Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Η θυσία του Μάνταλου δικαιώθηκε στο δοκάρι του Μακέντα

Ο Πέτρος Μάνταλος δεν έπρεπε να βρίσκεται στο γήπεδο, ωστόσο ήταν αυτός που έκρινε το ντέρμπι της Λεωφόρου μαζί με τον Τσιντώτα και το χαμένο πέναλτι του Μακέντα στις καθυστερήσεις. Η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 1-0 του Παναθηναϊκού και πήρε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο της επόμενης σεζόν.

Κοντράστ συναισθημάτων στη Λεωφόρο, με τους παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Παναθηναϊκού και τους Μακέντα - Καρλίτος απογοητευμένους | 09/05/2021
Κοντράστ συναισθημάτων στη Λεωφόρο, με τους παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Παναθηναϊκού και τους Μακέντα - Καρλίτος απογοητευμένους | 09/05/2021 EUROKINISSI SPORTS

Αν είχε μείνει μια εν εξελίξει μάχη στα φετινά playoffs της Super League Interwetten, ήταν αυτή της 4ης θέσης που δίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής εδώ και εβδομάδες, ΠΑΟΚ και Άρης είχαν ήδη εξασφαλίσει το Europa League Conference, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αποτελούσαν την τελευταία πινελιά αγωνίας στη διοργάνωση.

Το ντέρμπι της Λεωφόρου θα άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς ή θα τους έκλεινε. Αυτό τελικά αποφασίστηκε από τα πόδια των Μάνταλου και Μακέντα, τα χέρια του Τσιντώτα και ένα δοκάρι στις καθυστερήσεις. Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε για να παίξει το ματς, η ΑΕΚ για να το κερδίσει. Και το πέτυχε. Επέλεξε να ποντάρει στην πίεση που ένιωθαν οι 'πράσινοι' και τους άφησε τη μπάλα, ποντάροντας στα λάθη τους. Δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό το ματς. Ένταση, νεύρα, μονομαχίες σώμα με σώμα, φάουλ, δυνατά μαρκαρίσματα και τακτική περιελάμβανε το μενού, με τον Χιμένεθ να στήνει καλύτερα τα πιόνια του από τον Μπόλονι στο χορτάρι της Λεωφόρου.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να φάνταζε πιο ζωηρός στο πρώτο ημίχρονο, όμως όσο περνούσε η ώρα ένιωθε το 'πρέπει' να φορτώνει βάρος στους ώμους των παικτών του. Που έγινε μεγαλύτερο όταν ο παίκτης που δεν έπρεπε να είναι στο γήπεδο, άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Όπως παραδέχθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ, ο Μάνταλος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και υπό άλλες συνθήκες δεν θα βρισκόταν στην ενδεκάδα. Ο Ισπανός τεχνικός του ζήτησε να ρισκάρει, ο αρχηγός της ομάδας το έκανε και σωστά πήρε τα εύσημα από τον προπονητή του.

Με το 0-1 από το 50', η αναμέτρηση είχε έρθει πλέον εκεί που πόνταραν οι φιλοξενούμενοι. Ο Χιμένεθ απαντούσε στις αλλαγές του Μπόλονι, κάνοντας την ομάδα του ολοένα και πιο 'σφιχτή' πίσω από τη μπάλα. Χρειάστηκαν ωστόσο δύο πολύ δυνατές στιγμές να γείρουν την 'κιτρινόμαυρη' ζυγαριά για να έρθει το πολυπόθητο τρίποντο. Πρώτα στο 68', όταν σε παράληλο γύρισμα του Μακέντα ο Τσιντώτας έκανε εκπληκτική επέμβαση σε προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη από τα τρία μέτρα, με τον Λόπες να την ολοκληρώνει σε κόρνερ.

Και μετά, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο Χιμένεθ στο 89' έκανε την τελευταία του κίνηση από τον πάγκο, ρίχνοντας στο ματς τον Νεντελτσεάρου καθώς ο Μπόλονι είχε φορτώσει την επιθετική του γραμμή. Ο Ρουμάνος στόπερ ωστόσο λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίος, βάζοντας το πόδι του εκεί που δεν έπρεπε για να ανατρέψει τον Μακέντα. Ο Ιταλός ωστόσο εκτέλεσε εκεί που δεν έπρεπε. Δύο πέναλτι είχε χτυπήσει στη σεζόν. Ένα στη δεξιά γωνία (του γκολκίπερ) ευστοχώντας και ένα στην αριστερή αστοχώντας. Επέλεξε να πάει πάλι αριστερά, ο Τσιντώτας έπεσε σωστά, η μπάλα χτύπησε στο εσωτερικό μέρος της δοκού και απομακρύνθηκε.

Με μπροστάρηδες τους -καλώς ή κακώς- παρεξηγημένους, με την 'βοήθεια' του Μακέντα και τον Χιμένεθ να είναι καλά διαβασμένος αυτή τη φορά, η ΑΕΚ πήρε εντέλει το μίνιμουμ που θα μπορούσε να ψάξει στη σεζόν. Όχι πως πρόκειται για μια επιτυχία που σηκώνει... γλέντια, αλλά από την απόλυτη 'καταστροφή' είναι κάτι. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη, ήταν αουτσάιντερ σε αυτό τον στόχο και κλώτσησε τουλάχιστον την ευκαιρία να παρατείνει την αγωνία ως το τέλος της σεζόν. Τόσο για τους 'πράσινους' όσο και για τους 'κιτρινόμαυρους', το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο πλάνο της επόμενης αγωνιστικής περιόδου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK