Παναθηναϊκός-Αστέρας: Ο Χατζηγιοβάνης έδωσε φως, αλλά δεν τον ανέστησε

Ούτε τα δύο γκολ του Τάσου Χατζηγιοβάνη αρκούσαν για να επιστρέψει στις νίκες ο Παναθηναϊκός και να βελτιώσει τη βαθμολογική θέση του στον πίνακα των πλέι οφ. Το 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο συνδυαστικά με τα δοκάρια των Πούγγουρα - Σανκαρέ τού στέρησαν άλλους δύο βαθμούς στη μάχη για μια θέση στην Ευρώπη.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης σκόραρε δύο φορές στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πήρε μια νίκη που είχε τόσο ανάγκη, μένοντας στο 2-2
Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης σκόραρε δύο φορές στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πήρε μια νίκη που είχε τόσο ανάγκη, μένοντας στο 2-2 EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έχει εξελιχθεί στον πιο επιδραστικό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού αφότου επανεκτιμήθηκε από τον Λάζλο Μπόλονι η θέση του στην ιεραρχία των εξτρέμ του ρόστερ και μονιμοποιήθηκε ξανά στον εκάστοτε σχηματισμό. Η χημεία με τον Μολό, η διαρκής κίνηση στο χώρο, η ταχύτητα, η άριστη επαφή με την μπάλα και τα καλά εν κινήσει χτυπήματα ήταν στοιχεία που αποτυπώνονταν ξεκάθαρα στις ασίστ που μοίραζε (προς τον Μακέντα) έως ότου χτυπήσει και μείνει εκτός δράσης.

Η επιστροφή του ύστερα από απουσία τριών αγώνων στα πλέι οφ ενίσχυσε ξανά το δεξί άκρο της επίθεσης του 'τριφυλλιού' και, μολονότι αυτή τη φορά δεν έφτιαξε για τους συμπαίκτες του, συνδυάστηκε με δύο προσωπικά γκολ. Ποτέ άλλοτε δεν είχε σκοράρει δις στο ίδιο παιχνίδι ο 23χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός. Κατά την πρώτη περίσταση, στο 28', εκμεταλλεύτηκε τον λανθασμένο υπολογισμό του γκολκίπερ Παπαδόπουλου, πλασάροντας εύστοχα σε κενή εστία, και στη δεύτερη ήταν ψυχραιμότατος από το σημείο του πέναλτι στο 53', ύστερα από (καθυστερημένη) υπόδειξη για απλωμένο χέρι του Σουάρεθ.

Ο 'άθραυστος' Παναθηναϊκός του πρώτου διμήνου του 2021 δεν θα είχε πρόβλημα να νικήσει (ακόμη και τον κακό δαίμονά του) Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο μ' ένα 'καθαρό' σκορ και να επανέλθει σε τροχιά διεκδίκησης μιας εκ των θέσεων που οδηγούν στο Europa League Conference. Ο Παναθηναϊκός του διμήνου Μαρτίου-Απριλίου το μοναδικό που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει την ομάδα της Τρίπολης, που είχε καπαρώσει το προβάδισμα σε δύο περιπτώσεις, και να 'πετάξει' άλλους δύο βαθμούς στην τελική ευθεία για τον τερματισμό του μίνι πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι είχαν διαθέσιμα 40 λεπτά για να βρουν το ανεκτίμητο 3-2, αλλά σε καμία από τις προϋποθέσεις που έφτιαξαν διέθεταν το απαιτούμενο σημάδι. Μήτε ο Χουάνκαρ στο 63' μήτε ο Πούγγουρας και ο Καρλίτος στη διπλή ευκαιρία του 72' μήτε ο Σανκαρέ στο 90'! Κι αν ο Ισπανός αριστερός μπακ, ύστερα από την έμπνευση του Μακέντα, βρέθηκε να πλασάρει με το κακό δεξί ή ο Έλληνας στόπερ δεν είχε οπτική επαφή με την αντίπαλη εστία, ο Ισπανός επιθετικός και ο Σενεγαλέζος χαφ όφειλαν να 'ναι πολύ πιο προσεκτικοί και καίριοι στις ενέργειές τους, λειτουργώντας λυτρωτικά.

Οι 'πράσινοι' έγραψαν συνολικά 14 τελικές προσπάθειες. Εντός ή εκτός καρέ. Πολλαπλάσιες συγκριτικά με κάθε προηγούμενη φορά στα πλέι οφ. Μόνο που η (αγωνιστική) ανάσταση που επιζητούσαν δεν ήρθε μαζί με τον εορτασμό του Πάσχα. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης γιόρτασε και κέρασε δύο γκολ, αλλά με τον Σουάρεθ να πηδάει ανενόχλητος στο 10' και τον Μπαράρες να στέλνει φιλιά στον Βέλεθ μετά το 1-2 του 42', από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που είχε κερδίσει ο ίδιος για μαρκάρισμα που υποδείχθηκε επίσης με VAR, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυνηγά μια ανατροπή που δεν είχε πετύχει ποτέ στη σεζόν, δείχνοντας μια ανίατη αδυναμία να καρπωθεί κάτι περισσότερο από ένα βαθμό στα παιχνίδια που δέχεται πρώτος γκολ.

Όχι ότι στα ματς των πλέι οφ που προηγήθηκε, προστατεύτηκε πάντως. Χωρίς να είναι τρομερά επικίνδυνος, ο Αστέρας τον εγκλώβισε, με τον τρόπο του, για τέταρτο παιχνίδι στη χρονιά (πέμπτο στη σειρά) και στο σύνολο της σεζόν τού έχει στερήσει πλέον 9 πόντους. Απώλειες που στη συνολική συγκομιδή είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν τεράστιο αντίκτυπο. Ήδη έχουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK