Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-0 (VIDEOS)

Μ' ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 την Κέρκυρα στη Λεωφόρο και έκλεισε με θετικό πρόσημο τη χρονιά. Εκπληκτικό το δεύτερο γκολ του Χουχούμη.

Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Οπως αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας σ' αυτό το παιχνίδι. Με δεδομένο όμως ότι οι "πράσινοι" άργησαν να μπουν στο πνεύμα της αναμέτρησης αφήνοντας κενά στα μετόπισθεν, η Κέρκυρα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς με τον Καϊκούτ να πλασάρει ψηλά άουτ από το σημείο του πέναλτι.

Εν συνεχεία, η ομάδα του Αναστασίου ανέβασε στροφές και πίεσε περισσότερο λογικά. Ο Ντίνας πήρε πολλές και επιτυχημένες πρωτοβουλίες, ο Πέτριτς, ιδιαίτερα κινητικός, επιχειρούσε να μπερδέψει την αντίπαλη άμυνα αλλά κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πατήσει στην περιοχή, δεν μπορούσε να τα καταφέρει.

Χρειάστηκε έτσι να περάσουν 26 λεπτά για να κάνει την πρώτη αξιοσημείωτη τελική η ομάδα του Αναστασίου (κεφαλιά Δώνη) αλλά μόλις αυτό έγινε ο ρυθμός ανέβηκε ακόμα περισσότερο και ο Παναθηναϊκός εγκαταστάθηκε στο 1/3 του γηπέδου. Αφού στο 36' ο Σετκούς πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ντίνα, στο 45' αναγκάστηκε να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του αφού το σουτ του Πράνιτς εξοστρακίστηκε στο πόδι του Καρέλη και τον ξεγέλασε. Πιο πριν όμως ο Μπούρμπος είχε κάνει φάουλ και η φάση θα έπρεπε να είχε τελειώσει εκεί.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να υπερασπιστεί με ηρεμία το προβάδισμά του. Στις αρχές της επανάληψης η άμυνά του έκανε και πάλι νερά δίνοντας δικαίωματα στην ταχύτατη Κέρκυρα να βγάλει τελικές, ωστόσο στη συνέχεια βελτιώθηκε και έψαξε το δεύτερο γκολ που θα τον εξασφάλιζε.

Με τις ευκαιρίες όμως να πέφτουν στα πόδια του...αναποφάσιστου Πράνιτς το σκορ δεν άλλαξε και ο Αναστασίου αναγκάστηκε να πάρει τα μέτρα του για να διαφυλάξει το 1-0. Χρησιμοποίησε λοιπόν τον Λαγό (αντί του Καρέλη) και "έσφιξε" τη μεσαία γραμμή του και περίμενε από τους παίκτες του τουλάχιστον να μην κινδυνεύσουν. Πράγματι, αυτοί τον δικαίωσαν ενώ στο 85' ο Χουχούμης με τη βολίδα του με το δεξί, σκόραρε για το 2-0 και έκανες τους πάντες να ηρεμήσουν.

ΜVP

Οσο αγωνίστηκε, ο Θανάσης Ντίνας μόχθησε όσο κανείς για τη νίκη του Παναθηναϊκού. Με πολλές προσωπικές ενέργειες, γρήγορα 1-2 και αρκετή δόση τεχνικής ο μέσος των "πράσινων" προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στους αντιπάλους του ενώ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ μετά από εξαιρετικό σόλο.

Aδύναμος Κρίκος

Ο Καϊκούτ γιατί απώλεσε την ευκαιρία του ματς ενώ δεν είχε ανοίξει καν το σκορ, μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα. Αν εκεί η Κέρκυρα έκανε το 0-1, ίσως τα πράγματα να εξελίσσονταν διαφορετικά.

Σχόλιο

Η νίκη θα δώσει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κάνει ήρεμες Γιορτές και να σκεφτεί με περισσότερη ηρεμία το μέλλον του. Οπως και να έχει, οι "πράσινοι" βρίσκονται μέσα στους εν Ελλάδι στόχους του και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Η Κέρκυρα είναι μία ομάδα που πιστεύει στο πλάνο της. Δύσκολα θα κινδυνεύσει.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Ζέκα, Δώνης, Πράνιτς (88' Κλωρανίδης), Ντίνας (82' Μπούι), Πέτριτς, Καρέλης (65' Λαγός).

Κέρκυρα: Σετκούς, Γκόμες, Ντιμιτρόβσκι, Βενέτης, Ντιόγκο, Καρδόσο (52΄Κρητικός), Ναγιάρ (75' Σάντσεθ), Χαβίτο, Ζορμπάς (46' Κοντός), Μαρκόβσκι, Καϊκούτ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK