Παναθηναϊκός - Μπρόντμπι 3-0

Με τον Μπεργκ να σκοράρει δις και τον Λεντέσμα να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 της Μπρόντμπι που έπαιζε με 9 παίκτες από το 50' και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Δανία.

Παναθηναϊκός - Μπρόντμπι 3-0
Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2, θέλοντας να διαφυλάξει ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αμυντικά, κάτι που εν πολλοίς το κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένα στο ματς και χρειάστηκε αρκετά λεπτά προκειμένου να προσαρμοστεί στις συνθήκες τις αναμέτρησης.

Το έργο των "πρασίνων" ωστόσο έγινε αρκετά ευκολότερο από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 33ο λεπτό, μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Κρόνε για μαρκάρισμα στον Μέστο.

Από εκείνο το σημείο το "τριφύλλι" χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά για να καταφέρει να ανοίξει το σκορ και το πέτυχε με δράστη το συνήθη ύποπτο, Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος με λόμπα νίκησε τον Ρενόβ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου για το 1-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ακόμη ένα γεγονός ήρθε να διευκολύνει το έργο των παικτών του Στραματσόνι κι αυτό ήταν η αποβολή του γκολκίπερ Ρενόβ στο 52', ο οποίος ανέτρεψε τον Ιμπάρμπο μέσα στην περιοχή.

Πέναλτι και αποβολή λοιπόν για τη Μπρόντμπι που αναγκάστηκε από εκείνο το σημείο και για περίπου 40 λεπτά, να παίξει με εννέα ποδοσφαιριστές. Λίγο αργότερα (54΄) ο Λεντέσμα πέτυχε από τη "βούλα" του πέναλτι το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα, κάνοντας το 2-0.

Το γκολ που φαίνεται να δίνει από τώρα την πρόκριση στο "τριφύλλι", πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ στο 82΄. Μετά από νέα εξαιρετική κάθετη πάσα του Λεντέσμα, ο Σουηδός πλάσαρε τον Τόπελ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Οι "πράσινοι" είχαν κι ένα δοκάρι στο ματς με δράστη τον Λεντέσμα στο 76ο λεπτό.

MVP

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν αυτός που με μια εκπληκτική ενέργεια άνοιξε το σκορ για τους "πράσινους", δείχνοντας για ακόμη μια φορά την κλάση του. Ο Σουηδός απασχολούσε σε κάθε επιθετική ενέργεια τους αντιπάλους αμυντικούς και βοήθησε στο βαθμό που του αναλογούσε για να φτάσει η ομάδα του στην επικράτηση, πετυχαίνοντας και το 3ο γκολ για το "τριφύλλι".

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Δεν υπάρχει κάποιος που να υστέρησε από την πράσινη 11άδα. Τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά οι παίκτες του Στραματσόνι αντεπεξήλθαν στις απαιτήσεις του αγώνα.

ΣΧΟΛΙΟ

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Μπρόντμπι έμεινε νωρίς με παίκτη λιγότερο και αργότερα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με παίκτες λιγότερους και έφτασε σε μια καθαρή νίκη, που του δίνει το απόλυτο προβάδισμα για τον αγώνα ρεβάνς στην Κοπεγχάγη. Οι "πράσινοι" δεν ρίσκαραν σε κανένα σημείο του αγώνα, ούτε και θέλησαν να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους υπεροπτικά από τη στιγμή που αγωνίζονταν με αριθμητικό πλεονέκτημα, φροντίζοντας να παίξουν τόσο όσο για να πάρουν αυτό που ζητούσαν στο ματς.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουτρουμπής (58΄ Λέτο), Χουλτ, Λεντέσμα, Γουακάσο (73΄ Βιγιαφάνες), Ζέκα, Ιμπάρμπο, Μπεργκ (86΄ Ρινάλντι)

Μπρόντμπι: Ρένοβ, Λάρσον, Κρόνε, Ρέκερ, Άλμπρεχτσεν, Νέργκαρντ, Φίρι, Χιουλσάκερ, Μουχτάρ (46΄ Γιούελσγκαρντ), Βίλτσεκ (72΄ Χέρμανσον), Πούκι (52΄ Τόπελ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στραματσόνι: "Ήταν απλά το πρώτο ημίχρονο"
ΕΝΣΤΑΣΗ από την Μπρόντμπι!
Επεισόδιο Μπεργκ με τον προπονητή της Μπρόντμπι

Το live του αγώνα

20:06
Καλησπέρα σας από την Λεωφόρο. 
20:07
Σε περίπου μια ώρα ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την Μπρόντμπι για το πρώτο παιχνίδι των play off του Europa League με τους πράσινους να θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα. 
20:09
Ας δούμε τις συνθέσεις των δυο ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λεντέσμα, Γουακάσο, Ζέκα, Ιμπάρμπο, Μπεργκ. 

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ: Ρένοβ, Λάρσον, Κρόνε, Ρέκερ, Άλμπρεχτσεν, Νέργκαρντ, Φίρι, Χιουλσάκερ, Μουχτάρ, Βίλτσεκ, Πούκι. 
20:12
Ο Αντρέα Στραματσόνι θα παρατάξει τους πράσινους με ένα 5-3-2 το οποίο θα γίνεται 3-5-2 σε φάση επίθεσης και επέλεξε σε σχέση με το ματς κόντρα στην ΑΪΚ να επαναφέρει τον Χουλτ και να τον τοποθετήσει στο αριστερό άκρο και να αφήσει εκτός τον Λουντ.
20:15
Μια ώρα πριν το ματς και στην Λεωφόρο δεν βρίσκεται αρκετός κόσμος εντός του γηπέδου καθώς εκτός υπάρχουν φίλοι των πράσινων που κάνουν τη βόλτα τους περιμετρικά του σταδίου. Στην Θύρα 6 έχουν τοποθετηθεί ήδη οι φίλοι της Μπρόντμπι, που δεν είναι περισσότεροι από 200.
20:17
Ένα τέταρτο μετά τις 8.00μ.μ. και μόλις βγήκαν στο γήπεδο για ζέσταμα οι τρεις γκολκίπερ του Παναθηναϊκού Στιλ, Κοτσόλης και Ξενόπουλος. 
20:21
Στον πάγκο για τις δυο ομάδες: 

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Ρέις, Λέτο, Λουντ, Βιγιαφάνες, Ρινάλντι, Νάνο.
Μπρόντμπι: Μαντς, Χουέλσγκαρντ, Χέρμανσον, Όστιν, Χολστ, Πόρρας, Γιάκομπσεν.
20:22
Μόλις έκανε την εμφάνιση της η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για να ξεκινήσει το ζέσταμα της. 
20:25
Βγαίνει στο γήπεδο και η ομάδα της Μπρόντμπι κάτω από χλιαρές αποδοκιμασίες. Ο τεχνικός των Δανών κ. Τσούρνιγκερ έχει βγάλει όλους τους παίκτες του για ζέσταμα. 
20:27
Οι οπαδοί της Μπρόντμπι έκαναν τη βόλτα τους και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας βλέποντας τα αξιοθέατα. 
20:28
Δείτε και τη διάταξη των ποδοσφαιριστών της Μπρόντμπι σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό των Δανών στο twitter. 
20:32
Ανάμεσα στα πανό των φίλων του Παναθηναϊκού υπάρχει και ένα που αναφέρεται σε ένα τραγικό γεγονός με τους πράσινους να αποχαιρετούν έναν οπαδό τους που έφυγε από την ζωή. Το πανό γράφει "Καλό ταξίδι Σωτηράκη, Γαλάτσι Θ13". 
20:37
Βρισκόμαστε 25 λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και σιγά-σιγά οι εξέδρες της Λεωφόρου αρχίζουν να γεμίζουν.
20:41
Στο γήπεδο και ο Ράσμους Τελάντερ, ο Δανός του Παναθηναϊκού, μιλάει έξω από τη φυσούνα με κάποια μέλη της αποστολής της Μπρόντμπι τους οποίος γνωρίζει αρκετά καλά από την παρουσία του στη Δανία. 
20:44
Αυτή τη στιγμή ακούγονται από τα μεγάφωνα οι δυο ενδεκάδες με τους πράσινους να αποθεώνονται. 
20:45
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Istvan Vad ο οποίος είχε σφυρίξει το τριφύλλι και στο ματς με την Μίντιλαντ πριν από μερικά χρόνια με τους πράσινους να επικρατούν με 4-1 των Δανών. Μακάρι και σήμερα να αποδειχθεί γουρλής για την ελληνική ομάδα.
20:46
Οι παίκτες των δυο ομάδων κατευθύνονται στα αποδυτήρια για τις τελευταίες οδηγίες ενώ το εντυπωσιακό με τους ποδοσφαιριστές της Μπρόντμπι ήταν πως όλοι οι παίκτες έκαναν όλο το ζέσταμα.
20:48
Στο γήπεδο βρίσκονται περισσότεροι από 13.000 φίλοι του Παναθηναϊκού καθώς υπάρχουν κάποια κενά μόνο στο πέταλο και σε θύρες όπου έχουν πουληθεί τα διαρκείας αλλά δεν έχουν γεμίσει. 
20:52
Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει ζητήσει ιδιαίτερη προσοχή από τους παίκτες του ακόμα και όταν η ομάδα του βγαίνει στην επίθεση προκειμένου να μην τρώει κόντρες στην πλάτη της άμυνας. Κλειδί για τον Ιταλό τεχνικό θα είναι η αμυντική απόδοση του τριφυλλιού.
20:53
Σε λίγα λεπτά οι δυο ομάδες θα κάνουν την εμφάνιση τους για τα διαδικαστικά και θα έχουμε την σέντρα της αναμέτρησης σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν.
20:57
Στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων
20:58
Στα επίσημα βρίσκεται ο Μλάντεν Πέτριτς, ο πρώην ποδοσφαιριστής των "πρασίνων"
21:00
Ξεκίνησε ο αγώνας
21:00

1'

Κερδίζει κόρνερ η Μπρόντμπι στην πρώτη της επίθεση
21:01
Ανεκμετάλλευτη η προσπάθεια των Δανών
21:05

4'

Κάρτα στον Κουτρουμπή για αψιμαχία με αντίπαλό του
21:07

5'

Δοκάρι για την Μπρόντμπι, σε προσπάθεια απομάκρυνσης του Μέστο
21:07
Χάνουν μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 οι Δανοί, έστω και από το κεφάλι του Μέστο
21:08

8'

Κάρτα στον Κρόνε για μαρκάρισμα στον Ζέκα
21:12
Οι Δανοί παίζουν στα ίσα τον Παναθηναϊκό και πιέζουν και από τη δική τους πλευρά για ένα γκολ.
21:14

14'

Καθαρίζει εύκολα το κόρνερ των Δανών ο Στιλ
21:15
Κακό κοντρόλ από τον Γουακάσο, που χάνει την ευκαιρία για μια καλή σέντρα.
21:18

18'

Επικίνδυνα σηκώνει το πόδι ο Χιουλσάγκερ, δεν βλέπει κάρτα
21:19

19'

Έξυπνη κομπίνα από τον Λεδέσμα, που πασάρει στον Μπεργκ, αλλά ο Σουηδός πλασάρει πολύ πάνω από την εστία.
21:23
Δυσκολεύεται πολύ ο Παναθηναϊκός να αναπτυχθεί, αφού οι Δανοί είναι ιδιαίτερα πιεστικοί
21:25

25'

Καλή πάσα του Ιμπάρμπο για τον Ζέκα, που δεν μπορεί να κρατήσει την ισορροπία του και το σουτ που επιχειρεί είναι αδύναμο.
21:25
Τάιμ άουτ για τις δύο ομάδες, προκειμένου να δροσιστούν.
21:28

28'

Γλιτώνει την κίτρινη κάρτα και ο Μουχτάρ για σκληρό μαρκάρισμα στον Χουλτ
21:30

30'

Φανταστικός συνδυασμός από Γουακάσο και Χουλτ, ο Μπεργκ δεν μπορεί να βρει καλά το σουτ για να απειλήσει την αντίπαλη εστία.
21:31

30'

Κάρτα στον Γουακάσο για μαρκάρισμα σε αντίπαλό του
21:31

31'

Πολύ ωραία προσπάθεια από τον Πούκι, κοντράρει η μπάλα και καταλήγει κόρνερ
21:33

33'

Κόκκινη κάρτα στον Κρόνε, που ανατρέπει από πίσω τον Μέστο. Είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα και ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί για περίπου 60 λεπτά με παίκτη παραπάνω.
21:34

34'

Εκτελεί το φάουλ ο Γουακάσο, η μπάλα εύκολα στα χέρια του Ρένοου
21:36

37'

Κάρτα στον Άλμπρεχτσεν για χέρι
21:37

37'

Σε θέση οφσάιντ ο Ιμπάρμπο στην εκτέλεση φάουλ του Λεδέσμα
21:39

39'

Εξαιρετικό γυριστό σουτ από τον Πούκι, ο Στιλ, αν και δεν έβλεπε, έκανε μία πολύ ωραία απόκρουση και απέτρεψε το γκολ.
21:41

41'

Κακό το σουτ του Λεδέσμα έξω από την περιοχή, δεν απειλεί τους Δανούς.
21:45
Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου
21:47

45'+2

ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Φανταστική μπαλιά του Γουακάσο για τον Μπεργκ, που "κρεμάει" τον Ρένοου για το 1-0.
21:50

45'+3

Ο βοηθός κόβει τον Μέστο με οφσάιντ που δεν υπήρχε, καθώς τον κάλυπταν δύο παίκτες, σε φάση που ο Ιταλός έβγαινε μαζί με τον Ιμπάρμπο απέναντι από τον τερματοφύλακα των Δανών για το 2-0.
21:50
Ημίχρονο στη Λεωφόρο
21:55
Δείτε το γκολ του Μάρκους Μπεργκ
21:59
Έχοντας πλέον αριθμητική υπεροχή, ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να πετύχει κι άλλα γκολ και να καθαρίσει από απόψε την υπόθεση-πρόκριση.
22:01
Με το γκολ που πέτυχε, ο Μάρκους Μπεργκ σημείωσε ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει σκοράρει 8 φορές σε playoffs του Europa League, και μάλιστα με τρεις διαφορετικές ομάδες (Αμβούργο, Αϊντχόφεν, Παναθηναϊκό).
22:02
Επίσης, αυτό ήταν το 9ο ευρωπαϊκό του γκολ ως παίκτης του Παναθηναϊκού και έπιασε στην 6η θέση των κορυφαίων σκόρερ των "πρασίνων" τους Μιχάλη Κωνσταντίνου και Εμάνουελ Ολισαντέμπε.
22:03
Ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο
22:05

46'

Αλλαγή για τους Δανούς, με τον Γιούελσγκαρντ να περνά αντί του Μουχτάρ
22:06

47'

Γύρισμα του Μέστο από δεξιά, Ιμπάρμπο και Μπεργκ δεν μπορούν να βρουν την μπάλα και να κάνουν το 2-0.
22:07

49'

Σε θέση οφσάιντ ο Ιμπάρμπο
22:09

50'

Εκπληκτική ντρίμπλα του Ιμπάρμπο μπροστά από τον τερματοφύλακα των Δανών, που τον ανατρέπει και ο Κολομβιανός κερδίζει πέναλτι.
22:09

50'

Κόκκινη κάρτα για τον Ρένοου
22:10
Με 9 παίκτες πλέον η Μπρόντμπι και ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να κάνει το 2-0.
22:11

53'

Ο τερματοφύλακας Τόπελ μπαίνει αντί του Πούκι
22:12

54'

ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Ο Λεδέσμα νικάει τον Τόπελ και κάνει το 2-0.
22:13
Το πρώτο γκολ του Αργεντίνου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε επίσημο ματς, αλλά και πρώτο ευρωπαϊκό σε όλη την καριέρα του.
22:14
Πλέον τα πράγματα έχουν γίνει πολύ εύκολα για τον Παναθηναϊκό, που έχει την ευκαιρία να τελειώσει τους Δανούς!
22:15

57'

Σέντρα του Χουλτ από αριστερά, η κεφαλιά του Ιμπάρμπο περνάει πάνω από την εστία των Δανών
22:15

58'

Ο Λέτο στη θέση του Κουτρουμπή
22:16
Τώρα θα γίνει πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός, με στόχο να πετύχει κι άλλα γκολ και να πάει πιο άνετος στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης.
22:18

59'

Διπλή απόκρουση του Τόπελ στις προσπάθειες των Μπεργκ και Χουλτ, γλιτώνει από τρίτο γκολ την ομάδα του
22:19

61'

Γύρισμα του Γουακάσο στον Μπεργκ, ψηλά το σουτ του Σουηδού.
22:24
Έξω από την περιοχή των Δανών παίζεται το ματς εδώ και λίγα λεπτά. Φαντάζει θέμα χρόνου να γίνει το 3-0.
22:24

66'

Αδύναμο σουτ του Ιμπάρμπο, η μπάλα άουτ.
22:28
Ώρα για το δεύτερο τάιμ άουτ του αγώνα
22:30

71'

Δεν βρίσκει καλά την μπάλα ο Γουακάσο, που τη στέλνει άουτ
22:30

72'

Ο Χέρμανσον στη θέση του Βίλτσεκ
22:30

72'

Σέντρα του Χουλτ, μπλοκάρει ο Τόπελ
22:31

73'

Ο Βιγιαφάνιες στη θέση του Γουακάσο
22:32

74'

Κεφαλιά του Λέτο μετά το γύρισμα του Μέστο, στην αγκαλιά του Τόπελ η μπάλα
22:35

76'

Δυνατό σουτ του Λεδέσμα έξω από την περιοχή, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι.
22:38
Όσο δεν πετυχαίνει τρίτο γκολ ο Παναθηναϊκός, παίζει με τη φωτιά, αφού η ρεβάνς στη Δανία δεν θα είναι καθόλου εύκολη.
22:40

82'

ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Ασίστ του Λεδέσμα για τον Μπεργκ, που πλασάρει ωραία τον Τόπελ για το 3-0.
22:42

83'

"Μαγικά" από τον Βιγιαφάνιες, που με εντυπωσιακές ντρίμπλες περνάει τρεις παίκτες, δίνει έτοιμο γκολ στον Λέτο, ο οποίος αστοχεί!
22:43
Έτοιμος για ντεμπούτο ο Λαουτάρο Ρινάλντι
22:43

86'

Ο Ρινάλντι περνάει στη θέση του Μπεργκ, που γνωρίζει την αποθέωση.
22:44

86'

Κεφαλιά του Μολέντο, η μπάλα μόλις άουτ
22:48
Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις
22:50

90'+2

Ωραία ενέργεια του Βιγιαφάνιες, που όμως κάνει ένα βιαστικό σουτ από μακριά, χωρίς αποτέλεσμα
22:52

90'+4

Σέντρα του Ιμπάρμπο από δεξιά, η κεφαλιά του Ιβάνοφ φεύγει πάνω από τα δοκάρια
22:52
Λήξη του αγώνα
22:53
Ο Παναθηναϊκός παίρνει μία υπερπολύτιμη νίκη, που σχεδόν του δίνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League
22:54
Το μόνο που έχουν να κάνουν οι "πράσινοι" είναι να πάνε στη Δανία, να εμφανιστούν σοβαροί και να κλειδώσουν την πρόκριση.
22:55
Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας. Καλό βράδυ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK