Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Με 3 κινήσεις την πήρε σβάρνα

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι 'πράσινοι' με τρεις κινήσεις του Γιώργου Δώνη έφτασαν σε μια μυθική ανατροπή, σκοράροντας τρία γκολ από το 67' μέχρι το 88' για το τελικό 3-2 στο ΟΑΚΑ. Ο Κολοβέτσιος πέτυχε το τέρμα της ολικής ανατροπής δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς.

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του, σκοράροντας το τέρμα που χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη με σκορ 3-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την 10η αγ. της Super League 2019-2020 (10/11/2019) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI
Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του, σκοράροντας το τέρμα που χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη με σκορ 3-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την 10η αγ. της Super League 2019-2020 (10/11/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ντέρμπι διεξήχθη στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, για την 10η αγωνιστική της Super League. Με τους 'πράσινους' να φτάνουν σε μια αναπάντεχη, όσο και ψυχωμένη, ανατροπή μέχρι το τελικό 3-2. Σε ένα deja vu που έζησε η ΑΕΚ, σε κόντρα ρόλο αυτή τη φορά. Τον Σεπτέμβρη του 2017, στο ίδιο γήπεδο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με σκορ 2-0 μέχρι το 64', όταν με επική αντεπίθεση ο 'Δικέφαλος' πέτυχε τρία γκολ σε 25 λεπτά για το τελικό 3-2.

Τώρα ήταν η σειρά της να βιώσει την πίκρα της ανατροπής, διατηρώντας προβάδισμα δύο τερμάτων ως το 67'! Ο Μπακάκης με τρομερό σουτ στο 18' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη και μόλις το ρολόι έδειξε 36 λεπτά παιχνιδιού, ήταν το αυτογκόλ του Κουρμπέλη υπό την απειλή του Ολιβέιρα που έφερε το δεύτερο τέρμα της Ένωσης στο ντέρμπι. Σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα και επιχειρούσε με οργανωμένες επιθέσεις να απειλήσει, έχοντας σημείο αναφοράς τον Χατζηγιοβάνη αλλά όχι και συμπαραστάτες. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ έδινε την κατοχή στους 'πράσινους' και έμοιαζε φωτιά και λάβρα στις αντεπιθέσεις, με τον Βέρντε εξαιρετικά δραστήριο στην δεξιά πλευρά. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερα για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ή αν προτιμάτε χειρότερα γι' αυτή του Γιώργου Δώνη μετά τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Ίσως ακούγεται παράδοξο, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν όσο κακός έδειχνε το σκορ. Απλά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη.

Στην ανάπαυλα οι Μπουζούκης και Ινσούα έμειναν στα αποδυτήρια, με τους Περέα και Χατζηθεοδωρίδη να παίρνουν θέση μάχης στον αγωνιστικό χώρο. Ο Δώνης (δίνοντας οδηγίες από την εξέδρα στον βοηθό του Αγγελίνα, καθώς είναι τιμωρημένος) έστειλε και τον Μακέντα σε πιο περιφερειακό ρόλο, επιχειρώντας να φέρνει παίκτες στην περιοχή από την πίσω γραμμή. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο, με ένα τρίτο γκολ που θα έβαζε το ματς για ύπνο. Δεν το βρήκε και μόλις ο Παναθηναϊκός άρχισε να λειτουργεί όπως είχε σχεδιάσει, ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τον 'Δικέφαλο'. Ο Μακέντα στο 67' έδωσε όραμα στους συμπαίκτες του και την κερκίδα, όραμα που πήρε σάρκα και οστά τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Περέα ισοφάρισε με κοντινή προβολή σε 2-2. Γκολ που... ζυγίστηκε μέσω VAR και μετρήθηκε κανονικό, με την προσμονή να το κάνει πιο γλυκό για τους φίλους των 'πρασίνων'.

Ο Παναθηναϊκός είχε το μομέντουμ, η ΑΕΚ δεν έδειχνε διάθεση να συμβιβαστεί και σε συνδυασμό με την κούραση, η αναμέτρηση έγινε... ροντέο μετά το 75'. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, οι χώροι ήταν πλέον... αεροδρόμιο και το πέμπτο γκολ στο ΟΑΚΑ μύριζε από χιλιόμετρα. Το θέμα ήταν ποιος θα το βάλει. Ο Σένκεφελντ με υπερπροσπάθεια κόντραρε ίσα ίσα την προσπάθεια του Γιακουμάκη εντός περιοχής, με τον Διούδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Ο Ολλανδός στόπερ ήταν έτοιμος να φύγει τραυματίας από το γήπεδο, αλλά με τον Χατζηγιοβάνη 'σκασμένο' έσφιξε τα δόντια και έμεινε στο ματς. Ο Δώνης όμως δεν άλλαξε την αλλαγή και ο Κολοβέτσιος ήταν αυτός που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ούτως ή άλλως.

Στο 86' πάτησε χορτάρι ο στόπερ των 'πρασίνων' και δύο λεπτά αργότερα υπέγραψε μια μυθική ανατροπή για τον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας τους πάντες στον αέρα μετά από κόρνερ του Ζαχίντ, μαζί και τον Μπάρκα, για το 3-2 στο 88'. Σε ένα ντέρμπι που έμοιαζε χαμένο για την ομάδα του, ήταν οι τρεις εμπνεύσεις του Γιώργου Δώνη με παίκτες από τον πάγκο που άλλαξαν την μοίρα της αναμέτρησης. Ο Τσιγκρίνσκι με τον Σβάρνα πάλευαν μόνοι τους το τελευταίο 20λεπτο, προσπαθώντας να αποκρούσουν τις 'πράσινες' επιθέσεις, έχοντας ελάχιστη βοήθεια από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής. Τελικά ήταν ο Παναθηναϊκός που... πήρε σβάρνα την ΑΕΚ μετά το 67' και έφτασε σε ένα τρίποντο που θα του δώσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια της προσπάθειας του τη φετινή σεζόν. Μια νίκη τεράστιας σημασίας, λίγες μέρες μετά το 2-2 που είχε υποχρεώσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αντίθετα το ψυχολογικό πλήγμα για την ΑΕΚ μπορεί να αποδειχθεί κομβικό, πυροδοτώντας εξελίξεις στο 'κιτρινόμαυρο' στρατόπεδο.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου συζητούν για το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν και το κατά πόσο είναι προάγγελος του τι θα συμβεί στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ. Συγκρίνουν τους Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και ο ένας αναδεικνύει νικητή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK