Παναιτωλικός-Ολυμπιακός: Τέλος τα ταξίδια με πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Το τελευταίο ταξίδι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ήταν... αναψυχής για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επιβλήθηκε 3-0 στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού για το Κύπελλο Ελλάδας.

Παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό για τον 1ο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας 2020-2021 στο Γήπεδο Παναιτωλικού | Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
Παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό για τον 1ο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας 2020-2021 στο Γήπεδο Παναιτωλικού | Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τον τελευταίο μήνα ο Ολυμπιακός έκανε... τουρ στην Ελλάδα. Από Λαμία σε Τρίπολη, από εκεί στο Αγρίνιο, ακολούθως Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσους σταθμούς στην Αττική. Τα ταξίδια κάθε 3 μέρες είναι φυσιολογικά σε ένα τόσο συμπτυγμένο καλεντάρι, αλλά παραμένουν κοπιαστικά. Την Τετάρτη έπρεπε να επιστρέψει στο Αγρίνιο για τον 1ο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Επικράτησε με 3-0 και για τον επόμενο μήνα μπορεί να βάλει τις βαλίτσες πίσω στην ντουλάπα και να ξεκουραστεί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν γνωστό ότι θα χρησιμοποιήσει αναπληρωματικούς. Το έκανε και στις 11 θέσεις του γηπέδου, με συνέπεια ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον να κάνει ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα γάντια. Ακόμα κι έτσι, η νίκη ήταν ζητούμενο για δύο λόγους. Πρώτον, να βρεθεί ακόμα ένα παιχνίδι στο προσεχές καλεντάρι όπου θα μπορεί να χρησιμοποιήσει αναπληρωματικούς (η ρεβάνς την 1η εβδομάδα του Φεβρουαρίου) και δεύτερον να τελειώσει με επιτυχία η... ταξιδιωτική περίοδος.

Ο Μπρούμα και ο Μάριος Βρουσάι φρόντισαν γι' αυτό. Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν πολύ καλός, ειδικά στο 1ο μέρος, άνοιξε το σκορ στο 20', θα μπορούσε να έχει κι άλλα γκολ (όπως και ο Αχμέντ Χασάν) και τελικά άφησε ξανά θετικές εντυπώσεις στη διεκδίκηση επιπλέον λεπτών συμμετοχής σε πρωτάθλημα και Ευρώπης. Ο Έλληνας μέσος από την πλευρά του 'τελείωσε' το ματς στο 65', σε ριμπάουντ από προσπάθεια του Χασάν και επέμβαση του Νίκου Μελίσσα. Όταν πλέον όλα είχαν κριθεί, η συνεργασία του Πέπε με τον Παπ Αμπού Σισέ έφερε το τελικό αποτέλεσμα από τον Σενεγαλέζο στόπερ.

Σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι η... περιοδεία του Ολυμπιακού στέφθηκε με επιτυχία. Η μοναδική απώλεια βαθμών ήρθε στην Τούμπα, αλλά το 1-1, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε κι η διατήρηση της απόστασης των δύο ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα, καθιστούν θετική ακόμα κι αυτήν την έκβαση.

Κάπου εδώ πέφτει η αυλαία, αφού μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου οι Πειραιώτες δεν θα χρειαστεί να ξαναβγούν από τον νομό Αττικής. Οι εκτός έδρας δοκιμασίες τους είναι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Όλοι οι υπόλοιποι αγώνες στη Super League Interwetten είναι εντός έδρας, όπως κι η ρεβάνς με τον Παναιτωλικό στο κύπελλο. Ακόμα και το 1ο παιχνίδι της φάσης των 32 του Europa League με αντίπαλο την Αϊντχόφεν είναι προγραμματισμένο για το 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Μέχρι να ταξιδέψουν στην Ολλανδία, λοιπόν, οι Πειραιώτες επιστρέφουν στη βάση με την πρόκριση στη βαλίτσα τους, την οποία καταχωνιάζουν στην ντουλάπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK