Παίζουν το β' ημίχρονο Ατρόμητος Πειραιά-Πεύκη!

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δικαίωσε μεν την ομάδα των βoρείων προαστίων πως δεν ευθύνεται για τη διακοπή του αγώνα αναγνωρίζοντας ότι τα επεισόδια τα προκάλεσαν οι γηπεδούχοι, ωστόσο δεν κατακύρωσε το ματς υπέρ της και διέταξε τη συνέχισή του! Απορρίφθηκε η ένσταση της Δόξας Βύρωνα κατά Γιούχτα!

Παίζουν το β' ημίχρονο Ατρόμητος Πειραιά-Πεύκη!

Ατρόμητος Πειραιά και Πεύκη θα ξαναβρεθούν στο γήπεδο για να παίξουν το δεύτερο ημίχρονο της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ' Εθνικής, η οποία διεκόπη στην ανάπαυλα στις 14 Μαΐου εξαιτίας της επίθεσης που δέχθηκαν οι φιλοξενούμενοι με συνέπεια να τραυματιστούν μέλη της αποστολής τους.

Οι γηπεδούχοι βέβαια, είχαν ζητήσει να πάρουν το ματς στα "χαρτιά" επειδή η Πεύκη δεν βγήκε στην επανάληψη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτό απορρίφθηκε, καθώς η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δέχθηκε πως ο Ατρόμητος Πειραιά προκάλεσε τα επεισόδια (γι' αυτό του επιβλήθηκε και πρόστιμο 1.000 ευρώ) και ταυτόχρονα πως δεν ήταν υπαίτια της διακοπής η Πεύκη.

Όμως, από τη στιγμή που προκέκυψε (με βάση και τις εκθέσεις της αστυνομίας) ότι ο Ατρόμητος ήταν ουσιαστικά υπαίτιος της διακοπής, θα έπρεπε το παιχνίδι να κατακυρωθεί στην Πεύκη! Παρ'όλα αυτά και με αιτιολογία ότι πρόκειται για ένα "μεμονωμένο επεισόδιο στα αποδυτήρια", η ετυμηγορία ήταν το παιχνίδι να ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Ο αγώνας θα συνεχιστεί σε ημερομηνία που θα αποφασίσει προσεχώς η ΕΠΟ.

Η απόφαση αυτή ασφαλώς και δημιουργεί ένα κακό δεδικασμένο, καθώς αν ξυλοκοπηθεί αξιωματούχος ομάδας, προπονητής ή παίκτης και το ματς διακοπεί, θα διαττάζεται η συνέχισή του και οι υπαίτιοι θα μένουν έτσι ουσιαστικά ατιμώρητοι!

Αναλυτικά, η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναφέρει τα ακόλουθα:

" Δέχεται ότι το εγκαλούμενο σωματείο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ τέλεσε την αποδιδόμενη σ’ αυτό πειθαρχική παράβαση (μεμονωμένο επεισόδιο στα αποδυτήρια). Επιβάλλει σ’ αυτό χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ. Απαλλάσσει το διωκόμενο σωματείο ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ από την αποδιδόμενη σ' αυτό πειθαρχική παράβαση (άρθρ. 21 παρ. 2,3 ΠΚ). Διατάσσει τον επανορισμό του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ και τη συνέχισή του για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή".

Δικαιώθηκε ο Γιούχτας

Από εκεί και πέρα, με άλλη απόφασή της, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι " απορρίπτει την από 13/5/2014 ένσταση του σωματείου με την επωνυμία ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ κατά του σωματείου με την επωνυμία ΑΟΑ ΓΙΟΥΧΤΑΣ".

Για τον Γιούχτα, που "κατέβηκε" στο δικαστήριο με δικηγόρο τον Βασίλη Γκαγκάτση, προέκυψε ότι συμμετέχει νομίμως στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής καθώς έχει δύο ομάδες στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣΗ. Αναμένεται πλέον η αντίδραση της Δόξας Βύρωνα για το αν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ