Πάει Λισσαβόνα ο Βλαχοδήμος, "cash" όλα τα χρήματα!

Πότε ταξιδεύει ο Βλαχοδήμος στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, πόσα και πως θα τα πάρει ο Παναθηναϊκός, "ανακουφίζοντας" άμεσα το ταμείο του και τις υποχρεώσεις του, ποιοι είναι οι όροι του επικείμενου deal και με ποια ομάδα συζητούν οι "πράσινοι" για τον Ρόμπιν Λουντ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) ΕUROKINISSI

Το ταμείο του Παναθηναϊκού όχι μόνο είναι... μείον, αλλά και στο όριο του “σφραγίσματος”, με τους “πράσινους” να αναζητούν με κάθε τρόπο “ενέσεις” ρευστότητας για να μπορέσει να πάρει “ανάσα” η ομάδα και να “βγουν”, τόσο οι οικονομικές υποχρεώσεις που “καίνε” (δόσεις προσφυγών που έχουν τελεσιδικήσει, δόσεις διακανονισμών που κινδυνεύουν να... τιναχθούν στον αέρα), όσο και οι... επόμενες που αφορούν τις δόσεις συμβολαίων της ομάδας στο τέλος του μήνα.

Η πιο μεγάλη “ανάσα” που περιμένουν στον Παναθηναϊκό δεν είναι άλλη απ' την επικείμενη πώληση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα. Οι διαπραγματεύσεις που είχαν “παγώσει” για ένα διάστημα, έχουν αναθερμανθεί εδώ και μέρες και πλέον οδεύουμε προς οριστική συμφωνία ανάμεσα στα δύο κλαμπ, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί τα προσεχή 24ωρα. Επί της ουσίας, η μετακίνηση του ομογενούς γκολκίπερ στους “αετούς” της Λισσαβόνας έχει πλέον δρομολογηθεί κι απομένουν ορισμένες τυπικές λεπτομέρειες, ως προς την καταβολή των χρημάτων, τα έξτρα μπόνους και τους τελικούς όρους του συμβολαίου του “Odi” με τους Λουζιτανούς.

Υπάρχουν δε, ορισμένες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες γύρω απ' το επερχόμενο deal, καθώς μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει, τροποποιήθηκαν σημαντικά οι όροι, σε σχέση με την κουβέντα που είχε γίνει στις 31 του περασμένου Αυγούστου. Συγκεκριμένα:

-Το τελικό ποσό που θα εισπράξει ο Παναθηναϊκός, θα είνα ι 1,7 εκατ. ευρώ. Με την ειδοποιό διαφορά ωστόσο, πως θα πληρωθεί ΟΛΟ το ποσό cash, σε μία δόση, λίγα 24ωρα αφού πέσουν οι τελικές υπογραφές. Κάτι που αν μη τι άλλο θα “ανακουφίσει” απίστευτα την... υπερσυμπιεσμένη, οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και θα της δώσει “ανάσες” να πληρώσει ΑΜΕΣΑ αρκετά ανοικτά “μέτωπα” και να πάρει... ζωή ως τον Γενάρη.

-Η Μπενφίκα δεν σκοπεύει να αφήσει τον Βλαχοδήμο δανεικό ως το καλοκαίρι στο “τριφύλλι”. Τον θέλει και τον θέλει... ΤΩΡΑ. Γιατί; Γιατί οι εμφανίσεις του Μπρούνο Βαρέλα, του βασικού της γκολκίπερ που επέστρεψε το καλοκαίρι από δανεισμό στη Ρίο Αβε, πάνε από το... κακό στο χειρότερο, ο Ζούλιο Σέζαρ είναι πλέον στα 38 κι ετοιμάζεται για... απόσυρση και θεωρείται κατεπείγουσα η απόκτηση ενός ικανού γκολκίπερ, για να μπει αμέσως στην αγωνιστική “εξίσωση” της ομάδας. Κι αυτό ήταν κι ένας απ' τους λόγους που “έψησαν” και τον ίδιο τον “Odi”, απομακρύνοντας τους όποιους ενδοιασμούς είχε τον Αύγουστο.

-Ο Βλαχοδήμος αναμένεται να ταξιδέψει για τη Λισσαβόνα την Παρασκευή (6/10) και την επομένη θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις από τη Μπενφίκα. Ο ίδιος τα έχει βρει σχεδόν σε όλα για συμβόλαιο 4,5 ετών, με ετήσιες απολαβές περίπου 400.000 ευρώ.

-Ο Παναθηναϊκός θα κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης 15% για τον 23χρονο γκολκίπερ. Κι επειδή οι “αετοί” είναι κλαμπ που “πουλάει”, και “πουλάει” καλά, αυτό το ποσοστό ίσως αποδειχτεί πολύτιμο μελλοντικά.

-Από τα συνολικά 2 εκατ. ευρώ που θα βγουν από το... πορτοφόλι της Μπενφίκα, οι 300.000 ευρώ, θα καταλήξουν στη Στουτγάρδη, η οποία είχε κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης 15%, όταν έδωσε την “ελευθέρας” του “Odi” τον Γενάρη του '16 για να πάει στην Ελλάδα.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΛΟΥΝΤ

Ο Ρόμπιν Λουντ όπως έχουμε επισημάνει δεν πρόκειται να μείνει στον Παναθηναϊκό μετά το καλοκαίρι. Κι αυτό το είχε αποφασίσει, “παγώνοντας” τις όποιες επαφές είχαν γίνει με τη διοίκηση για ανανέωση, πολύ πριν... σκάσει το “κανόνι” του Γιάννη Αλαφούζου. Πλέον στο “τριφύλλι” ψάχνουν προτάσεις για να τον παραχωρήσουν από τον Ιανουάριο και να έχουν έστω ένα μικρό κέρδος, δεδομένου ότι από 1η Ιανουαρίου, μπορεί να υπογράψει σε άλλη ομάδα. Η ομάδα με την οποία έχει γίνει ήδη μία πρώτη επαφή είναι η Σταντάρ Λιέγης, η οποία είναι διατεθειμένη να προσφέρει ένα ποσό 350-400.000 ευρώ για να κάνει δικό της τον διεθνή Φινλανδό μέσο. Ο μάνατζέρ του “ψάχνεται” και στην Αγγλία, ωστόσο προς το παρόν, το πιο “ζεστό” ενδιαφέρον, έρχεται από... Βέλγιο μεριά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK