Παγκ. Κυπ. Συλλόγων: Πρόκριση της Μ.Γιουνάιτεντ στον τελικό (vids)

Σε ένα χορταστικό από πλευράς θεάματος και παραγωγικότητας παιχνίδι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 5-3 της πρωταθλήτριας Ασίας Γκάμπα Οσάκα, στη Γιοκοχάμα την Πέμπτη για το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων και προκρίθηκε στο τελικό της διοργάνωσης. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος σκόραρε δίς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα 6 από τα συνολικά 8 τέρματα του αγώνα σημειώθηκαν στα τελευταία 15 λεπτά.

Παγκ. Κυπ. Συλλόγων: Πρόκριση της Μ.Γιουνάιτεντ στον τελικό (vids)

Ο αγώνας άρχισε με την Γκάμπα Οσάκα να παίζει επιθετικά και να χάνει ευκαιρίες όμως η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που προηγήθηκε τελικά με κεφαλιά του Βίντιτς στο 28ο λεπτό. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, έγιναν όμως κάποιες ευκαιρίες εκατέρωθεν, μία από τις οποίες εκμεταλλεύτηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο που ύστερα από κόρνερ του Γκίγκς έκανε το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η Μάντσεστερ μπήκε στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα με τη ψυχολογία στα ύψη και έχασε ευκαιρίες για να καθαρίσει το παιχνίδι, ενώ ακυρώθηκε ως οφσάιντ και γκόλ του Τέβεζ στο 50’.

Στο διάστημα όμως από το 74ο εως το 79ο λεπτό σημειώθηκαν 4 γκολ σε 5 λεπτά. Αρχικά στο 74’ ο Γιαμαζάκι μείωσε σε 2-1 για την ιαπωνική ομάδα νικώντας τον Φαν Ντερ Σάρ από μακριά. Μόλις ένα λεπτό αργότερα όμως ο Ρούνεϊ, προερχόμενος από τον πάγκο, συνδυάστηκε υπέροχα με τον Φλέτσερ και έκανε το 3-1. Στη συνέχεια ήταν σειρά του Σκωτσέζου μέσου να σκοράρει καθώς εκμεταλλευόμενος μπαλιά του Εβρά, ο δημιουργός του τρίτου γκόλ, πέτυχε το τέταρτο για την ομάδα του. Και σα να μην έφτανε αυτό για τους Γιαπωνέζους ο Ρούνεϊ στο αμέσως επόμενο λεπτό σκόραρε ξανά, βάζοντας τέλος στις ελπίδες της Γκάμπα.

Οι πρωταθλητές Ασίας βέβαια δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και συνέχισαν να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Σκόραραν έτσι ακόμαδύο φορές, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έντο στο 85’ και με τον Χασιμότο στο 91’ που διαμόρφωσε το τελικό 5-3.




Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν Ντε Σάαρ, Νέβιλ, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς (70' Έβανς), Άντερσον, Γκίγκς, Κρ. Ρονάλντο, Νάνι, Σκόουλς (68' Φλέτσερ), Τέβεζ (74' Ρούνεϊ)

Γκάμπα Οσάκα: Φουτζιγιαϊα, Νακασάουα, Γιαμαγκούτσι, Έντο, Λούκας, Μπάντο (85' Τεράντα), Γιασούντα, Μυότζιν, Κάτζι, Χασιμότο, Γιαμαζάκι


Τα γκολ του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK