Παναθηναϊκός: Ο Αϊτόρ ήρθε, αλλά δεν καλύπτει το 'βαρβάτο' κενό

Ο Γιόχανσον δεν ήταν στα πλάνα με τα χρήματα που έπαιρνε. Ο Αποστολάκης μένει ελεύθερος. Ο Βαγιαννίδης διάλεξε να μην ανανεώσει προτιμώντας το εξωτερικό. Ο Νούνες είναι μετέωρος. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεμείνει από δεξιούς μπακ, αλλά το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα. Την ίδια ο Αϊτόρ συμφώνησε με τους 'πράσινους'.

Ο Ματίας Γιόχανσον και ο Αχιλλέας Πούγγουρας σε αγώνα του Παναθηναϊκού
Ο Ματίας Γιόχανσον και ο Αχιλλέας Πούγγουρας σε αγώνα του Παναθηναϊκού SOTIRIS DIMITROPOULOS

Για τα 10-1 παιχνίδια των πλέι οφ ο Παναθηναϊκός είχε διαθέσιμους 3+1 ποδοσφαιριστές για τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Από τους 42 συνολικά. Είτε αφορά άμυνα των τεσσάρων στην ευθεία είτε άμυνα των πέντε - ανάλογα την περίσταση. Φυσικά ο Σουηδός Ματίας Γιόχανσον των 21+1 συμμετοχών στο πρωτάθλημα ήταν και εξακολουθεί να είναι η βασική επιλογή του Γιώργου Δώνη. Φάνηκε εξάλλου από την πρεμιέρα. Από 'κει και πέρα ο Κώστας Αποστολάκης των 459 λεπτών σε 6 παιχνίδια έρχεται ως η πρώτη εναλλακτική, αν και το σφίξιμο στον δικέφαλο που εμφάνισε την περασμένη Πέμπτη έχει λειτουργήσει ανασταλτικά, ο Γιώργος Βαγιαννίδης της 1 συμμετοχής (με γκολ και ασίστ) ακολουθεί ιεραρχικά, ενώ ο Ζοάο Νούνες λειτουργεί μονίμως ως ένας μπαλαντέρ που παίζει παντού.

Ύστερα, βέβαια, από το τέλος της έξτρα διαδικασίας στο ρόστερ των 'πρασίνων' είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να μην ανήκει ούτ' ένας εξ αυτών. Οι πρώτοι τρεις, των οποίων τα συμβόλαια έληγαν ούτως ή άλλως στις 30/6, είναι δεδομένο πως θα ετοιμάσουν βαλίτσες και θα κουνήσουν μαντήλι.

  • Ο Γιόχανσον, διότι η προσφορά παραμονής που του έγινε δεν κάλυπτει τις απαιτήσεις του.
  • Ο Αποστολάκης, διότι έκλεισε ήδη στον ΑΠΟΕΛ, στον οποίο θα ενταχθεί μετά το τέλος της τρέχουσας περιόδου.
  • Ο Βαγιαννίδης, διότι προτίμησε την Ίντερ και όχι ένα νέο συμβόλαιο με το 'τριφύλλι' παρά τους ευνοϊκούς όρους που του προτάθηκαν. Τουλάχιστον θα φέρει αναπάντεχα χρήματα.

Ο Νούνες, επιλογή Νταμπίζα το περυσινό καλοκαίρι, είναι μια ξεχωριστή ιστορία. Ναι μεν δεσμεύεται για άλλα δύο χρόνια, αλλά από τη στιγμή που προέκυψε εσχάτως το ενδιαφέρον της ουγγρικής Πούσκας και στην πρώτη σεζόν η απόδοσή του βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση, τίποτα δεν θ' ανέκοπτε τη μετακίνησή του, πόσο μάλλον σε περίπτωση αποζημίωσης. Την Κυριακή έβλεπε το ματς από τον πάγκο.

Πάντως είτε φύγει είτε συνεχίσει ο 25χρονος Πορτογάλος, δεν συζητιέται πως ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια ανάγκη από τουλάχιστον έναν δεξιοπόδαρο αμυντικό που θα καλύψει με επάρκεια τις απαιτήσεις της θέσης (ταχύτητα, σέντρα, αντοχή). Θεωρητικά θα έπρεπε η όλη κατάσταση να λειτουργεί πιεστικά για τον Τσάβι Ρόκα, καθώς ο νέος προπονητής (Ντάνιελ Πογιάτος τον λένε) κινδυνεύει να μην έχει στην προετοιμασία ποδοσφαιριστή ανάλογων χαρακτηριστικών προκειμένου να δουλέψει το αδιαπραγμάτευτο 4-3-3 με τ' ανεβάσματα των πλάγιων, που ασπάζεται ως προπονητική φιλοσοφία.

Λέγεται διαρκώς ότι ο Ρόκα δουλεύει από τον Απρίλη διάφορες περιπτώσεις. Ήξερε πως θα προκύψει ζήτημα, αφού ο Γιόχανσον ήταν 'φευγάτος', και είχε φροντίσει να κάνει την προεργασία του για να καταλήξει στον 'εκλεκτό'. Έχει επικεντρωθεί σε δύο-τρεις που του αρέσουν. Ως εκεί όμως,

Τίποτα περισσότερο, ούτε φωνή ούτε ακρόαση για δεξιό μπακ, την ίδια ώρα μάλιστα που διαχέονται στην ατμόσφαιρα ονόματα για οποιαδήποτε άλλη θέση (εξτρέμ, κεντρικοί μέσοι, επιθετικοί). Δίπλα σε αυτά του Αϊτόρ (η κατ' αρχήν συμφωνία με τον οποίο πήρε επίσημη μορφή το μεσημέρι της Δευτέρας) ή του Βούλνετ Μπάσα υπάρχει ένα ερωτηματικό που ολοένα μεγεθύνεται αντί να μαζεύει. Ο Βέλεθ έχει υπογράψει (ως δικλείδα στους στόπερ) και ο Ισπανός εξτρέμ με τον Ελβετό μέσο βρίσκονται προ των πυλών του 'τριφυλλιού', προς κάλυψη των άλλων κενών. Τουναντίον η απόκτηση δεξιού μπακ έχει μείνει πίσω. Μέχρι τον Ισπανό Μπενίτο (από την Αλμπαθέτε) και τον Γερμανό Σάουερ (από την Γκρόιτερ Φιρτ) φτάσαμε, αλλά αμφότερων το κασέ δεν είναι στα μέτρα της ελληνικής ομάδας.

Προφανώς το γεγονός πως τα χρήματα για το συμβόλαιο που θα δοθεί δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας στον εντοπισμό ενός ελεύθερου (λιγότερες πιθανότητες για δανεικό) και καθιστούν την επιλογή τρομερά στοχευμένη για ένα μπάτζετ που έχει σαφείς περιορισμούς. Σαν να μην αποτελεί προτεραιότητα πάντως, όταν δεν θα κυκλοφορεί όνομα προς εξέταση. Ακόμη και οι περιπτώσεις παίκτες από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, τις οποίες έχει γνωρίζει καλά ο Πογιάτος, όπως του Κριστιάν Βασιλάκη, δεν αφορούν λύση για τα δεξιά της άμυνας.

Τώρα που ανακοινώθηκε ο Αϊτόρ μοιάζει επιβεβλημένη η αναστροφή προτεραιοτήτων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK