"Πάγωσε λόγω Μουντιάλ το θέμα Γλύκου - ΠΑΟΚ"

Ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, ατζέντης του Παναγιώτη Γλύκου μίλησε στην εφημερίδα "Metrosport" για την περίπτωση ανανέωσης του συμβολαίου του διεθνή πορτιέρο.

"Πάγωσε λόγω Μουντιάλ το θέμα Γλύκου - ΠΑΟΚ"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά:

Νίκο, το ερώτημα το ημερών είναι τι συμβαίνει με τον Παναγιώτη Γλύκο στον ΠΑΟΚ...

"Με τον Παναγιώτη συνεργαζόμαστε περίπου πέντε χρόνια. Τον θεωρώ περισσότερο φίλο μου παρά συνεργάτη. Από τη πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε όπως και κάθε Έλληνας παίκης μου έλεγε ότι ένας από τους στόχους του είναι να παίξει σε μία από τις μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Έχει ένα σημαντικό προσόν. Είναι πολύ καλός με τα πόδια και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στο εξωτερικό. Επειδή είναι και γρήγορος πιστεύω ότι θα ταίριαζε στην Ισπανία. Τον παρακολούθησαν και στο Καραϊσκάκης και στον τελικό αρκετοί σκάουτερ. Με τα γραφεία που συνεργάζομαι υπάρχει καθημερινή επαφή και περιμένουμε συγκεκριμένα πράγματα και όχι ένα απλό ενδιαφέρον. Για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, πρέπει πρώτα να ικανοποιηθεί ο ΠΑΟΚ".

Ποιες ομάδες τον παρακολουθούν; Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση επέκτασης της συνεργασίας;

"Δεν μπορώ ακόμη να σας πω. Με τον ΠΑΟΚ έχει γίνει μια κουβέντα, αλλά λόγω του Μουντιάλ πάγωσε το θέμα και θα την ολοκληρώσουμε αργότερα. Είναι καλή η πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει κάποια ρήτρα στο συμβόλαιο".

Υπάρχει κάποια πίκρα από τις αντιδράσεις του κόσμου μετά τον τελικό;

"Η πίκρα υπάρχει, αλλά για μένα είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις. Όταν μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ χάνει σε έναν τελικό, αυτά υπάρχουν. Οι φίλαθλοι ταξίδευαν τόσες ώρες, η ομάδα τους ηττήθηκε, δε θα έλεγε κανείς δεν πειράζει παιδιά, πάμε για το επόμενο. Ο Παναγιώτης ήταν στεναχωρημένος και σκασμένος και από τις αποδοκιμασίες, αλλά πρέπει να το διαχειριστεί σωστά και να προχωρήσει. Αυτό στο ποδόσφαιρο είναι μονόδρομος".

Ξεκίνησες συνεργασία με τον Κλέιτον και ήδη έχει ακουστεί το όνομά του για τον ΠΑΟΚ.

"Ναι, έχει προταθεί από το γραφείο μας στον ΠΑΟΚ αλλά θεωρώ ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει αυτή περίπτωση, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και από ομάδες του εξωτερικού".

Πώς βλέπεις γενικότερα την προσπάθεια του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ; Θεωρείς ότι με τον Αναστασιάδη στον πάγκο μπορεί να χτυπήσει πρωτάθλημα;

"Ο Σαββίδης είναι ο σωτήρας του ΠΑΟΚ και χωρίς αυτόν η ομάδα θα ήταν σε κακή κατάσταση. Μπορεί να πάρει πρωτάθλημα, αλλά θέλει σωστό πλάνο και προγραμματισμό. Θεωρώ ότι πρέπει να βγει στον κόσμο το πρότζεκτ της οργάνωσης και ποιους στόχους μπορεί να καταφέρει. Να φτιάξει ομάδα που να είναι υγιής και πιστεύω ότι φέτος μπορεί να τα καταφέρει με προπονητή τον Άγγελο που ξέρει πρόσωπα και πράγματα στην Τούμπα. Εύχομαι να πάει καλά. Τον Άγγελο τον γνωρίζω, ως αντίπαλοι παίξαμε είκοσι φορές και μαζί με τον Παράσχο τον θεωρώ από τους κορυφαίους προπονητές. Έχει αποδείξει ποιος είναι".

Έχεις προτείνει κάποιον άλλον παίκτη στον ΠΑΟΚ;

"Έχω προτείνει δύο τρεις περιπτώσεις ξένων παικτών και περιμένω. Έναν Λατινοαμερικάνο και έναν Ευρωπαίο, αλλά αν δεν προχωρήσει δε θέλω να πω κάτι περισσότερο".

"Έδειξε μεγάλη προσωπικότητα ο Σαμαράς"

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, σχολίασε μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis την μεγάλη νίκη-πρόκριση επί της Ακτής Ελεφαντοστού.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού: "Είναι πολύ όμορφες στιγμές αυτές για όλους τους Έλληνες, ειδικά με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Το δικαιούμασταν, ήμασταν καλύτεροι, είχαμε πιο καθαρές φάσεις, πιο καλή οργάνωση και δίκαια πήραμε την πρόκριση. Είναι λογικό να υπάρχει αγωνία ως το τέλος και όσο περνούσε η ώρα χωρίς να μπαίνει το γκολ να χάνονται οι ελπίδες. Όμως ορισμένες φορές η τύχη είναι με αυτούς που θέλουν περισσότερο το αποτέλεσμα, και χθες ήμασταν εμείς που το θέλαμε περισσότερο".

Για την ψυχραιμία του Σαμαρά: "Η αγωνία είναι μεγάλη τέτοιες στιγμές. Μπράβο στον Σαμαρά για την ψυχραιμία του. Είναι τεράστια ευθύνη για να κάνεις κάτι τέτοιο εκείνη την στιγμή. Έδειξε μεγάλη προσωπικότητα".

Για την Κόστα Ρίκα: "Μπορούμε να την περάσουμε την Κόστα Ρίκα, αν παρουσιάσουμε την χθεσινή θέληση και έχουμε απόδοση ανάλογη με αυτήν κόντρα στην Ακτή. Είναι μεγάλη έκπληξη αυτό που κατάφερε η Κόστα Ρίκα. Θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι και είναι σίγουρα καλύτερα για μας που παίζουμε με αυτούς παρά με μια ομάδα σαν τις Ιταλία, Αγγλία ή Ουρουγουάη".

Για την κριτική που ασκείται κατά καιρούς στην ομάδα: "Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο και ειδικά στην Ελλάδα. Όταν χάνεις ασκείται κριτική. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, οι ποδοσφαιριστές είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν με τέτοιες συνθήκες και το κάνουν πολύ καλά".

Για τον Φερνάντο Σάντος: "Ο προπονητής έχει τεράστιο μερίδιο από την επιτυχία με την ομάδα που δημιούργησε. Είναι η δεύτερη φορά που μας περνάει σε δεύτερη φάση μεγάλης διοργάνωσης. Φεύγοντας θα αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη, αφού έχει οδηγήσει την ομάδα πολύ ψηλά".

Για τα κοινά Σάντος και Ρεχάγκελ: "Αν και ως άνθρωποι είναι διαφορετικοί χαρακτήρες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά ως προπονητές. Είναι λάτρεις της πειθαρχίας, της οργάνωσης και της ομαδικής λειτουργίας και για αυτό οδήγησαν την εθνική σε επιτυχίες. Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε περισσότερο είναι πως αμφότεροι είναι επιτυχημένοι. Ο Ρεχάγκελ ήταν ο πρώτος που την πέρασε σε ένα άλλο επίπεδο μακριά από τα συλλογικά πάθη. Ο Σάντος, πάλι, είναι γνώστης αυτής της κατάστασης, ευρισκόμενος πολλά χρόνια στην Ελλάδα και το συνέχισε αυτό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK