Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ο Βέρντε νίκησε τον Μπεκ

Ούφε Μπεκ και Ντανιέλε Βέρντε μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να δώσουν απαντήσεις. Και έδωσαν. Απλά σε αδιάφορο ερώτημα, με την ΑΕΚ να επικρατεί του Παναθηναϊκού για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League 1.

Ο Ντανιέλε Βέρντε της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 12 Ιουλίου 2020
Ο Ντανιέλε Βέρντε της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Οι καθυστερήσεις του αθηναϊκού ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League 1 περιελάμβανε όλη τη δράση: τη μονομαχία δύο ποδοσφαιριστών που έχουν συγκεντρώσει πυρά από τους οπαδούς τη φετινή σεζόν, που όμως βάλθηκαν να τους αλλάξουν γνώμη στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο Ούφε Μπεκ για τους τύποις γηπεδούχους μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 84ο λεπτό και ο Ντανιέλε Βέρντε για τους τύποις φιλοξενούμενους 6 λεπτά αργότερα. Η Ένωση βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-1 σε αυτό το χρονικό διάστημα και ο αγώνας βρισκόταν στην κόψη του 'ξυραφιού'. Ο Δανός εξτρέμ χρησιμοποιήθηκε σε θέση δεξιού μπακ χαφ και δεν είχε τη δυνατότητα να πατήσει αρκετά στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ιταλός έπαιξε δεξιά μεν, αλλά πιο μπροστά, με συνέπεια να είναι πιο απειλητικός.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, μία κάθετη μπαλιά του Σέρχιο Αραούχο έβγαλε τον Βέρντε σε θέση τετ α τετ με τον Σωκράτη Διούδη. Ο 24χρονος επιθετικός προσπάθησε να περάσει την μπάλα ανάμεσα απ' τα πόδια του Έλληνα τερματοφύλακα. Δεν τα κατάφερε, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Αραούχο βρέθηκε στην άκρη της μεγάλης περιοχής, κοντά στη γραμμή του άουτ. Στην προσπάθειά του να αποφύγει τον Δημήτρη Κουρμπέλη, έπεσε στο έδαφος και εν πολλοίς ξεγέλασε τον διαιτητή, ο οποίος καταλόγησε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βέρντε, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ έφτασε τα 6 γκολ (έχει και 6 ασίστ) στο πρωτάθλημα. Πανηυρίζοντας, αρχικά έδειξε τον ουρανό και στη συνέχεια έκλεισε τα αυτιά με τα χέρια του.

Το τέρμα αυτό δεν έμεινε αναπάντητο. Με τη σέντρα, οι 'πράσινοι' επιτέθηκαν από τα δεξιά, την πλευρά του Μπεκ. Ο Δανός βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια από πολύ διαγώνια θέση, όμως δεν δίστασε. Έκανε το σουτ, αλλά ο Βασίλης Μπάρκας με τη βοήθεια του δοκαριού στέρησαν το γκολ από τον Μπεκ. Ήταν η ευκαιρία να σκοράρει κι εκείνος, αλλά δεν τα κατάφερε.

Αυτό ήταν και το ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου. Ένας αγώνα όπου μπορούσαν να κλέψουν την παράσταση τα δύο 'μαύρα πρόβατα' των δύο ομάδων. Ένας αγώνας γεμάτος λάθη, με γκολ που προήλθαν άμεσα από τέτοια, όπως το 2ο της ΑΕΚ από τον Νέλσον Ολιβέιρα, που έκλεψε από τον αμελή Δημήτρη Κολοβέτσιο. Τα γρήγορα τέρματα των Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι και Κουρμπέλη δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, τουλάχιστον όχι σε σχέση με εκείνο του Πορτογάλου επιθετικού, που έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα.

Αυτό το τέρμα καθόρισε τα πάντα, ακόμα και την αναγκαστική βελτίωση του 'τριφυλλιού' στο 2ο ημίχρονο, που όμως έπεσε πάνω στο 'τείχος' που έχτισε για ακόμα μια φορά ο Μάσιμο Καρέρα. Το τερμα του Βέρντε απλά γέννησε κάποιες χιουμοριστικές ιστορίες και τίποτε παραπάνω, εκτός αν κάποιος σκάουτ πείστηκε από την 5λεπτη παρουσία του στο χορτάρι.

Το βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ έκανε το χρέος της αυτήν την αγωνιστική, στο κυνήγι της 2ης θέσης της βαθμολογίας. Την Τετάρτη δίνει τον πιο σημαντικό αγώνα, εκείνον που αν χάσει, αυτομάτως τερματίζει 3η. Αν δεν χάσει από τον ΠΑΟΚ, όμως, κι αν ο 'δικέφαλος του βορρά' δεν νικήσει στο Φάληρο, υπάρχει μέλλον και σίγουρα υπάρχει ακόμα ένας 'τελικός' μεταξύ των δύο ομάδων, έστω κι αν αλλάζει διοργάνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK