Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η φιέστα της Λεωφόρου ήταν καλύτερη από του Φαλήρου

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τον τίτλο στην φιέστα του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο κρατούσε μια δεύτερη -και καλύτερη- για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Με γκολ των Μασούρα (2) και Ελ Αραμπί (2-2), οι 'ερυθρόλευκοι' συνέτριψαν με 4-1 τους 'πράσινους', χάνοντας ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Με γκολ των Μασούρα (2) και Ελ Αραμπί (2), ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 4-1 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο για την 10η και τελευταία αγωνιστική της Super League Interwetten | 16/05/2021
Με γκολ των Μασούρα (2) και Ελ Αραμπί (2), ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 4-1 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο για την 10η και τελευταία αγωνιστική της Super League Interwetten | 16/05/2021 EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί ποτέ ένα ντέρμπι 'αιωνίων' να είναι αδιάφορο; Όχι. Ακόμη και όταν απουσιάζει κάθε βαθμολογικό κίνητρο, ακόμη κι αν πρόκειται για το τελευταίο ματς της σεζόν στο πρωτάθλημα, το γόητρο θα έχει πάντα βαρύνουσα σημασία. Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός δεν έψαχνε τους βαθμούς. Αλλά να κλείσει μια απογοητευτική χρονιά με θετικό τρόπο. Και να αποφύγει ένα αρνητικό ρεκόρ, καθώς την τελευταία φορά που είχε μείνει χωρίς νίκη για επτά ματς ήταν πριν από 40 χρόνια. Επίδοση που ισοφάρισε στο 0-0 με τον Άρη στο 'Κ. Βικελίδης'. Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του ήθελε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του με νίκη στο ντέρμπι και να ζεστάνει τις μηχανές του ενόψει του τελικού στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ.

Και όλα πήγαν πρίμα για τους 'ερυθρόλευκους', που στο 12' είχαν ήδη πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στη Λεωφόρο. Με δημιουργούς τους Ελ Αραμπί - Χασάν και εκτελεστή τον Μασούρα, η ομάδα του Μαρτίνς από το ξεκίνημα έβαλε τις βάσεις για έναν διαφαινόμενο θρίαμβο. Ο ρυθμός ήταν ξέφρενος, τα λάθη μπόλικα, όμως υπήρχε μια μεγάλη διαφορά: του Παναθηναϊκού ήταν περισσότερα και ο Ολυμπιακός είχε την ποιότητα να τα εκμεταλλευτεί. Το τέρμα του Χασάν για το 0-3 δεν μέτρησε, καθώς το VAR 'μαρτύρησε' το πέναλτι του Σα στον Ιωαννίδη, που είχε προηγηθεί της φάσης που σκόραρε ο Αιγύπτιος φορ.

Όπου φτωχός κι η μοίρα του λέει η παροιμία, αυτό βίωνε και ο Παναθηναϊκός. Ο Σα έπιασε το χτύπημα του Βιγιαφάνιες από τα 11 βήματα και δευτερόλεπτα αργότερα η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Πορτογάλου γκολκίπερ από την προσπάθεια του Ιωαννίδη. Το πρόβλημα των 'πρασίνων' γινόταν μεγαλύτερο, καθώς σε αντίθεση με άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν ο αντίπαλος τους και σόβαρος ήταν και συγκεντρωμένος και αποφασισμένος να επιβάλλει την ανωτερότητα του.

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον λέει μια άλλη παροιμία, έτσι το γκολ που γλίτωσαν οι γηπεδούχοι στη φάση του πέναλτι ήρθε στο 38'. Από κλέψιμο του Μασούρα, ασίστ στον Ελ Αραμπί και πλασέ του Μαροκινού φορ. Πλέον για τον Παναθηναϊκό ήταν και θέμα αξιοπρέπειας να βγάλει αντίδραση. Ο Μαουρίσιο το έδειξε έμπρακτα, σκοράροντας ένα καταπληκτικό γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για να μειώσει το σκορ σε 1-3. Ο Παναθηναϊκός ήταν βελτιωμένος μετά το 46' του ντέρμπι, ωστόσο η διαφορά ποιότητας παρέμενε μεγάλη. Ακόμη και στο πρόσωπο του τερματοφύλακα, με τον Σα να επεμβαίνει σωτήρια σε 2-3 περιπτώσεις, διατηρώντας την απόσταση δύο τερμάτων στο σκορ.

Ο Ελ Αραμπί από σέντρα του Ανδρούτσου πέτυχε το 1-4 με το δεύτερο προσπωικό του γκολ στην αναμέτρηση, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Η τελευταία εικόνα των ομάδων στο πρωτάθλημα, ήταν και αντιπροσωπευτική της σεζόν που πραγματοποίησαν. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να θυμίσει τη... νορμάλ εκδοχή του εαυτού του, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος της Super League Interwetten από την αρχή ως το τέλος. Και στο ντέρμπι 'αιωνίων' που δεν κουβαλούσε το 'πρέπει' μιας εμφατικής νίκης, την πέτυχε πανηγυρικά. Αν ήταν και περισσότερο εύστοχος, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ στον Παναθηναϊκό...

News 24/7

24MEDIA NETWORK