Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1

Λάθεψε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι του στα πλέι οφ. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε νωρίς και εν τέλει κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα (1-1) στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ. Πίτου Γκαρσία και Τοτσέ οι σκόρερ του αγώνα.

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1

Η εικόνα του αγώνα

Αν έβλεπε κάποιος ποδοσφαιρικά αδαής το παιχνίδι θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι ποδοσφαιριστές που φορούσαν τα πράσινα είχαν παιχνίδι μόλις λίγες ημέρες πριν και ότι οι συνάδελφοί τους με τα άσπρα ξεκουράζονταν για αρκετό καιρό.

Στην πραγματικότητα βέβαια συνέβαινε το αντίθετο. Ο Ατρόμητος προερχόταν από τα 120 λεπτά προσπάθειας στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός σχεδίαζε εδώ και μέρες την αναμέτρηση. Οι Περιστεριώτες όμως, βοηθούμενοι και από το γεγονός ότι σκόραραν στην πρώτη φάση του ματς (4' Πίτου Γκαρσία), έμοιαζαν πιο φρέσκοι και σίγουρα καλύτεροι τακτικά.

Ο Παναθηναϊκός αντίθετα μάταια προσπαθούμε να βρει ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς πολλούς χώρους ελεύθερους και με τους παίκτες τους επηρεασμένους από τις αρκετές ημέρες αγωνιστικής αποχής οι πράσινοι ήταν αργοί και ασύνδετοι. Εβγαλαν μόλις δύο καλές ευκαιρίες με τον Κλέιτον και τον Ζέκα και αποτέλεσαν εύκολη λεία για την αντίπαλη άμυνα.

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα επιχείρησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα στο σχήμα της ομάδας του χρησιμοποιώντας τον Κουίνσι (στη θέση του Κλέιτον) σε μία κίνηση που απέδωσε καρπούς αφού ο Παναθηναϊκός έγινε σαφώς πιο γρήγορος.

Οι πράσινοι, αφού γλίτωσαν το σοκ του 0-2 στο δοκάρι του Καραμάνου (49') έκλεισαν τον Ατρόμητο στην περιοχή του, τον πίεσαν ασφυκτικά και σκόραραν με τον Τοτσέ στο 55'.

Ο Φερέιρα έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του με την προσθήκη του Νίνη, ο Δώνης απάντησε με τον Μήτρογλου, το σκηνικό του αγώνα όμως δεν διαφοροποιήθηκε. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να ασκεί πίεση, ο κουρασμένος Ατρόμητος αμυνόταν (όχι πολύ καλά πλέον) και όλο το παιχνίδι μεταφέρθηκε στη μεγάλη περιοχή του Ιτάνζ.

Οι ευκαιρίες δεν έλειψαν από τους πράσινους (με κορυφαία την κεφαλιά του Τοτσέ στο 93') ωστόσο το γκολ δεν ήρθε και ο Ατρόμητος πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να πάρει το καλό εισιτήριο του Europa League. Ο Παναθηναϊκός διατηρεί την πρωτιά, δεν αισθάνεται όμως και τόσο άνετα.

MVP

Ο Κουίνσι άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος και έδωσε ρυθμό και ταχύτητα στην ομάδα του. Με την απόδοσή του "έδειξε" ότι θα έπρεπε να είχε πάρει φανέλα βασικού.

Κλειδί αγώνα

Ο Ατρόμητος πήρε το πολύτιμο γι' αυτόν Χ επειδή κατάφερε να σκοράρει νωρίς και να δημιουργήσει πρόβλημα στην ψυχολογία του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι αντέδρασαν και έσωσαν το ήμισυ της παρτίδας βοηθούμενοι από τις αλλαγές του Φερέιρα.

Aδύναμος Κρίκος

O Bαγγέλης Οικονόμου δεν έχει ρυθμό αγώνων και δικαίως αντικαστάθηκε από τον Γιώργο Δώνη.

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK