Παναθηναϊκός: Ο καλός ο καπετάνιος...

Με χαρακτηριστικό τρόπο έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία τουο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Βαρδινογιάννης. Ο "καπετάνιος" έδωσε το παρόν στην εκδήλωση της ΠΑΛΕΦΙΠ το βράδυ της Τετάρτης, αλλάκαι το δικό του στίγμα: "Εμείς κατακτήσαμε τα πρωταθλήματα μόνοι μας, αξιοκρατικά μέσα στο γήπεδο και δεν περιμέναμε από κανέναν θείο να μας τα κάνει δώρο". Κανονικά προπονήθηκε την Τετάρτη ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, πιθανότατα θα προφυλαχθεί ενόψει του παιχνιδιού με την Οσέρ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Με Γκονζάλες-Σανμαρτεάν αναμένεται να ξεκινήσει στο παιχνίδι με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός: Ο καλός ο καπετάνιος...
Μπορεί να είχε πολύ καιρό να εμφανιστεί στα αθλητικά δρώμενα, ωστόσο έκανε ιδιαίτερα δυναμική επιστροφή. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργο Βαρδινογιάννη που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση της ΠΑΛΕΦΙΠ το βράδυ της Τετάρτης και παράλληλα το δικό του στίγμα για τις εξελίξεις στο ελληνικο ποδόσφαιρο.

Στις δηλώσεις του ωστόσο ξεκίνησε δριμύτατα: "Εμείς κατακτήσαμε τα πρωταθλήματα μόνοι μας, αξιοκρατικά μέσα στο γήπεδοκαι δεν περιμέναμε από κανέναν θείο να μας τα κάνει δώρο. Το δύσκολο είναι να χτίσεις μία ομάδα και να την ανεβάσεις, κάτι που εμείς καταφέραμε να το πετύχουμε. Το εύκολο είναι να αγοράσεις το πρωτάθλημα. Από τα πρωταθλήματα που κατακτήσαμε κανένα δεν αμφισβητήθηκε" .

Συνεχίζοντας ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε: "Με κατηγορούσαν και μου έλεγαν ότι δεν αγόραζα παίκτες. Μου έλεγαν διάφορα για παράδειγμα ότι στηρίζομαι στον Μπασινά και τον Καραγκούνη. Ομως τώρα είναι από τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οσον αφορά τον Γιάννη Γκούμα, αυτός είναι η σημαία του Παναθηναϊκού. Επενδύσαμε πολλά στην ακαδημία του Παναθηναϊκού και βγήκαμε κερδισμένοι" .

Ο "καπετάνιος" αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή πορεία των "πρασίνων": "Κάναμε υπερήφανοι την Ελλάδα με την παρουσία μας στην Ευρώπη. Πηγαίναμε στην Γερμανία και όλοι έλεγαν ότι θα φάμε τέσσερα, όμως καταφέρναμ και κερδίζαμε. Πήγαμε στο Αμστερνταμ και νικήσαμε τον Αγιαξ μέσα στο γήπεδο του" .

Τέλος έκανε λόγο και για το γήπεδο: "Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα κατασκευαστεί στο Γουδί" .


Εν τω μεταξύ, ευχάριστα ήταν τα νέα που προέκυψαν μετά την προπόνηση της Τετάρτης. Ο Γιτζάκ Σουμ είδε με ικανοποίηση το Μιχάλη Κωνσταντίνου να μετέχει κανονικά στο οικογενειακό διπλό που έκλεισε το πρόγραμμα και να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

Πάντως όπως όλα δείχνουν ο Ισραηλινός τεχνικός δεν πρόκειται να ρισκάρει τη συμμετοχή του Κύπριου επιθετικού στο παιχνίδι με τον Ηρακλή μιας και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να προκαλέσει ενδεχόμενη υποτροπή του τραύματος που έχει ο στράικερ των "πράσινων" στο γόνατο. Εξάλλου αυτό έδειξε και από την προπόνηση της Τετάρτης, όπου ακόμα και αν ο Κωνσταντίνου αγωνίστηκε στη μισή διάρκεια του διτέρματος, δεν πίεσε, ούτε πιέστηκε, ύστερα από οδηγίες που δέχθηκε από προπονητικό και ιατρικό τιμ. Αλλωστε αποτελεί πάγια τακτική του Ισραηλινού τεχνικού να μην χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να προσφέρουν όλες τους τις δυνάμεις στη διάρκεια ενός αγώνα.

Όμως η συμμετοχή του Κωνσταντίνου στο παιχνίδι του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την Οσέρ την επόμενη Πέμπτη (26/02) θεωρείται κάτι περισσότερο από σίγουρη, καθώς η παρουσία του στην επίθεση του Παναθηναϊκού δείχνει να είναι επιτακτική.

Όσον αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Σουμ στο παιχνίδι της Κυριακής με τον "Γηραιό" και δεδομένης της απουσίας του "Μιχαλάκη" θα είναι ίδια με το παιχνίδι του Ιωνικού. Εξάλλου ούτε ο Ολισαντέμπε, παρά τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με την Γκλόρια Μπίστριτσα, είναι 100% έτοιμος να βοηθήσει σε επίσημους αγώνες, ενώ και ο Ντεμπά ακόμα δεν έχει βρεθεί στην καλύτερη του κατάσταση.

Γι' αυτό και αναμένεται να προτιμηθεί και πάλι το δίδυμο Γκονζάλες-Σανμαρτεάν στη μεσαία γραμμή και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην επίθεση. Οι δύο επιτελικοί του Παναθηναϊκού ...δούλεψαν παρέα και στο φιλικό με τους Ρουμάνους και κατά γενική ομολογία στο πρώτο ημίχρονο είχαν πολύ καλή παρουσία. Πάντως τις τελικές του αποφάσεις ο Σουμ θα τις πάρει όπως πάντα κατά την διάρκεια της προπόνησης της Πέμπτης, οπότε και συνήθως ανοίγει τα χαρτιά του για το επερχόμενο ματς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK