντλει Κίνγκ στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας, η οποία θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Αργεντινής.

Ο στόπερ της Τότεναμ απείχε απ’ τις προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο του. Στην τελευταία συνεδρία όμως διένυσε επιτυχώς όλο το πρόγραμμα, χωρίς να αισθανθεί πόνους.

Τώρα, βρίσκεται σε πλήρη συναγωνισμό για να ξεκινήσει στην αναμέτρηση της Γενεύης, παρ’ ότι ίσως του ξαναζητηθεί να επιστρατευτεί στη θέση του ανασταλτικού μέσου, όπως έπραξε με τεράστια αυτοπεποίθηση στον αγώνα εναντίον της Πολωνίας, τον περασμένο μήνα.

Ο εκλέκτορας της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον, είναι ενθουσιασμένος με την απαρτία των 23 μελών που συμπεριέλαβε στην αποστολή. Ο Σουηδός τεχνικός δήλωσε, περιχαρής: " Τα νέα είναι καλά. Άπαντες είναι υγιείς και είχαμε μια καλή συνεδρία. Είναι πάντα σημαντικό για ‘μενα να έχω μια ομάδα πλήρης, ώστε να διαλέγω απ’ αυτή όταν έχουμε ένα σημαντικό αγώνα, όπως το Σάββατο. Οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και οι συνεργάτες, ανυπομονούμε για το φιλικό ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK