Παναθηναϊκός-ΟΦΗ: Ο Αλεξανδρόπουλος γέννησε ελπίδα και ανησυχία

Ο Παναθηναϊκός κράτησε για πέμπτο σερί ματς απαραβίαστη την εστία του και χάρη σε γκολ των Σένκεφελντ, Καμπετσή σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, επικρατώντας 2-0 του ΟΦΗ. Η καταπληκτική ενέργεια του Αλεξανδρόπουλου 'κλείδωσε' το ματς στο 86', αλλά ξύπνησε και εφιάλτες στο στρατόπεδο των 'πράσινων'.

Αλεξανδρόπουλος και Καμπετσής πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού στο 2-0 επί του ΟΦΗ στη Λεωφόρο, για την 18η αγ. της Super League Interwetten | 23/01/2022 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Αλεξανδρόπουλος και Καμπετσής πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού στο 2-0 επί του ΟΦΗ στη Λεωφόρο, για την 18η αγ. της Super League Interwetten | 23/01/2022 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο για την 18η αγωνιστική της Super League Interwetten και τα ερωτήματα για τους δύο αντιπάλους ήταν ξεκάθαρα. Οι 'πράσινοι' έψαχναν την επιβεβαίωση του σερί θετικών αποτελεσμάτων που είχαν χτίσει δειλά - δειλά, οι δε φιλοξενούμενοι να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους άφηνε ρεαλιστικές πιθανότητες για τα playoffs. Αμφότεροι πήραν απαντήσεις.

Δεν περίμενε κανείς κάτι σπέσιαλ στην αναμέτρηση. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Λάζλο Μπόλονι έχει επιλέξει να παρουσιάσει μια κυνική εκδοχή της ομάδας του, αυτή που θέλει το αποτέλεσμα να προηγείται του θεάματος. Ο Παναθηναϊκός έφτανε στο ματς από τέσσερα συνεχόμενα 90λεπτα όπου κρατούσε το μηδέν στα μετόπισθεν απέναντι σε Αστέρα, Απόλλωνα, ΑΕΛ και Άρη, με συγκομιδή 10 βαθμών. Τα έκανε πέντε, αφού επέτρεψε λίγες καλές στιγμές στον ΟΦΗ και όχι υπό ιδανικές συνθήκες.

Ευνοήθηκε η συγκεκριμένη εξέλιξη από ένα γεγονός που πρόσφερε στον Μπόλονι τη δυνατότητα να 'λούσει' με... γαλλικά τους παίκτες του, χωρίς κόστος. Στο 32' ο Σένκεφελντ με ωραία κεφαλιά από σέντρα του Εμμανουηλίδη σκόραρε για το 1-0. Σε μια φάση που βρέθηκε ανάμεσα σε Γιαννούλη, Βαφέα, Διαμαντή, Σαρντινέρο, που απλά παρακολουθούσαν τη φάση. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Σαρντινέρο συνέλαβε κοιμώμενο τον Ολλανδό και σκόραρε για το 1-1, αλλά το VAR υπέδειξε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Άλλο που δεν ήθελε ο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος τεχνικός βρήκε την ευκαιρία να στολίσει κανονικά τον στόπερ της ομάδας του, να τον απειλήσει με αλλαγή όταν αντιμίλησε και να περιλάβει μετά έναν έναν τους περισσότερους παίκτες του. Δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος του ημιχρόνου και στο δεύτερο 45λεπτο ο ΟΦΗ βελτιώθηκε, αλλά χωρίς να πείθει πως μπορεί να πάρει κάτι από την αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω από τη μπάλα, ήθελε να διαφυλάξει το προβάδισμα του και άμα λάχει να βρει ένα δεύτερο γκολ ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία.

Αυτή ήρθε αλλά δεν ήταν προϊόν ομαδικότητας. Αποτέλεσε μια σπάνια ποδοσφαιρική νότα στα ελληνικά γήπεδα, τουλάχιστον όταν αυτή προέρχεται από έναν γηγενή, 19χρονο παίκτη. Ο Αλεξανδρόπουλος γλίστρησε σαν σκιέρ ανάμεσα σε 5-6 αντιπάλους, έκανε γύρισμα με... τακουνάκι και ο Καμπετσής είχε σχετικά εύκολη δουλειά για τους τίτλους τέλους με πλασέ στο 86'.

Ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος των γηπεδούχων, σκόρπισε ελπίδα αλλά και ανησυχία. Επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία, την βελτίωση του, ακόμη και την γενική πεποίθηση ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με παρόν αλλά πολύ περισσότερο, μέλλον. Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ψάχνει για χαφ, εκείνος πρωταγωνιστεί στο κορυφαίο διάστημα της φετινής σεζόν για την ομάδα του, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Θυμίζει ωστόσο περιπτώσεις, με πιο πρόσφατη αυτή του Ζαγαρίτη, όπου ο Παναθηναϊκός χάνει παίκτες με προοπτική πολύ εύκολα. Τουλάχιστον για το στάτους που είχαν συνηθίσει οι οπαδοί του.

Το συμβόλαιο του Αλεξανδρόπουλου με τους 'πράσινους' έχει ορίζοντα τον Ιούνιο του 2022. Κάτι που σημαίνει πως το αργότερο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, ο 19χρονος χαφ θα πρέπει να 'δεθεί' με νέο συμβόλαιο - προφανώς με βελτιωμένους οικονομικούς όρους. Ο Παναθηναϊκός ξέρει πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον παίκτη, έτσι έχει ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με την πλευρά του Αλεξανδρόπουλου για την προοπτική επέκτασης της συνεργασίας τους. Το ζήτημα είναι να τα καταφέρει, προκειμένου να μην γίνει στο ίδιο έργο θεατής...

News 24/7

24MEDIA NETWORK