ΠΑΕ Ξάνθη: "Να παίξουμε το μπαράζ στο μπαρμπούτι"

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την προδιαγραφόμενη αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου.

ΠΑΕ Ξάνθη: "Να παίξουμε το μπαράζ στο μπαρμπούτι"
INTIME SPORTS

Η ανακοίνωση:

"Σε ποια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται αυτά που διαδραματίζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Σε ποια χώρα του πλανήτη συμπεριλαμβανομένης της Ουγκάντα κι όλων των Αφρικανικών χωρών γίνονται αυτά που διαδραματίζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

A. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012-13

Τελειώνει το πρωτάθλημα και κανένας δεν γνωρίζει ποιες ομάδες αδειοδοτούνται για να παίξουν στην Ευρώπη και ποιες όχι. Γίνονται play-off στα οποία συμμετέχουν ομάδες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Γίνεται αγώνας μπαράζ δύο ομάδων για την συμμετοχή μίας εκ των δύο στην Ευρώπη και η μία εκ των δύο δεν μπορεί να έχει άδεια συμμετοχής για να παίξει στην Ευρώπη. Η ομάδα που χάνει τον αγώνα μπαράζ καλείται στις 19 Ιουνίου να ξεκινήσει προετοιμασία προκειμένου να συμμετέχει στην Ευρώπη. Οι ποδοσφαιριστές της SKODA ΞΑΝΘΗ από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και τον Ιούνιο του 2014 που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι μέσα στα γήπεδα και δεν ξέρουμε ακόμη μέχρι πότε.

B. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-14

Έχοντας διανύσει σχεδόν τα ¾ της ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-14 του πρωταθλήματος Superleague, κανένας δεν γνωρίζει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν.

2, 3, 4, 52; Κανένας!

Παρ’ όλα αυτά, το απίθανο αυτό πρωτάθλημα ξεκίνησε και το αυτονόητο που το γνωρίζουν όλες οι αφρικανικές χώρες πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματά τους, δηλαδή πόσες ομάδες υποβιβάζονται δεν το ξέραμε. Και προς τιμή αυτής της χώρας το μάθαμε λίγες αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος.

Ορίζεται αγώνας μπαράζ με ημερομηνία 8 Ιουνίου προκειμένου η ομάδα μας να παίξει με τον τρίτο της Football League μετά από 2 μήνες αγωνιστικής απραξίας.

Το παιχνίδι μπαράζ στις 8 Ιουνίου αναβάλλεται γιατί το παιχνίδι Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου θεωρείται «ύποπτο» από την UEFA με χαρτί που στέλνει στην ΕΠΟ.

ΣΗΜ.:Την περασμένη Τετάρτη 28/05/2014 διεξήχθη το παιχνίδι Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου στις 18:00. Οι εργάσιμες μέρες που μεσολαβούν είναι Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα. Την Τρίτη, με ταχύτητα φωτός, η ΕΠΟ αποστέλλει την απόφαση στη Football League λίγο πριν την συνεδρίασή της που θα επικύρωνε την βαθμολογία κι ως εκ τούτου, ο αγώνας μπαράζ θα γινόταν κανονικά όπως είχε οριστεί στις 8 Ιουνίου.

Υπάρχει το εξής οξύμωρο. Στη μία περίπτωση η ΕΠΟ αντιδρά με κινήσεις ταχύτητας φωτός και στην άλλη συμμετέχει παρακολουθώντας την εξέλιξη ενός πρωταθλήματος στο οποίο κανείς δεν γνωρίζει πόσες ομάδες υποβιβάζονται.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ

Έτσι κι αλλιώς το έχουμε κάνει «καλοκαιρινό». Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά. Προτείνουμε λοιπόν το εξής:

Το μπαράζ να το παίξουμε στα ζάρια ή στο μπαρμπούτι ή όπως αλλιώς λέγεται. Ο φέρων «εξάρες» κερδίζει και μένει, ο φέρων «διπλές», χάνει και πέφτει.

Υ.Γ.: Εκ των προτέρων ζητάμε συγνώμη από την Ουγκάντα και τις άλλες αφρικανικές χώρες. Δεν τις υποτιμάμε γιατί απλούστατα αυτά που συμβαίνουν εδώ δεν συμβαίνουν εκεί".