Πάει να κάψει "Λύμπε", Ουζουνίδη!

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν δίνει τα χρωστούμενα στην Κάλιαρι για να λυθεί το συμβόλαιο του Ιμπάρμπο, ενώ αναβάλει το ραντεβού για τις μεταγραφές. Οι μέρες περνούν και κινδυνεύει να "καεί" το project του νέου προπονητή, αλλά και του νέου τεχνικού διευθυντή. Γράφει και σχολιάζει ο Τσάρλυ.

Πάει να κάψει "Λύμπε", Ουζουνίδη!

Στον Παναθηναϊκό οι μεταγραφές είναι στάσιμες. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στο ξεκίνημα του 2017, ζητούσε παίκτες και ενόχλησε. Η ανάγκη ενίσχυσης επιβεβλημένη, το αναγκαστικό ξεσκαρτάρισμα, οι τραυματισμοί, η τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών του Ζέκα και το "Κόπα Άφρικα" δεν του επέτρεψαν να έχει τις επιλογές που θα ήθελε. Δουλεύει με ένα μικρό ρόστερ, πολεμάει με τόξα και καταφέρνει να παρουσιάζει χωρίς λύσεις έναν Παναθηναϊκό που παλεύει.

Ο ίδιος έκανε υπομονή και σταμάτησε να κοινοποιεί την απαίτηση για μεταγραφική ενίσχυση. Μαζί του κάνουν υπομονή και οι οπαδοί του συλλόγου που βλέπουν την ομάδα να πορεύεται με ένα πολύ χαμηλού επιπέδου ρόστερ, χωρίς να υπάρχουν ποιοτικές λύσεις.

ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΙΑΡΙ

Οι ημέρες περνούν και μεταγραφές δεν γίνονται. Συνέχεια διαβάζουμε για λύση του δανεισμού του Ιμπάρμπο, όμως οι πληροφορίες από την Ιταλία λένε τα εξής: Η Κάλιαρι για να δώσει το οκ για την αποχώρηση του Ιμπάρμπο και ν' αδειάσει η πολύτιμη θέση ξένου, ζητάει από τον Παναθηναϊκό τα ποσά που συμφωνήθηκαν για το δανεισμό του και τα οποία δεν πληρώθηκαν ποτέ. Με λίγα λόγια, μπορεί οι Λυμπερόπουλος - Ουζουνίδης να περιμένουν να φύγει ο Ιμπάρμπο για να κάνει τη μεταγραφή του επιθετικού που έχει έτοιμο, αλλά επί της ουσίας, αυτό δε πρόκειται να συμβεί, αν δε πληρωθεί η Κάλιαρι.

Σε δύσκολες συνθήκες, το τεχνικό επιτελείο και ο τεχνικός διευθυντής έχουν κοιτάξει πολλούς ποδοσφαιριστές. Παρότι τα προβλήματα είναι πολλά και οι ανάγκες περισσότερες, αποφασίστηκε να κινηθούν για έναν επιθετικό που να είναι δημιουργικός, ώστε να καλύψει στο 4-4-2 την θέση του δεύτερου στράικερ και να μπορεί να παίξει μαζί με τον Μπεργκ. Ενίσχυση σε αυτή τη θέση ήταν εξαρχής η προτεραιότητα. Από 'κει και πέρα, να αποκτηθεί άλλος ένας ή δύο ποδοσφαιριστές για την επιθετική 4άδα. Μαζί με τον Κουρμπέλη να γίνουν συνολικά 3 με 4 μεταγραφές.

Έτσι κι αλλιώς, ο Μαρίνος Ουζουνίδης από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει 19 μεταγραφές όπως ο Αντρεα Στραματσόνι και είναι φανερό πως δεν πηγαίνουν στη λογική να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές μόνο για να γεμίσουν το ρόστερ και να βάλουν σε έξοδα τη διοίκηση. Η λογική είναι να μπουν στην ομάδα ποδοσφαιριστές κορμού. Να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βγάλει με αξιοπρέπεια το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, ώστε να υπάρξουν βάσεις με κάποιες προσθήκες να έρθει βελτίωση μετά το καλοκαίρι.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΟΥΝ

Παρατηρείται, όμως, στασιμότητα και υπάρχει κίνδυνος να καεί ένα εγχείρημά που αυτή τη στιγμή είναι η τελευταία ευκαιρία της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Γιατί αν δεν γίνουν κάποιες μεταγραφικές κινήσεις, μάγος να είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με αυτό το ρόστερ, οι γκέλες θα είναι πολλές. Απορώ πως δεν το αντιλαμβάνεται αυτό ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ομάδας, αφού την μεγαλύτερη πίεση ο ίδιος ο Αλαφούζος θα τη δεχτεί, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Οι στόχοι έχουν εντοπιστεί. Η συνάντηση των Ουζουυνίδη, Λυμπερόπουλου, Αλαφούζου πάει από αναβολή σε αναβολή και οι μέρες τελειώνουν. Αυτά είναι λοιπόν τα δεδομένα. Όχι πως παίζει και κανέναν ιδιαίτερο ρόλο πλέον. Η πρώτη επιλογή ήταν ο Μασούντ. Προβλήματα υπάρχουν με τον Πανιώνιο, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει ανοίξει θέση ξένου δεν μπόρεσε να προχωρήσει η περίπτωση του.

Ο Πόπα που γράφτηκε, όπως είχα αναφέρει όταν υπήρχε θόρυβος, δεν απασχόλησε ποτέ σοβαρά. Όπως κι αυτή την εποχή δεν είναι, όπως ακούγεται, προτεραιότητα ο Ίσακ. Για την ακρίβεια, ψάχνουν άλλες περιπτώσεις, δεν υπάρχει πλέον θέμα Ίσακ.

Όμως παρότι -μαθαίνω από ατζέντηδες- πως το τεχνικό επιτελείο εξετάζει συνέχεια παίκτες και υπάρχει ένας ξεκάθαρος στόχος, προτάσεις δεν έρχονται. Δεν ξέρω, αν περιμένει ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού τα λεφτά της Νόβα, αλλά η προσπάθεια που ξεκίνησε στα τέλη του 2016 θέλει ενίσχυση, η οποία βλέπουμε πως δεν έρχεται. Και με τον τρόπο που λειτουργεί πάει να κάψει ακόμα ένα πρότζεκτ, με τη διαφορά πως οι Λυμπερόπουλος, Ουζουνίδης και την ομάδα αγαπούν και έχουν όρεξη για να δουλέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Περιμένει δώρο από τον Ουάρντα ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK