Μωραΐτης στο Contra.gr: "Είμαστε μια παρέα όπως η Εθνική το 2004"

Το πρώτο "κανόνι" της Παναχαϊκής, Παναγιώτης Μωραΐτης μίλησε στο Contra.gr για την εφετινή σεζόν της ομάδας, το ρόλο του Κώστα Κατσουράνη, τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αλλά και για τον κόσμο που ζει και αναπνέει ξανά για τη... Μεγάλη Κυρία της Πελοποννήσου. (PHOTO+VIDEO)

Μωραΐτης στο Contra.gr: "Είμαστε μια παρέα όπως η Εθνική το 2004"
EUROKINISSI

Ο Παναγιώτης Μωραΐτης, ανήκει στη «χρυσή γενιά» των 20αρηδων της Παναχαϊκής, και αποτελεί αναμφίβολα μια από τις αποκαλύψεις του εφετινού –εν εξελίξει- πρωταθλήματος της Football League.

Όπως κάθε ποδοσφαιριστής που... σέβεται τον εαυτό του, έτσι και εκείνος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις αλάνες της γειτονιάς του, και σε ηλικία 16 ετών βρέθηκε στις ακαδημίες του Παναιτωλικού. Το καλοκαίρι του 2016, η μοίρα τον οδήγησε στο κατώφλι της Παναχαϊκής, με τα χρώματα της οποίας εξακολουθεί να αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Στους 26 αγώνες που έχει αγωνιστεί εφέτος ως... rookie στη Β’ Εθνική, κατάφερε με τις μεστές του εμφανίσεις να κάνει «φασαρία», αφού έχει αναγκάσει τους αντίπαλους τερματοφύλακες να μαζέψουν τη μπάλα από το πλεκτό 11 φορές. Καθόλου άσχημα για έναν ταλαντούχο 21χρονο ποδοσφαιριστή που έχει όλο το μέλλον μπροστά του!

Το πρώτο «κανόνι» των Αχαιών, έπαιξε μπάλα στο... γήπεδο του Contra.gr και μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Απολαύστε τον...

-Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στη σεζόν, και βλέποντας τις αγωνιστικές που έχουν απομείνει, θα χαρακτήριζες την εφετινή χρονιά επιτυχημένη;

Εννοείται!Κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Άθλος θα έλεγα. Λίγοι πίστευαν σε εμάς και ακόμη περισσότεροι αμφέβαλλαν, αλλά τους διαψεύσαμε. Βέβαια, αν μου έλεγες στην αρχή τι θα συνέβαινε, ίσως να μην το πίστευα ούτε εγώ.

-Έπαιξε ρόλο η συμβολή του Κώστα Κατσουράνη στην ομάδα;

Από τον Κώστα Κατσουράνη ξεκίνησαν όλα. Αυτός έχει φτιάξει την ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο και προσπαθεί να το περάσει και σε εμάς. Πλέον στον σύλλογο όλα δουλεύουν ρολόι, η ομάδα μας παρέχει τα πάντα και δεν μας λείπει τίποτα. Η ομάδα βγάζει υγεία.

-Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά και προσπαθεί. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μας ζητάει. Μέσα από τη τη συνεχή δουλειά στη προπόνηση έρχονται και τα παιχνίδια. Θέλει να γινόμαστε καλύτεροι τόσο ως παίκτες, όσο και ως άνθρωποι. Να εξελισσόμαστε, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο, γιατί μαζί με τους ποδοσφαιριστές βελτιώνεται και ο σύλλογος. Μας θέλει επαγγελματίες. Τον σεβόμαστε όλοι, και μας έχει ζητήσει να τον αντιμετωπίζουμε σαν φίλο.

-Το πλάνο της διοίκησης να δώσει ρόλο και στα νέα παιδιά, έδωσε αυτοπεποίθηση σε εσάς τους πιτσιρικάδες;

Σίγουρα, γιατί μα έδωσαν να καταλάβουμε ότι η ομάδα δεν θα στηριχθεί μόνο στα μεγαλύτερα παιδιά. Είναι αναμφίβολα θετικό γιατί σου δίνει ηρεμία. Νιώθεις στην σημαντικός στην ομάδα και ότι μπορείς να προσφέρεις κάτι και εσύ.

-Από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα, είχατε στενή επαφή με την κορυφή. Ποιο ήταν το μυστικό που σας κράτησε ψηλά;

-Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Ο ένας βοηθάει τον άλλον και αυτό είναι σημαντικό. Κάποιοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, κάποιοι μικρότερη αλλά ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθεί να μας δίνει χρήσιμες συμβουλές. Έχουμε σχεδόν το ίδιο ρόστερ, και τα παιδιά που ήρθαν «κούμπωσαν» με τους υπόλοιπους. Είναι ευλογία να έχεις τέτοιους συμπαίκτες.

Ο Κατσουράνης μαζί με τον Χαλκιά που κατέκτησαν το ευρωπαϊκό του 2004, μας είπαν να ακολουθήσουμε το μυστικό που είχε τότε η Εθνική. Να είμαστε όλοι μια παρέα. Εμείς καταφέραμε να γίνουμε οικογένεια.

-Με δεδομένο ότι είστε στη τρίτη θέση και λαμβάνοντας υπόψιν ότι λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ομάδες της Super League με τις αδειοδοτήσεις, πιστεύεις ότι έχετε ελπίδες για άνοδο;

Το ιδανικό θα ήταν να είμαστε σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Αφού δεν το καταφέραμε αυτό, θα προσπαθήσουμε να διατηρηθούμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται. Ανεξαρτήτως από το τι ακούγεται θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στον στόχο μας. Να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά.

-Είσαι ικανοποιημένος από την σεζόν που διανύεις;

Απόλυτα! Αν μου έλεγες ότι θα κάνω τέτοια σεζόν δε θα το πίστευα. Δεν θα τα κατάφερνα, όμως, χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μου.

-Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Δημήτρης Μάνος, λέγεται ότι έχει κλείσει στον Ολυμπιακό. Εσύ που είσαι στην πεντάδα της σχετικής λίστας, έχεις κάποια πρόταση;

Η προοπτική του εξωτερικού είναι σαφώς ενδιαφέρουσα για εμένα, αλλά δεν υπάρχει κάτι. Έχω συμβόλαιο με την Παναχαϊκή για δυο ακόμη χρόνια και θέλω να εκμεταλλευτώ την παρουσία μου εδώ όσο το δυνατόν καλύτερα μπορώ.

Αγωνίστηκες αντίπαλος με τον Μαυροπάνο σε αγώνα Κ-20 του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα;

Είναι ψηλό παιδί, έχει δύναμη και είναι αθλητικός. Του πάει πάρα πολύ το αγγλικό πρωτάθλημα και νομίζω ότι θα τα καταφέρει.

-Θέλω να μου σχολιάσεις το γκολ με τον Εργοτέλη στα οκτώ δευτερόλεπτα. Πάσα του Φωτάκη, εσύ στον Στεργίδη και αυτός τη λόμπα.

Όταν γίνεται η σέντρα πάντα προσπαθούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο. Το έχουμε δουλέψει πολλές φορές στις προπονήσεις και στο ματς αυτό μας έκατσε. Το είδαμε ξανά σε βίντεο και το κουβεντιάσαμε με τα υπόλοιπα παιδιά.

Οι ελληνικές ομάδες είναι έτοιμες να δώσουν ευκαιρίες στα Ελληνόπουλα;

Πιστεύω πως ναι! Και είναι, και θα πρέπει να είναι. Βέβαια, εξαρτάται και από τη φιλοσοφία και τη φιλοδοξία της κάθε ομάδας. Κάποιες λένε: θα βγάλω νέους παίκτες και αν πέσω... έπεσα. Άλλες ομάδες επενδύουν σε ξένους ποδοσφαιριστές για να διατηρηθούν. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν να προσφέρουν πολλά στις ομάδες τους.

-Πόσο σημαντική ήταν η συμπαράσταση του κόσμου; Πως σας φάνηκε το κορεό που ετοίμασαν στον αγώνα με τον Άρη;

Ο κόσμος από πέρυσι που ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια μας αγκάλιασε και εμείς κάθε φορά προσπαθούμε να τους το ανταποδώσουμε. Και στα εύκολα και στα δύσκολα μας ακολουθεί και είναι μαζί μας. Το γήπεδο γεμίζει και πάλι, και βλέπουμε πολλά μικρά παιδιά στις κερκίδες να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το κέρδος μας.

Το κορεό ήταν καταπληκτικό. Κάναμε προθέρμανση δύο ώρες πριν τον αγώνα και το γήπεδο είχε γεμίσει από κόσμο. Εντυπωσιαστήκαμε όλοι. Αυτό δείχνει ότι ζούμε ξανά στιγμές του παρελθόντος.

Μωραΐτης στο Contra.gr: "Είμαστε μια παρέα όπως η Εθνική το 2004"
EUROKINISSI

Το απίθανο κορεό που ετοίμασαν οι οπαδοί της Παναχαϊκής

Ποιες είναι οι προσωπικές σου βλέψεις;

Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω και να γίνομαι καλύτερος για να καταφέρω να αγωνιστώ κάποια στιγμή σε υψηλό επίπεδο και στην Εθνική. Ο κόπος ανταμείβεται και ότι αξίζεις θα το πάρεις.

-Θες να δώσεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;

Να συνεχίσει να είναι κοντά μας και να μας στηρίζει και στα καλά και στα άσχημα. Τα καλύτερα έρχονται!...

News 24/7

24MEDIA NETWORK