Παγκόσμια συγκίνηση για τον Φέρεντς Πούσκας

Στην εκποίηση προσωπικών αντικειμένων του Φέρεντς Πούσκας προχωράει η οικογένεια του παλαίμαχου Ούγγρου ποδοσφαιριστή προκειμένου να ανταπεξέλθει στα δυσβάσταχτα έξοδα της περίθαλψης του.

Παγκόσμια συγκίνηση για τον Φέρεντς Πούσκας
Αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, με τους παλαιότερους να του δίνουν τον χαρακτηρισμό του « καλπάζοντος συνταγματάρχη» λόγω της ταχύτητας του και του σεβασμού που ενέπνεε η παρουσία του εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και την θέση που κατείχε στον ουγγρικό στρατό. Ο λόγος για τον Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος περνάει μια από τις μεγαλύτερες περιπέτειες της ζωής του.

Ο 78χρονος παλαίμαχος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου στη Βουδαπέστη, καθώς τις τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού είναι εμφανώς ταλαιπωρημένος από τη νόσο του Αλσχάιμερ, με την οικογένεια του να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα προκειμένου να ανταπεξέλθει στα δυσβάσταχτα έξοδα της ιατρικής του περίθαλψης.

Ως μοναδική λύση για τους ανθρώπους του Φέρεντς Πούσκας ήταν η εκποίηση προσωπικών αντικειμένων του μεγάλου θρύλου του ουγγρικού ποδοσφαίρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από έναν οίκο δημοπρασιών στις 2 Νοεμβρίου στο Τσέστερ. Ανάμεσα στα 100 αντικείμενα της ποδοσφαιρικής συλλογής του «καλπάζοντος συνταγματάρχη» θα είναι το χρυσό παπούτσι που είχε κατακτήσει, το ασημένιο μετάλλιο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954, μια φανέλα υπογεγραμμένη από τον Πελέ, τα παπούτσια του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 και μια φωτογραφία από την ιστορική νίκη των Ούγγρων στο Γουέμπλεϊ επί της Αγγλίας με 6-3.

Την συμπαράσταση του, τόσο από οικονομικής όσο και από ηθικής πλευράς, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Γιόζεφ Μπλάτερ. « Έχει ήδη παρθεί η απόφαση οικονομικής ενίσχυσης του Φέρεντς Πούσκας και της συζύγου του, Ελίζαμπεθ. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να καθοριστεί και το ποσό », τόνισε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άντρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Στην υπέρλαμπρη καριέρα του ο Φέρεντς Πούσκας κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Ουγγαρίας με την Κίσπεστ Χόντβεντ, έξι πρωταθλήματα Ισπανίας και τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών με την Ρεάλ Μαδρίτης ενώ με τη «βασίλισσα» αναδείχθηκε έξι φορές πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Με την εθνική Ουγγαρίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντιάλ του 1954, χάνοντας στον τελικό από τη Γερμανία με 3-2 (είχε πετύχει το ενα γκολ της ομάδας του) ενώ με τους «Μαγυάρους» πέτυχε 83 γκολ σε 84 συμμετοχές!

News 24/7

24MEDIA NETWORK