Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1

Ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε τον Ατρόμητο (1-1) στην κεκλεισμένων των θυρών Λεωφόρο αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πανηγυρίσει την πρωτιά στα πλέι οφ και την επιστροφή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίδες για την αποφυγή της τελευταίας θέσης έχει ο Ατρόμητος.

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1

Τo live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Το γεγονός ότι οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πειραματικές ενδεκάδες λόγω των πολλών απουσιών του βοήθησε, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, τον Ατρόμητο. Μέχρι να καταλάβουν στον Παναθηναϊκό ποιος παίζει πού οι Περιστεριώτες είχαν δημιουργήσει δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Καραμάνο τις οποίες όμως απώλεσαν με χαρακτηριστική ευκολία.

Από τη στιγμή που η εστία του Παναθηναϊκού δεν παραβιάστηκε σε εκείνες τις φάσεις, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πάτησε καλύτερα στο γήπεδο και έψαξε να βρει τα αδύνατα σημεία του αντίπαλου σχήματος. Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολεύτηκε να το πετύχει. Η άμυνα των Περιστεριωτών έμπαζε νερά με αποτέλεσμα ο Καρέλης να βρεθεί σε θέση βολής στο 17' (από τραγικό λάθος των Φυτανίδη και Σηφάκη) και να σημαδέψει το δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το ίδιο επιθετικά και στο 33' (σε μία φάση στην οποία και πάλι αποκαλύφθηκε η αμυντική γύμνια του Ατρομήτου) άνοιξε το σκορ με τον Κλωναρίδη να παίρνει το ριμπάουντ από τον Σηφάκη και να γράφει το 1-0.

Με το υπέρ της αποτέλεσμα διαμορφωμένο η ομάδα του Αναστασίου φρόντισε να καλύψει τα νώτα της στο δεύτερο ημίχρονο και να παίξει περισσότερο με το χρόνο απομακρύνοντας τον αντίπαλο από την περιοχή του. Το σχέδιο δεν είχε καλή εφαρμογή αφού ο Ατρόμητος πάτησε με αξιώσεις την περιοχή του Καπίνο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το 1-1.

Οι Περιστεριώτες άγγιξαν την ισοφάριση στο 83' με τη διπλή ευκαιρία των Ούμπιδες και Ναπολεόνι (ο δεύτερος είχε δοκάρι) και εν τέλει την πέτυχαν τρία λεπτά αργότερα με τον Ιταλό φορ που τελείωσε όμορφα τελική πάσα του Φωτάκη.

Ο Παναθηναϊκός, που είχε εν τω μεταξύ καλή ευκαιρία με τον Μπεργκ για το 2-0, βγήκε μπροστά αλλά αφήνοντας χώρους πίσω κινδύνευσε και με δεύτερο γκολ το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ για τους φιλοξενούμενους.

MVP

Ο Στέφανο Ναπολεόνι έκανε πολύ ώριμο παιχνίδι και κυνήγησε με συνέπεια το γκολ. Ο Ιταλός φορ ταλαιπώρησε ιδιαίτερα την άμυνα των πράσινων και εν τέλει δικαιώθηκε για την απόδοσή του με το γκολ της ισοφάρισης που κράτησε τον Ατρόμητο ζωντανό.

Aδύναμος Κρίκος

Ο Παναγιώτης Μπάλλας δεν είναι δεξί μπακ. Αναγκάστηκα κάλυψε τη θέση αφήνοντας πάντως πολλές φορές κενό το χώρο ευθύνης του.

Σχόλιο

Απαντες ευχαριστημένοι στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την υπέρβασή του παίρνοντας και μαθηματικά την πρώτη θέση των πλέι οφ, ο Ατρόμητος δικαιούται να ελπίζει ότι θα αποφύγει την τελευταία θέση. Τέσσερα ματς έδωσαν εφέτος με τους πράσινους οι Περιστεριώτες, δεν έχασαν κανέναν. Είναι και αυτό ένα παράσημο.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (79' Δώνης), Αμπέντ, Κλωναρίδης (55' Λαγός), Καρέλης (65' Μπεργκ).

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Μπάλλας (75' Γεωργίου), Νάστος, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος (69' Φωτάκης), Φάμπιο, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Καραμάνος (54' Μπρίτο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK