Παναθηναϊκός-ΟΦΗ: Ο Μάνος χόρεψε πεντοζάλι με την άμυνα των 'πρασίνων'

Ο Δημήτρης Μάνος έστησε το δικό του πάρτι απέναντι στην παραπαίουσα άμυνα του Παναθηναϊκού και ο ΟΦΗ έφυγε με το εμφατικό 3-1 από το ΟΑΚΑ, που αποδοκίμασε έντονα την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Ο Δημήτρης Μάνος πανηγυρίζει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, στη μεγάλη νίκη του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού (1-3), για την 2η αγωνιστική της Super League 1
Ο Δημήτρης Μάνος πανηγυρίζει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, στη μεγάλη νίκη του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού (1-3), για την 2η αγωνιστική της Super League 1 ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να προβλέψει την εξέλιξη της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, για την 2η αγωνιστική της Super League 1. Οι 'πράσινοι' είχαν προβληματίσει με την αγωνιστική τους εικόνα στο 1-1 της πρεμιέρας με την Λαμία, οι Κρητικοί είχαν δείξει τα δόντια τους στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' αποσπώντας ισοπαλία (1-1) από τον Άρη, ωστόσο ακόμη και για αυτά τα δεδομένα μια πρόβλεψη για όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο θα έμοιαζε ακραία. Όσο ακραίο -αλλά αληθινό- έμοιαζε το 0-3 στο 58ο λεπτό του αγώνα...

Έστησε πάρτι ο Μάνος

Ο ΟΦΗ θέλησε να δώσει χώρους και τη μπάλα στην Παναθηναϊκό, έχοντας ξεκάθαρο στόχο να αμυνθεί σωστά χαμηλά και να 'χτυπήσει' στην κόντρα επίθεση. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε σωστές αποστάσεις, ενώ ατύχησε να έχει σε πολύ κακή μέρα τους περισσότερους παίκτες του, με τον Νούνες να... παραπατάει στο γήπεδο.

Ο ΟΦΗ προειδοποίησε στο 7', όταν ο Διούδης με την βοήθεια και του δοκαριού εξουδετέρωσε τον 'κεραυνό' του Ναμπί. Οι 'πράσινοι' είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς καμία ουσία και οι φιλοξενούμενοι περίμεναν υπομονετικά την δική τους στιγμή. Την βρήκαν στο 33', όταν ο Μάνος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και μετά την εξαιρετική κάθετη του Τσιλιανίδη πλάσαρε εύστοχα τον Διούδη για το 0-1 στο ΟΑΚΑ.

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου ακρυώθηκε τέρμα του Γιαννούλη μέσω VAR, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν είχε τρόπο να αντιδράσει και περίμενε την ανάπαυλα για να ανασυνταχθεί. Μάταια, καθώς με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Μάνος εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμη λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, έφυγε σε τετ-α-τετ με τον Διούδη και εκτέλεσε με το αριστερό για το 0-2 στο 49'! Ο 25χρονος φορ, δανεικός στον ΟΦΗ από τον Ολυμπιακό, έκανε φύλλο και φτερό την οπισθοφυλακή του Παναθηναϊκού, καθώς τόσο ο Πούγγουρας, όσο και πολύ περισσότερο ο Νούνες, αδυνατούσαν να τον περιορίσουν.

Στο 58' η κατάρρευση του 'τριφυλλιού' κατέστη ολοκληρωτική. Μετά από λάθος γύρισμα του Μπουζούκη και μια ακόμη ολιγωρία του Νούνες, ο Μάνος βρέθηκε απέναντι στον Διούδη, έσπασε τη μπάλα στον αμαρκάριστο Τσιλιανίδη και αυτός είπε 'ευχαριστώ' πλασάροντας με άνεση για το 0-3...

Αποδοκιμασίες και δάκρυα

Παρά τις παροτρύνσεις του Γιώργου Δώνη προς τους παίκτες του και τις αλλαγές από τον πάγκο, το παιχνίδι δεν είχε γυρισμό. Ο Περέα στο επαγγελματικό του ντεμπούτο κέρδισε πέναλτι από τον Μαρινάκη, το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ ο Μακέντα για το 1-3 στο 84'. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε ανήμπορος για κάτι περισσότερο και το καταστροφικό του βράδυ ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν μέσω VAR ο Τζήλος ορθώς απέβαλλε τον Κουρμπέλη για ένα σκληρό και πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κοροβέση, που στο τέλος του ματς αποχώρησε με φορείο.

Ο ΟΦΗ πανηγύρισε μια τεράστια νίκη στο ΟΑΚΑ, έχοντας βγάλει με 4 βαθμούς τα δύο πρώτα του εκτός έδρας ματς στην λίγκα κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό! Για τους γηπεδούχους η συνέχεια αναμένεται κάτω από μεγάλη πίεση.

Ο Γιώργος Δώνης πήρε την ευθύνη στο τέλος της αναμέτρησης, τονίζοντας πως η ομάδα του παρουσιάστηκε ανέτοιμη τακτικά και ψυχολογικά, ζητώντας συγγνώμη στον κόσμο για την εικόνα των 'πρασίνων'. Με τον γιο του έμπειρου τεχνικού να αποχωρεί από το γήπεδο απαρηγόρητος, ξεσπώντας σε κλάματα, σε ένα σκηνικό που περιγράφει την σοβαρότητα της κατάστασης στο στρατόπεδο του 'τριφυλλιού'.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Απογοητευμένος ο Γιώργος Δώνης στο τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (1-3), για την 2η αγωνιστική της Super League 1 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ποιος θα πάρει το Champions League; Το Pod-όσφαιρο έχει την απάντηση:


News 24/7

24MEDIA NETWORK