Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: Ήττα από μία... μπριζόλα και τον Ολυμπιακό

Μία... μπριζόλα και ο Ολυμπιακός οδήγησαν τον (μισό) Παναθηναϊκό στην ήττα με 0-1 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ύστερα από ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών των 'πρασίνων'.

Ο Φώτης Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Γήπεδο Παναιτωλικού | Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021
Ο Φώτης Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Γήπεδο Παναιτωλικού | Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η ιστορία με τον Σαντιάγο Κανιθάρες και τον τραυματισμό του από σπασμένο μπουκαλάκι after shave που του στέρησε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2002 είναι γνωστή. Πλέον, έχουμε και στην Ελλάδα μια αντίστοιχη ιστορία τερματοφύλακα, αλλά με... θετική έκβαση. Ο Κρίστοφερ Κνετ απουσίασε από την αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό, λόγω εγκαύματος που υπέστη στην προσπάθειά του να ψήσει μια μπριζόλα. Ο αντικαταστάτης του, Νίκος Μελίσσας, κράτησε το μηδέν και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του με 1-0 στο Αγρίνιο για την 23η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Η συμμετοχή του Θεσσαλονικιού τερματοφύλακα, που από το 2008 μέχρι το καλοκαίρι ανήκε στον ΠΑΟΚ (από ακαδημίες μέχρι πρώτη ομάδα) ήταν μεγάλη, ειδικά στο 2ο ημίχρονο. Οι 'πράσινοι' παρουσιάστηκαν χωρίς συγκέντρωση και ιδέες στο 1ο μέρος, κάτι φυσιολογικό λόγω των πολλών απουσιών που αντιμετώπιζαν, όμως στο 2ο έστριψαν τη βαλβίδα και μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο.

Σε αυτό το διάστημα έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Φώτη Ιωαννίδη (δύο φορές απέκρουσε ο Μελίσσας και στη μία περίπτωση ο Αϊτόρ πήρε το ριμπάουντ αλλά έσωσε στη γραμμή ο Έντιν Τσότσαλιτς), αλλά και με τον Γενί Ενγκμπαγκοτό (δοκάρι). Μαζί με τις υπόλοιπες τελικές των φιλοξενουμένων, ειδικά στην πολιορκία των τελευταίων 30 λεπτών, μοιάζει με θαύμα το πώς διατηρήθηκε το μηδέν. Θαύμα και έργο Μελίσσα και Τσότσαλιτς.

Η αλήθεια είναι ότι μία φορά νικήθηκε ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, αλλά σώθηκε από τον VAR, που υπέδειξε οφσάιντ με μεγάλη καθυστέρηση σε γκολ του Μαουρίσιο στο 16'. Έκτοτε, ακόμα κι όταν η 'σφιχτή' άμυνα του Τραϊανού Δέλλα χαλάρωσε, οι γηπεδούχοι (που αντιμετώπισαν κι αυτοί πολλές απουσίες, με τελευταία του Έλντερ Μπαρμπόζα) άντεξαν στο 'σφυροκόπημα'.

Το μηδέν των 'πρασίνων' οφείλεται σε έναν πρώην του ΠΑΟΚ, όμως η εικόνα γίνεται ακόμη... χειρότερη για τον Παναθηναϊκό, γιατί το ένα του Παναιτωλικού οφείλεται σε έναν πρώην του Ολυμπιακού! Ο Ντελβέν Εντινγκά φόρεσε τα ερυθρόλευκα για δύο σεζόν, από το 2013 έως το 2015 επί Μίτσελ, ως δανεικός από τη Μονακό. Τον περασμένο Αύγουστο έμεινε ελεύθερος από την Αντάλιασπορ και προ ημερών υπέγραψε στον Παναιτωλικό. Στην πρώτη εμφάνισή του στο Γήπεδο Παναιτωλικού, ο 32χρονος Κονγκολέζος αμυντικός μέσος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία στο 6ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ με γέμισμα και έκανε από νωρίς το 1-0.

Ντεμπούτο σε βασικό σχήμα έκανε και ο 19χρονος στόπερ Δημήτρης Καραγιάννης, η χρήση του οποίου ήταν επιβεβλημένη από τον Λάσλο Μπόλονι λόγω των απουσιών στα στόπερ. Ο νεαρός δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στη συνέχεια, αφού ο Παναιτωλικός ολοένα και κλεινόταν προς τα πίσω, έχοντας παραταχθεί χωρίς σημαντικούς ποδοσφαιριστές της επίθεσης με τραυματισμό. Από τη στιγμή που στο 68' το καλό σουτ του Άγγελου Τσιγγάρα εξουδετερώθηκε από τον Σωκράτη Διούδη, δεν υπήρχαν άλλα προβλήματα στα μετόπισθεν του 'τριφυλλιού'. Η δράση περιορίστηκε στην αντίπαλη εστία, η οποία αποδείχθηκε απροσπέλαστη εξαιτίας μιας... μπριζόλας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK