Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0 (vids)

H φιέστα τίτλου στο ΟΑΚΑ άρχισε από το 31ο δευτερόλεπτο χάρη στο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ και ολοκληρώθηκε με το γκολ του Σωτήρη Νίνη στο 45'. Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. To contra.gr στο ΟΑΚΑ. (vids)

Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0 (vids)
Σ' αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να λαθέψει. Οι πράσινοι νίκησαν 2-0 τον Ηρακλή στο σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ και εξασφάλισαν μαθηματικά την κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. Σκόρερ οι Σισέ και Νίνης.

Η εικόνα του αγώνα

Ηταν σίγουρο ότι σ' αυτό το παιχνίδι τα σχήματα και οι τακτικές θα πήγαιναν περίπατο. Και αυτό διότι το κίνητρο του Παναθηναϊκού ήταν πολύ ισχυρό. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 6 χρόνια. Δεν πέρασαν ούτε καν 35 δευτερόλεπτα στο παιχνίδι και ο ενθουσιασμός των πράσινων (οι οποίοι ήθελαν να αποζημιώσουν τους 50.000 φίλους τους) μετατράπηκε σε γκολ. Το εύστοχο πλασέ του Σισέ μετά από την πάσα του Λέτο έβαλε φωτιά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το γκολ δημιούργησε ευφορία και στους παίκτες του Παναθηναϊκού που έβγαιναν μαζικά στην επίθεση σε μία προσπάθεια να πάρουν λίγη δόξα παραπάνω σ' αυτήν την έτσι και αλλιώς εορταστική ατμόσφαιρα. Ο Ηρακλής από την πλευρά του, που παρατάχθηκε με σημαντικές ελλείψεις, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά δεν δημιούργησαν καλές ευκαιρίες, παρά μόνο μία.

Φάσεις και γκολ


Στο 1' γκολ για τον Παναθηναϊκό! Κεφαλιά-πάσα του Λέτο, πλασέ του Σισέ, 1-0.




Στο 11' σουτ στην κίνηση του Καραγκούνη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα μόλις άουτ.

Στο 17' μετά από κόρνερ του Καραγκούνη, ο Σισέ δεν μπορεί να σκοράρει από πολύ κοντά.
Στο 22' σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, αποκρούει έξοχα ο Μπατής.

Στο 27' σόλο και σουτ του Λέτο, νέα πολύ ωραία απόκρουση του Μπατή.

Στο 29' ωραία προσπάθεια και πλασέ του Κομπαγιάσι, η μπάλα άουτ.

Στο 45' γκολ για τον Παναθηναϊκό! Βολίδα στην κίνηση του Νίνη έξω από την περιοχή, η μπάλα στα δίχτυα.



Στο 47' ο Βύντρα κάνει ντρίπλες μέσα στην περιοχή, σουτάρει, ο Μπατής βγάζει με υπερένταση.

Στο 54' σέντρα του Καραγκούνη, καρφωτή κεφαλιά του Ζιλμπέρτο, βγάζει ο Μπατής.

Στο 55' σέντρα-σουτ του Καραγκούνη, η μπάλα στο δοκάρι.

Στο 86' του Σισέ μέσα από την περιοχή, η μπάλα άουτ.
















Σε ένα ακόμη κομβικό σημείο του αγώνα (και ενώ ο Μπιάρσμιρ είχε πάρει τη θέση του τραυματία Καντέ) ο Παναθηναϊκός χτύπησε και πάλι. Η βολίδα, εκτός περιοχής, του Νίνη καρφώθηκε στα δίχτυα του Μπαντή και απάλλαξε από το άγχος τον Νίκο Νιόπλια ο οποίος κάθισε ελάχιστα στον πάγκο του στο πρώτο μέρος.

Για να νιώσει η ομάδα του όμως περισσότερη σιγουριά ο προπονητής των πράσινων προχώρησε και σε αλλαγή στο ημίχρονο για να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Ο Σιμάο μπήκε στη θέση του Σαλπιγγίδη με ταυτόχρονη μετάθεση του Καραγκούνη στα δεξιά και του Νίνη στον άξονα. Ψιλά γράμματα βέβαια αυτά για ένα παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε απόλυτα. Η πράσινη κυριαρχία συνεχίστηκε, οι ευκαιρίες χάνονταν (ο Καραγκούνης είχε δοκάρι στο 55') αλλά αυτό ουδόλως ενοχλούσε τον κόσμο που συνέχισε το δικό του πάρτι στην εξέδρα.

Οσο περνούσαν τα λεπτά, κανείς δεν πρόσεχε τι γινόταν στο γήπεδο αφού οι πάντες είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στα των πανηγυρισμών. Ο Καραγκούνης έγινε αλλαγή για να πάρει το χειροκρότημα του κόσμου (αποχώρησε με εμφανές το αίσθημα της ικανοποίησης), ο χρόνος περνούσε (με το ρυθμό να πέφτει αισθητά) και μόλις ο διαιτητής Τσινιάρης σφύριξε τη λήξη ένα αίσθημα ευτυχίας πλημμύρισε παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοικούντες και κόσμο. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής για τη σεζόν 2009-2010.

ΜVP

Οι Σισέ και Νίνης σκόραραν αλλά αυτοί που έκλεψαν την παράσταση ήταν ο Βύντρα και ο Λέτο. Με εξαιρετικές εμπνεύσεις έδωσαν στην αριστερή πλευρά ένα ξεχωριστό τόνο που έφερε σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους. Ειδικά ο Ελληνας αμυντικός, απαλλαγμένος από το άγχος, έκανε μερικά καταπληκτικά πράγματα.

Κλειδί αγώνα

Το όποιο άγχος υπήρχε στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκό έφυγε μακριά μόλις στο 34ο δευτερόλεπτο του αγώνα όταν άνοιξε το σκορ ο Τζιμπρίλ Σισέ. Από εκεί και πέρα τα πάντα απλουστεύτηκαν.

Αδύναμος Κρίκος

Σε ένα παιχνίδι σαν κι' αυτό δεν υπήρξε κάτι που ενόχλησε ή προκάλεσε αρνητική εντύπωση.


Διαιτητής
: Τσινιάρης
Βοηθοί: Δάλλας, Μπιτσίδης


Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0



Πανηγύρια στο ΟΑΚΑ



News 24/7

24MEDIA NETWORK