Παναθηναϊκός-Απόλλων: Το Μολό(ν) λαβέ είχε θυσία κι έφερε αποτέλεσμα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης σε ένα κακό παιχνίδι, με τον Μπόλονι να χρησιμοποιεί σε ρόλο δεξιού μπακ τον Μόλο και τον Γάλλο να διαπρέπει πριν πέσει... ηρωικά στο 90' βλέποντας 2η κίτρινη κάρτα. Όαση ο Μαουρίσιο στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

O Γιόαν Μολό αγωνίστηκε σε ρόλο δεξιού μπακ στη νικηφόρα αναμέτρηση (1-0) του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, σε εξ αναβολής παιχνίδι της Super League Interwetten 2020-2021.  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
O Γιόαν Μολό αγωνίστηκε σε ρόλο δεξιού μπακ στη νικηφόρα αναμέτρηση (1-0) του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, σε εξ αναβολής παιχνίδι της Super League Interwetten 2020-2021. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Τελευταία φορά που ο Γιοάν Μολό βρέθηκε στην βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ήταν στις 29/09/2019, όταν είχε δώσει την ασίστ στον Γκαϊάς Ζαχίντ για το 0-1 των 'πρασίνων' στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου. Ο 31χρονος Γάλλος έχει αγωνιστεί σε 11 ομάδες στην καριέρα του. Από την Ορλεάν και την Καέν, μέχρι τις Ζενίτ, Σοσό, Φούλαμ, Γρανάδα, Νανσί, Κρίλια, Μονακό και Σεντ Ετιέν. Το ταλέντο του δεν ήταν πρόβλημα. Όσα συνέβαιναν στην ψυχοσύνθεση του τον απέτρεψαν πραγματοποιήσει την καριέρα που μπορούσε με βάση τις δυνατότητες του.

Το πλοίο έχει σαλπάρει πια για τον Μολό, αναλογικά με το πού θα μπορούσε να φτάσει. Του μένουν ακόμη λίγα χρόνια μπάλας και για να είναι καλά, πρέπει ο ίδιος να το πάρει απόφαση πως όλα βρίσκονται μέσα στο δικό του μυαλό. Αυτό που πλέον έχει αναλάβει να... εξερευνήσει ο Λάζλο Μπόλονι. Στο άκουσμα της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της Super League Interwetten στο ΟΑΚΑ, υπήρχε απορία για το σχήμα και τον τρόπο χρησιμοποιήσεις του Γάλλου. Μόλις οι παίκτες των ομάδων παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, ασυναίσθητα οι γνωρίζοντες την ιδιοσυγκρασία του Μολό ψιθύρησαν 'ωχ'... Βλέπετε, ο Ρουμάνος τεχνικός αποφάσισε να δώσει τον ρόλο του δεξιού μπακ στον Γάλλο που αγωνίζεται ως εξτρέμ σε όλη του την καριέρα. Άμεσα γεννήθηκε η απορία: πώς θα πάρει την απόφαση του προπονητή του ο ιδιόρρυθμος Μολό;

Χρειάστηκαν κάτι παραπάνω 90 λεπτά, για να απαντηθεί κάθε απορία: ο Μολό έπαιξε στα 31 του χρόνια σε μια θέση που του ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα και αρίστευσε. Δύσκολα μπορεί κανείς να θυμηθεί εύκολα φάση που έχασε, αντίπαλο που τον πέρασε, τη στιγμή που έχασε τον χώρο του ή ένιωσε έξω από τα νερά του. Διάβασε σωστά τις φάσεις, βγήκε πρώτος πάνω στη μπάλα και όταν χρειάστηκε επιστράτευσε υπέρμετρη δύναμη για να σταματήσει τους αντιπάλους του. Τέτοια που του στοίχισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τελευταίο λεπτά της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού. Ο Γάλλος έπεσε ηρωϊκά στο ματς, αφού πρώτα είχε φωνάξει στους αντιπάλους του... Μολό(ν) λαβέ.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο άντεξε. Κράτησε το υπέρ του 1-0, που διαμορφώθηκε από το 27', χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάσου Χατζηγιοβάνη, παράβαση η οποία καταλογίστηκε μετά από χρήση του VAR. Ένα παιχνίδι που ήταν κακό, με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και κύριο χαρακτηριστικό του τη δύναμη και τα λάθη.

Ο Απόλλων Σμύρνης ήθελε αλλά δεν μπορούσε, ο Παναθηναϊκός ατύχησε να έχει σε άσχημο απόγευμα τους Καρλίτος, Μακέντα, Σαβιέρ. Με τον Χατζηγιοβάνη πέραν του γκολ να έχει 3-4 καλές ενέργειες και τον Μαουρίσιο να ξεχωρίζει με την ποιότητα του σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ανάμεσα σε όσους ποδοσφαιριστές πάτησαν το χορτάρι του ΟΑΚΑ. Οι 'πράσινοι' πέτυχαν τη δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και ανέβηκαν στην 7η θέση, η 'Ελαφρά Ταξιαρχία' μετά το τρίποντο της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕΛ μέτρησε την τέταρτη ήττα στη σειρά. Επόμενη αποστολή για τον Παναθηναϊκό αυτή με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Απόλλων υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK