Παναθηναϊκός-Άρης: Τα 'γαλλικά' του Μακέντα έφτασαν και στα αφτιά του Ρόκα

Από το κακό στο χειρότερο ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με σκορ 0-1 από τον Άρη, που πάει πρωτοπόρος στην διακοπή. Οι 'πράσινοι' πάλι απογοήτευσαν στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και οι εξελίξεις φαντάζουν επιβεβλημένες και προ των πυλών.

Μακέντα και Σερπέζης αποχωρούν απογοητευμένοι από το χορτάρι του ΟΑΚΑ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού με σκορ 0-1 από τον Άρη για την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μακέντα και Σερπέζης αποχωρούν απογοητευμένοι από το χορτάρι του ΟΑΚΑ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού με σκορ 0-1 από τον Άρη για την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η άμμος στην κλεψύδρα μοιάζει να άδειασε για τον Παναθηναϊκό, υπό αυτές τις συνθήκες που ζει καθημερινά. Ο Ντάνι Πογιάτος είναι πλέον σε δεινή θέση μετά την εντός έδρας ήττας από τον Άρη, ενώ η δυσαρέσκεια είναι έντονη και για τους χειρισμούς του τεχνικού διευθυντή, Τσάβι Ρόκα. Ακολουθεί διακοπή, που συνήθως λειτουργεί ως μεταβατική περίοδος σε τέτοιες καταστάσεις και εφόσον παρθούν αποφάσεις... αλλαγής.

Η γλώσσα του σώματος στους παίκτες του Παναθηναϊκού έλεγε πολλά με τη λήξη της αναμέτρησης, ενώ ο Μακέντα αποχώρησε εξασκώντας τα... γαλλικά του. Σίγουρα μεγάλη απογοήτευση θα ένιωσαν ξανά οι οπαδοί του ΠΑΟ, εκστομίζοντας οργή προς πάσα κατεύθυνση. Ακόμα και μέσα από τις οθόνες, θα έφτασαν στα αφτιά του Τσάβι Ρόκα.

Ο Άρης από την άλλη είναι πρωτοπόρος ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής και τις προσεχείς ημέρες ο Άκης Μάντζιος θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με ηρεμία στην ενσωμάτωση των τελευταίων μεταγραφικών του αποκτημάτων. Έχει κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στην καινούργια αποστολή του.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν ένα και ξεκάθαρο στο ματς του ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Άρη, για την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten. Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Αστέρα και την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΛ, οι 'πράσινοι' είχαν επιτακτική ανάγκη τη νίκη. Μόνο που η θέληση δεν έφτανε, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε. Και ο Άρης δεν είπε 'όχι' στην ευκαιρία, φεύγοντας θριαμβευτής από την Αθήνα και επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος.

Ένα από τα προβλήματα του Ντάνι Πογιάτος αφορούσε τον τρόπο χρησιμοποίησης των Καρλίτος - Μακέντα στην ενδεκάδα, καθώς το σχήμα σε 4-3-3 με τον Ισπανό σε ρόλο ακραίου, δεν λειτουργούσε. Ο Ισπανός τεχνικός θεώρησε πως η λύση ήταν να αφήσει τον Ιταλό αρχισκόρερ του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια στον πάγκο, βάζοντας τον Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης. Η απουσία του Αγιούμπ έφερε τον Αλεξανδρόπουλο στην ενδεκάδα, που μαζί με τους Κουρμπέλη - Μπουζούκη σχημάτιζαν την τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Άκης Μάντζιος είχε να αντιμετωπίσει την απώλεια του Γιάννη Φετφταζίδη, ωστόσο διατήρησε το 4-2-3-1, με τους Μπερτόγλιο, Μαντσίνι και Γκάμα στην πλάτη του φορ Λόπεθ. Ο Άρης δεν είχε πρόβλημα να αφήσει τη μπάλα στα πόδια των γηπεδούχων, ποντάροντας στην δυσκολία που αντιμετωπίζουν στο build up σε χαμηλά μέτρα. Δικαιώθηκαν οι φιλοξενούμενοι για την επιλογή τους καθώς ένα κλέψιμο στο 25' ήταν αρκετό για να τους δώσει το προβάδισμα. Ο Τζέγκο έψαξε την κίνηση του Μαντσίνι, που πρόλαβε τον Διούδη και πλάσαρε για το 0-1.

Αυτομάτως η πίεση πολλαπλασιάστηκε στα πόδια εκείνου που την είχε εξ αρχής. Ο Παναθηναϊκός επέμενε πολύ από τον άξονα, λύσεις δεν έβρισκε και ούτε δοκίμαζε να πάει το παιχνίδι στα άκρα. Δεν είχαν ξεκάθαρο προσανατολισμό στο παιχνίδι τους οι 'πράσινοι', τους έλειπε η ένταση και η αυτοπεποίθηση στις κινήσεις τους. Από ένα στημένο στα χασομέρια του πρώτου μέρους έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Δεληζήσης στέρησε τη χαρά από τον Βέλεθ, απομακρύνοντας τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Ο Άρης είχε βγάλει 'πούδρα' του πρώτο 45λεπτο, ο Παναθηναϊκός όφειλε να αλλάξει πολλά στο παιχνίδι του αν ήθελε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση. Συμπληρώνοντας μια ώρα αγώνα, η εικόνα δεν άλλαζε. Η μπάλα στα πόδια των παικτών του 'τριφυλλιού', ο Άρης δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα και δεν ρίσκαρε τίποτα σε φάση επίθεσης. Ο Μάντζιος έφερε τους Σάσα και Γκαρσία από τον πάγκο, ο Πογιάτος απάντησε αρχικά με τον Σαβιέρ, που έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία ισοφάρισης στο 67' όταν στο γύρισμα του Χατζηγιοβάνη πλάσαρε άουτ στην κίνηση σε κενή εστία...

Ο Πογιάτος αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Μακέντα στο 71' (μαζί με τον Σερπέζη), με τον Ιταλό να πηγαίνει στο πλευρό του Καρλίτος και την διάταξη πλέον να αλλάζει σε 4-4-2. Ο Μακέντα σημάδεψε το δοκάρι με το αριστερό στο 78' και δέκα λεπτά αργότερα απείλησε με το κεφάλι αλλά αστόχησε για εκατοστά. Με τις σέντρες του Χατζηγιοβάνη να είναι η κυριότερη πηγή δημιουργίας των 'πρασίνων', αλλά χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε έπειτα από κόρνερ και προσπάθεια του Μακέντα, που έδιωξε ο Μπούσε, κρατώντας μια σπουδαία νίκη για τον Άρη.



News 24/7

24MEDIA NETWORK