Παναθηναϊκός: 10 περίεργα στοιχεία που δεν ξέρεις για τον Αντονίτο

Ο δρόμος που έχει το όνομά του, το γκολ στο τέρμα της ομάδας που θαύμαζε μικρός, οι σπουδές που θέλει να κάνει και η σεζόν στην Αφρική είναι κάποιες από τις σύντομες ιστορίες που συνοδεύουν τη μακρά διαδρομή του Αντονίτο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Ισπανός Αντονίτο θα είναι ο δεύτερος δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού, ενίοτε και χαφ
AP PHOTO/RICARDO ORDONEZ

Το ότι ο Τσάβι Ρόκα επέλεξε ποδοσφαιριστή από την ισπανική αγορά για να συνθέσει δίδυμο με τον Φακούντο Σάντσες στα δεξιά της άμυνας του Παναθηναϊκού δεν προκάλεσε έκπληξη, δεδομένης της σταθερής προτίμησης που εμφάνισε ως τώρα σε συμπατριώτες του (Πογιάτος, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Καρλίτος). Ο Αντόνιο Χεσούς Ρεγάλ Ανγκούλο συστήνεται σ' όλους ως 'Αντονίτο' (όπως τον φώναζε από μικρό η μητέρα του), στα τέλη του 2020 θα συμπληρώσει το 33ο έτος της ηλικίας του, καθώς γεννήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων του 1987, και για πρώτη φορά θα δοκιμαστεί σε ομάδα εκτός συνόρων. Είναι η ένατη πάντως στο σύνολο της καριέρας ενός επιθετικογενούς μπακ που πρώτα έμαθε να παίζει ως μέσος/εξτρέμ και κέρδισε την αναγνώριση μπαίνοντας στην τέταρτη 10ετία της ζωής του.

Ψάχνοντας πληροφορίες για τον Ανδαλουσιάνο δεξιοπόδαρο ακραίο μάθαμε ότι:

✔ Τον Ιούνιο του 2017 ο δήμος της Ερέρα, όπου είναι το πατρικό του, έδωσε το όνομα του Αντονίτο σ' έναν από τους δρόμους της δικαιοδοσίας του. Είναι ο δρόμος που περνά μπροστά από το πάρκο που έπαιζε μικρός. "Είναι ο καθρέπτης των νέων μας και μιας ολόκληρης πόλης", έλεγε για τον ήρωα της περιοχής ο (μέχρι σήμερα) δήμαρχος Χόρχε Μουριέλ, κατά την εκδήλωση της ονοματοδοσίας.

✔ Μεγαλωμένος με τις αρχές της σεβιγιάνικης οικογένειας, ο έμπειρος ακραίος δεν διανοήθηκε ποτέ να μην ασπαστεί την αγάπη όλων των πρεσβύτερων συγγενών του, κυρίως δε του πολυαγαπημένου παππού του, για την Μπέτις. Την πρώτη φορά που ως αντίπαλος κλήθηκε να πατήσει το χορτάρι του 'Μπενίτο Βιγιαμαρίν', ήταν Οκτώβρης του 2018, τού είχαν ζητήσει μία χάρη: "να μην τραυματίσω τον Χοακίν". Αυτός τήρησε την υπόσχεσή του, αφού ο βετεράνος εξτρέμ δεν ήταν παρών, αλλά το δικό του γκολ στο 35' όρισε το τελικό αποτέλεσμα, στο 1-0 για τους 'πουθελάνος'.

✔ Στα 20 του και για μία ποδοσφαιρική σεζόν, το 2007-08, διέμεινε σε αφρικανικό έδαφος. Ανήκε στο ρόστερ της Μελίγια, ομάδα της δ' κατηγορίας, η οποία εδρεύει σε μια από τις δύο κτήσεις της Ισπανίας στις μεσογειακές ακτές της ηπείρου. Είχε αποχωρήσει πολύ πριν οι 'πειρατές' αντιμετωπίσουν τη Λεβάντε και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Copa del Rey.

✔ Έχει συνδεθεί με τον Λουίς Σέζαρ Σαμπρέδο. Σήμερα 54ων ετών είναι ο τεχνικός που ευθύνεται για την εξέλιξη/ανέλιξή του. Πρωτοσυναντήθηκαν το 2008 στην Πόλι Εχίδο, τον πήρε στην Αλμπαθέτε όταν ανέλαβε τα ηνία και κατόπιν στη Βαγιαδολίδ. Ο Αντονίτο είναι ο άνθρωπος του προπονητή.

✔ Στη Βαγιαδολίδ υπήρξε συμπαίκτης με τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Τον Γιάννη Γιαννιώτα, τον Τουχαμί Ανουάρ και τον Ντάνιελ Βέρντε.

✔ Έχει χαρακτηρίσει 'πόρνη των διαιτητών' τη χρήση του video. Διότι, κατά τον ίδιο, υπάρχουν περιστάσεις που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν και όχι προς όφελος του παιχνιδιού. Παρότι θεωρείται ήρεμος και χαλαρός, αυτή η φράση ήταν μέρος του δημόσιου ξεσπάσματος που είχε μετά τον αποκλεισμό από τη Χετάφε στο ισπανικό κύπελλο, στις 15/1 του 2019.

✔ Κατά την τριετία του στη Βαγιαδολίδ δεν έμενε σε σπίτι της Μοραλέγια, μιας εκ των πιο χλιδάτων περιοχών στη Μαδρίτη. Το διαμέρισμά του ήταν μικρό σε τέτοιο βαθμό που για να γυμνάζεται κατά τη διάρκεια της απομόνωσης χρειάστηκε ν' αγοράσει ένα διάδρομο και να τον τοποθετήσει μετακινώντας κάποια από τα έπιπλα. "Γυμναστήριό μου είναι το σαλόνι", υποστήριζε, ευχαριστώντας τους γείτονες για την κατανόηση.

✔ Πριν από κάθε παιχνίδι έχει τη συνήθεια να τρώει συγκεκριμένες ποσότητες ρυζιού και μπέικον. Είναι μια ιδέα που έχει υιοθετήσει απ' όταν ήταν νέος, πιστεύοντας ότι του δίνει έξτρα δύναμη, και συνεχίζει ως σήμερα. Για ενέργεια, αλλά κυρίως για γούρι.

✔ Το επάγγελμα που θα ήθελε να εξασκήσει μετά το ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε προπονητής ούτε στέλεχος ομάδας ή ατζέντης. Θέλει να πάρει πτυχίο καθηγητή φυσικής αγωγής και ν' ασχοληθεί με τη γυμναστική. "Λυπάμαι που δεν έχω σπουδάσει", έχει ομολογήσει, αλλά δεν θεωρεί ότι είναι ποτέ αργά για άλλη μία φιλοδοξία του.

✔ Άλλωστε το μότο που τον αντιπροσωπεύει είναι 'ποτέ μην σταματάς να ονειρεύεσαι'. Αφού περιηγήθηκε στις χαμηλές κατηγορίες της Ισπανίας και μονιμοποιήθηκε στη Segunda Division, ο Αντονίτο πρωτόπαιξε σε αγώνα της ελίτ τρεις μήνες πριν κλείσει τα 31 χρόνια του. Πρωτάρης στα πρώτα '-άντα'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK