Παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου η... Παντάνια (vid)

Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών που ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τη Βραζιλία να κατακτά το τρόπαιο, έφερε αντιμέτωπες χώρες που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια στις γεωγραφικές περιφέρειές τους. Χώρες από την Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία, χώρες... αναγνωρισμένες από τους διεθνείς οργανισμούς και από τη FIFA.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου η... Παντάνια (vid)
Τι συμβαίνει, όμως, με ορισμένες άλλες περιοχές (και δεν είναι λίγες σε ολόκληρη την υφήλιο), οι οποίες για διάφορους λόγους δεν ανήκουν σε κράτη και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αναγνωριστούν από την παγκόσμια ποδοσφαιρική αρχή; Το NF-Board (New Football Federations Board, ή ανεπίσημα Non FIFA Board) είναι μία επιτροπή που υφίσταται από το 2003 και στην οποία υπάγονται ποδοσφαιρικά όλες αυτές οι χώρες.

Από το 2006, υπό την αιγίδα της διεξάγεται το VIVA World Cup, το… Παγκόσμιο Κύπελλο αυτών των χωρών, το οποίο από φέτος πήρε ετήσιο χαρακτήρα. Η Παντάνια στη βόρεια Ιταλία, η Οξιτανία στη Γαλλία, το Κουρδιστάν, η γαλλική Προβένς, τα νησιά Γκότζο στη Μάλτα και η τεράστια περιοχή που ενώνει τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Ρωσία από τον βορρά, το Σάπμι, είναι οι έξι περιοχές που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.

Νικήτρια αναδείχθηκε η διοργανώτρια Παντάνια, η οποία νίκησε στο "Μπεντεγκόντι" της Βερόνα το Κουρδιστάν με 2-0 και κατέκτησε για δεύτερη σερί διοργάνωση το τρόπαιο. Σημειώνεται ότι το 2008 οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν και πάλι στον τελικό, με την Παντάνια να σηκώνει και πάλι το τρόπαιο, κερδίζοντας το ματς με 2-0.

Τα αποτελέσματα

1ος όμιλος
Παντάνια-Οξιτανία 1-0
Οξιτανία-Κουρδιστάν 0-4
Παντάνια-Κουρδιστάν 2-1


2ος όμιλος
Προβένς-Γκότζο 3-1
Σάπμι-Πρόβενς 1-2
Σάπμι-Γκότζο 7-2


Ημιτελικά
Προβένς-Κουρδιστάν 0-6
Παντάνια-Σάπμι 4-0

5η θέση
Οξιτανία-Γκότζο 2-1

3η θέση
Προβένς-Σάπμι 4-5 πάρ. (4-4 κ.α.)

Τελικός
Παντάνια-Κουρδιστάν 2-0


Παντάνια-Κουρδιστάν 2-1