Παναθηναϊκός-Αστέρας: Ο Μπαράλες κράτησε ήπια τα συμπτώματα του 'πράσινου' ασθενή

Η covid version του Παναθηναϊκού κράτησε στο 0-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην Λεωφόρο, με τον Χερόνιμο Μπαράλες να φυτρώνει εκεί που δεν έπρεπε και το ματς να ολοκληρώνεται στο... τρίτο ημίχρονο με τον εκνευρισμένο Λάζλο Μπόλονι.

Μπαράλες και Σένκεφελντ σε διεκδίκηση της μπάλας στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Αστέρας 0-0 στην Λεωφόρο, για την 14η αγ. της Super League Interwetten | 03/01/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μπαράλες και Σένκεφελντ σε διεκδίκηση της μπάλας στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Αστέρας 0-0 στην Λεωφόρο, για την 14η αγ. της Super League Interwetten | 03/01/2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα για την 14η αγωνιστική της Super League Interwetten ήταν στον 'αέρα' μέχρι και λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη σέντρα στην Λεωφόρο. 'Χτυπημένο' από τον Covid 19 το 'πράσινο' στρατόπεδο, με πέντε παίκτες εκτός μάχης και εν αναμονή των τελευταίων εξετάσεων που εντέλει ήταν καθαρές και δεν έδειξαν άλλο κρούσμα. Γεγονός που επέτρεψε την διεξαγωγή του αγώνα, σε ένα γήπεδο που κατά το ήμισυ (του μήκους) έμοιαζε να έχει οργωθεί από τρακτέρ.

Η κατάσταση είχε δημιουργήσει κάμποση μουρμούρα εντός κι εκτός τειχών του Παναθηναϊκού, ως προς τους χειρισμούς του Λάζλο Μπόλονι και της διοίκησης για το ρεπό της εορταστικής περιόδου. Οι 'πράσινοι' είχαν τις περισσότερες μέρες ξεκούρασης από κάθε άλλη ομάδα και την άδεια να ταξιδέψουν, ακόμη και ως την Λατινική Αμερική. Αποφάσεις που πιθανότατα ευθύνονται -όχι απόλυτα αλλά σε σημαντικό βαθμό- για τα κρούσματα του κορονοϊού και την αναστάτωση που προκλήθηκε στον Παναθηναϊκό πριν την αναμέτρηση με τον Αστέρα.

Μοιραία, ο Ρουμάνος τεχνικός του 'τριφυλλιού' αναγκάστηκε σε κάμποσες αλχημείες όσον αφορά τα πρόσωπα, την διάταξη αλλά και τους ρόλους στην ενδεκάδα των γηπεδούχων. 'Ανακάτεμα' που εκμεταλλεύτηκε κατά το ήμισυ ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, κατάφεραν να επιβάλλουν ένα τέμπο που τους βόλευε, κρατούσαν την κατοχή της μπάλας σταθερά στα επίπεδα του 60%, πίεζαν για το γκολ. Δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ο Παναθηναϊκός, τουλάχιστον στο μέτρο που θα ήθελε. Η εικόνα μαρτυρούσε πως εφόσον οι γηπεδούχοι έμεναν πίσω στο σκορ, δύσκολα θα μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε επί της ουσίας και όχι υποθετικά, αν δεν ήταν ο Μπαράλες να κρατήσει... ήπια τα συμπτώματα του 'πράσινου' ασθενή. Η φάση που εντέλει έμελλε να σφραγίσει αυτό το 0-0 στη Λεωφόρο ήρθε στο 34'. Όταν ο Κρέσπι εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ στο όριο της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Διούδη για το 0-1. Γκολ το οποίο ωστόσο δεν μέτρησε εξαιτίας της παρέμβασης του Μπαράλες. Στην εκτέλεση ο Αργεντίνος φορ από θέση offside άπλωσε το πόδι του προς την μπάλα. Αν και στην πραγματικότητα ήταν εντέλει αρκετά μακριά από αυτήν, επόπτης, Τζήλος και VAR θεώρησαν πως συμμετέχει αντικανονικά στην φάση, έτσι υπέδειξαν παράβαση.

Με εσωτερικές αλλαγές, αλλά και προσώπων, ο Μπόλονι προσπαθούσε να βρει το σχήμα που θα επέτρεπε στην ομάδα να ανακτήσει τον έλεγχο του ρυθμού και να αλλάξει τον τρόπο που κυλούσε το ματς, δίχως ωστόσο επιτυχία. Ο Ράσταβατς από την πλευρά του δεν είχε πολλά πράγματα να του προκαλούν ανησυχία, έτσι προτίμησε απλά να φρεσκάρει την ομάδα του σε ρόλους - κλειδιά στο γήπεδο για να πάρει το ματς.

Ο Παναθηναϊκός είχε λίγες καλές στιγμές στην επίθεση, ο Αστέρας αρκετά περισσότερες αλλά πότε η αστοχία σε εύκολα -φαινομενικά- τελειώματα και πότε ο εξαιρετικός Διούδης, του στέρησαν την ευκαιρία να πανηγυρίσει. Σκορ δεν είχαμε ποτέ στο παιχνίδι, με το τελικό 0-0 να αφήνει ευχαριστημένους τους γηπεδούχους και την γεύση της χαμένης ευκαιρίας για τρίποντο στους φιλοξενούμενους.

Ένα ματς που ολοκληρώθηκε στο... τρίτο ημίχρονο, όταν ο Λάζλο Μπόλονι αρχικά έλυσε τα κορδόνια του Βέλεθ που υπέφερε από ζαλάδες, μετά απάντησε εκνευρισμένος σε κάποιον που του φώναξε από την κερκίδα και εν συνεχεία αποχώρησε ενοχλημένος από το flash interview, αφού απάντησε σε ερώτηση για το αν ο τρόπος που χειρίστηκε ο ίδιος και οι συνεργάτες του την άδεια των παικτών ευθύνεται για τα κρούσματα του κορονοϊού...


News 24/7

24MEDIA NETWORK