Παναθηναϊκός-ΑΕΛ: Διαβάζοντας τα χείλη του Δώνη βρίσκεις οργή

Ο Γιώργος Δώνης ξέσπασε κατά φιλάθλου του Παναθηναϊκού, ύστερα από γκολ της ομάδας του. Η ΑΕΛ νίκησε, όμως, με 2-1 μέσα στο ΟΑΚΑ και η ένταση δεν μειώθηκε στο ελάχιστο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, σε στγιμιότυπο πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΛ για τη Super League 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, σε στγιμιότυπο πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΛ για τη Super League 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Όταν η κοντινή προσπάθεια του Τάσου Χατζηγιοβάνη από τη μικρή περιοχή πέρασε άουτ, όλοι αντιλήφθηκαν ότι δεν υπήρχε άλλο χρονικό περιθώριο. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα σφύριζε τη λήξη, αφού είχαν συμπληρωθεί τα 6 λεπτά καθυστερήσεων που έπρεπε να κρατήσει. Εν τέλει, επέτρεψε ακόμα μια επίθεση, από την οποία παραλίγο να προκύψει η φάση της σεζόν, αν η κεφαλιά 'ψαράκι' του Σωκράτη Διούδη δεν περνούσε κι αυτή άουτ.

Το 2-1 υπέρ της ΑΕΛ έριξε τον Παναθηναϊκό στον καναβάτσο, ωστόσο ο καθένας μπορεί να 'βλέπει' διαφορετικό σκορ. Οι φίλοι του 'τριφυλλιού' βλέπουν τη νίκη ως ορθό αποτέλεσμα, οι 'βυσσινί' δεν αφουγκράζονται αυτήν την άποψη, οι ουδέτεροι φίλαθλοι ίσως θεωρούν την ισοπαλία πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Το βέβαιο είναι ότι η πρώτη νίκη των Θεσσαλών επί των 'πρασίνων' στην Αθήνα από το 1991 θα συζητηθεί περισσότερο από εκείνο το 3-1 προ 28 ετών και υπάρχουν πολλοί λόγοι.

Μοιάζει οξύμωρο μια ομάδα να παίζει στην έδρα της, να έχει κατοχή άνω του 70%, να χάνει ευκαιρίες κι όμως να ηττάται. Φρόντισαν γι' αυτό δύο πανέμορφα τέρματα, πρώτα του Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς με υπέροχο μακρινό βολέ πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της αναμέτρησης και στη συνέχεια το σόλο του Αμρ Ουάρντα στο 57'. Μία ΑΕΛ που μπήκε πιο δυνατά, είχε καλό πρόσωπο για 20 λεπτά και στη συνέχεια έδωσε 'σκυτάλη' στους γηπεδούχους, που αναπόφευκτα θα ανέβαζαν στροφές.

Για κάποιους η φάση του αγώνα δεν ήταν ένα από τα δύο φανταστικά τέρματα των φιλοξενουμένων, αλλά το πιο απλό, αλλά επουσιώδες -όπως αποδείχθηκε- γκολ του Αργύρη Καμπετσή στο 35'. Η μπάλα στον νεαρό επιθετικό έφτασε από μαρκάρισμα του Χρήστου Δώνη στον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Έγκουντουρ Κρίστινσον, το οποίο ο διαιτητής θεώρησε αντικανονικό και το Sport24.gr εξήγησε τους λόγους.

Σε λιγότερο από 10 λεπτά στο 2ο μέρος έγιναν 4 φάσεις που η κάθε μια διεκδικεί τον τίτλο της στιγμής του αγώνα. Το γκολ του Ουάρντα στο 57' διαδέχθηκε η αλλαγή του Δώνη με τον Ούφε Μπεκ και το γκολ της μείωσης από τον Γκαγιάς Ζαχίντ, που νωρίτερα είχε χάσει κι άλλες ευκαιρίες. Η διακοπή του αγώνα έδωσε το πεδίο για ένα ανεπανάληπτο ξέσπασμα του Γιώργου Δώνη. Ο τεχνικός του 'τριφυλλιού', απηυδισμένος γαρ, απάντησε με τον ίδιο τρόπο σε ύβρεις που άκουγε από την κερκίδα πίσω από τον πάγκο και οι οποίες αφορούσαν και τον γιο του. Δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η ώρα της... ομοψυχίας όλων των 'πρασίνων' και της εκτόξευσης ύβρεων προς τον διαιτητή. Ο πεσμένος στο έδαφος Ουάρντα χτύπησε εκτός φάσης τον Μπαρτ Σένκεφελντ, όμως ο Σιδηρόπουλος τιμώρησε μόνο με κίτρινη κάρτα τον Αιγύπτιο επιθετικό.

Η κατάσταση έμοιαζε να έχει εκτροχιαστεί, παρότι το παιχνίδι βρισκόταν σε εξέλιξη και πια είχε πάρει πολύ κρίσιμη καμπή. Η ψυχραιμία αναπόφευκτα έλειψε από την τελική επιλογή των παικτών του 'τριφυλλιού', με συνέπεια να περάσουν ανεκμετάλλευτες πολλές φάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν την ισοφάριση, πολύ πριν από το σουτ του Χατζηγιοβάνη ή την κεφαλιά του Διούδη που είχε ανέβει στην αντίπαλη περιοχή στο τέλος, για να 'διορθώσει' το λάθος του στα γκολ της ΑΕΛ.

Η ένταση παρέμεινε στα ύψη με το τέλος του αγώνα. Ο εξαγριωμένος Δημήτρης Κουρμπέλης έψαχνε κάποιον παίκτη της ΑΕΛ που θεωρεί ότι προκάλεσε με πανηγυρισμούς στο τέλος. Ο Ουάρντα κλώτσησε τον πάγκο της ομάδας του και στη συνέχεια άνοιξε διάλογο με τους οπαδούς. Ο Γιώργος Δώνης, δε, απέφυγε το flash interview, με το πρόσχημα της αδιαθεσίας. "Αυτό που έχω να πω είναι ότι δώσαμε το παιχνίδι με τα δύο λάθη που κάναμε. Είχαμε τον έλεγχο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά για ακόμα μία φορά τα ατομικά λάθη μας στόιχισαν", εξήγησε ο άμεσος συνεργάτης του, Μάκης Αγγελίνας.

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει μόλις έναν βαθμό στα 4 εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει στη Super League 1 και η φτωχή συγκομιδή τον έχει αφήσει πολύ πίσω στον βαθμολογικό πίνακα, αν και ακόμα το πρωτάθλημα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. "Είναι κάτι που μας απασχολεί, μιας και αποτελεί μία πραγματικότητα. Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για να το λύσουμε", πρόσθεσε ο Αγγελίνας, ωστόσο αυτή η αδυναμία δεν προβλημάτισε καθόλου στον αντίποδα τον Μιχάλη Γρηγορίου: "Μετά το τρίποντο απέναντι στον Άρη, θεωρώ ότι κάναμε άλλη ιστορική νίκη, για την ΑΕΛ και θα μείνουμε σε αυτό".

Την ώρα που ο μεγαλομέτοχος της θεσσαλικής ΠΑΕ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα από τις κερκίδες, έταζε πριμ 30.000 ευρώ γι' αυτήν την επιτυχία, στον Παναθηναϊκό υπάρχει περισυλλογή. Με 8 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ο πρωταθλητισμός που κάνει η ομάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που επανέλαβε μεσοβδόμαδα ο Δώνης, διαφαίνεται λιγότερο και από το επιθετικό φάουλ που καταλογίστηκε στο γκολ του Καμπετσή.

Ήταν σωστή η απομάκρυνση του Νίκου Νταμπίζα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK