Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ο αγώνας που δεν ήθελε κανείς

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο τέλος με τον Γιοάν Μολό και το ντέρμπι της Super League 1 έληξε ισόπαλο 1-1 χωρίς κανείς ουσιαστικά να έχει κερδίσει πολλά πράγματα ή να αλλάζει την επόμενη μέρα του.

Ο Φεντερίκο Μακέντα του Παναθηναϊκού εκτελεί πέναλτι στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Φεντερίκο Μακέντα του Παναθηναϊκού εκτελεί πέναλτι στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 Ο ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ SUPER LEAGUE 1 2019-2020 ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Αν κάποιος είχε γυρισμένη την πλάτη και άκουγε απλά τον θόρυβο του κινητήρα, τότε δεν θα καταλάβαινε ποιο πούλμαν έφτανε στο γήπεδο. Σε εκείνο του γηπεδούχου Παναθηναϊκου επικράτησε παρόμοιων... ντεσιμπέλ ησυχία με εκείνο του Ολυμπιακού. Όχι λόγω μέτρων ασφαλείας ή... λογικής των φιλάθλων, αλλά λόγω απουσίας τους. Σε ένα ντέρμπι που έλειπε ο ο κόσμος και οι κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου έμοιαζαν με αγώνα... Εθνικής Ελλάδας, οι ομάδες έμοιαζαν να έχουν την ίδια νοοτροπία. Δεν ήθελαν να βρίσκονται εκεί, ακόμα κι αν τελικά βρήκαν από έναν βαθμό στο 1-1, από τα τέρματα των Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και Γιοάν Μολό.

Ο κόσμος, πάντως, είχε προειδοποιήσει γι' αυτήν την εικόνα. Μεγάλη μερίδα συνδέσμων της Θύρας 13 είχαν καλέσει σε αποχή από το ντέρμπι και σε συλαλλητήριο πριν από τον αγώνα έξω από το 'Απόστολος Νικολαΐδης', όπου περίπου 3.000 άτομα ζητούσαν την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ. Το ίδιο έκαναν και έξω από το 'Σπύρος Λούης' το μεσημέρι, προτού κατευθυνθούν προς το κλειστό του ΟΑΚΑ, για το τουρνουά 'Παύλος Γιαννακόπουλος' όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Φενέρμπαχτσε.

Όσο πλησίαζε η ώρα του ντέρμπι, δε, η εικόνα του ποδοσφαιρικού γηπέδου ήταν αποκαρδιωτική, αφού το λερωμένο λευκό των δεκάδων χιλιάδων άδειων καθισμάτων δεν θύμιζε σε τίποτα εικόνα ντέρμπι, παρά μόνο... τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Το πρώτο σφύριγμα του Γερμανού Σάσα Στέγκεμαν, του διαιτητή που προ ημερών σφύριζε στο Λειψία-Μπάγερν (οπότε πιθανόν ούτε αυτός ήθελε να βρίσκεται στο γήπεδο), βρήκε τους φιλάθλους στις εξέδρες να αυξάνονται και ίσως τελικά να φτάνουν τις 15.000. Το ένα λεπτό... παύση αγώνα, ως συμβολική κίνηση στήριξης των 22 παικτών στους συναδέλφους τους σε μικρότερες κατηγορίες που καλούνται να αγωνιστούν ανασφάλιστοι, έμοιαζε με ύστατο μέτρο αναμονής, μήπως και φτάσει παραπάνω κόσμος στο γήπεδο.

Αυτοί οι θεατές για περίπου 20 λεπτά έβλεπαν δύο ομάδες που σίγουρα θα προτιμούσαν να κάνουν οτιδήποτε άλλο από το να δίνουν αυτόν τον αγώνα. Το κακό θέαμα και τα πολλά λάθη δεν εξισορροπήθηκαν από δύο καλές στιγμές των γηπεδούχων. Όταν, δε, οι Πειραιώτες άρχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα καλύτερα ύστερα από ένα διάστημα, τότε οι παίκτες του Γιώργου Δώνη άρχισαν να αμφισβητούν κι αυτοί την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο. Προερχόμενοι από τη συντριβή 0-4 από τον Άρη και από μία εβδομάδα γεμάτη κριτική και ανάθεμα, ο τελευταίος αντίπαλος που θα ήθελαν αυτήν την Κυριακή ήταν η πιο φορμαρισμένη ελληνική ομάδα. Ακόμα κι έτσι, πάντως, έχοντας μια πιο ορθολογική ενδεκάδα με την επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στα χαφ (ο Χρήστος Δώνης παρέμεινε δίπλα του), κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο του Ολυμπιακού πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο του Ολυμπιακού πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Μία αδυναμία των 'πράσινων' να απομακρύνουν από τη μεγάλη περιοχή τους στο 35' έδωσε την ευκαιρία στον Γκερέρο να δείξει ότι είναι ακόμα σε... mood καλοκαιριού και να δικαιώσει τον Μαρτίνς, που παρά τα γκολ του Γιουσέφ ελ Αραμπί, δεν έχει καθίσει οριστικά και αμετάκλητα στον πάγκο τον Ισπανό. Μόνο που και ο Ολυμπιακός αν είχε να επιλέξει μεταξύ του 1-0 του Γκερέρο κα το 0-0 στο ίδιο λεπτό ενός άλλου αγώνα, θα επέλεγε το δεύτερο. Διότι λόγω της σημασίας του παιχνιδιού, ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα που του έφερε το 2-2 με την Τότεναμ στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Η κόπωση χτύπησε 'κόκκινο' και όσο ο Πορτογάλος προπονητής δεν έκανε αλλαγές στο 2ο μέρος, τόσο το μυαλό των παικτών του θόλωνε και οδηγούσε σε λάθη.

Ο γιγαντόσωμος Ρουμπέν Σεμέδο δεν κατάφερε να ελέγξει τη φόρα του στο 58ο λεπτό και γκρέμισε τον Χουάν Χοσέ Περέα, που είχε περάσει αλλαγή στην ανάπαυλα στη θέση του Δημήτρη Κολοβού (και πανηγύρισε υπέρ το δέον αυτό το σφύριγμα). Ο Φεντερίκο Μακέντα είδε τον Ζοζέ Σα να αποκρούει την προσπάθειά του με το σώμα και έπειτα από μεγάλη αναμονή για να εξεταστεί εάν χρήζει επανάληψης η φάση (ο βοηθός έλεγε πως πρέπει), το 0-1 παρέμεινε στον φωτεινό πίνακα. Το μομέντουμ, όμως, είχε περάσει για τους 'πράσινους'. Όχι με τον Μακέντα, ο οποίος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 85' για να... εξιλεωθεί για την εικόνα του στα πρώτα παιχνίδια της Super League 1. Ο έτερος στόπερ των 'ερυθρολεύκων', Γιασίν Μεριά, υπέπεσε κι αυτός σε πέναλτι. Αυτήν τη φορά, ο Γιοάν Μολό (επίσης αλλαγή) ανέλαβε την ευθύνη και με δυνατή εκτέλεση έγραψε το 1-1.

"Ακολουθήσαμε ένα διαφορετικό μοτίβο το καλοκαίρι με χτίσιμο παιχνιδιού. Έπρεπε να το αλλάξουμε. Δεν μπορούμε να πέσουμε με το αυτοκίνητο στον τοίχο. Θα πρέπει να ο προπονητής να δει τι μπορεί να κάνει, θα πρέπει να μακιγιάρουμε τα ελαττώματά μας και να δούμε στο τέλος της σεζόν", εξήγησε στο flash interview ο Γιώργος Δώνης τον τρόπο με τον οποίο μεταμορφώθηκε η ομάδα του μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ εξήρε και τον Ολλανδό στόπερ Μπαρτ Σχένκεφελντ, που έκανε ντεμπούτο με το 'τριφύλλι'. "Σήμερα ήταν αναμενόμενο πως θα παίζαμε κόντρα σε έναν αντίπαλο με ψυχή, που τα έδωσε όλα. Εμείς δεν είχαμε συγκέντρωση, μας πίεσε, δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι", παραδέχθηκε ο Μαρτίνς, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μία γλυκόπικρη εβδομάδα, που δεν είχε ούτε νίκη ούτε ήττα, αλλά έμοιαζε να είχε και από τα δύο.

Το βέβαιο είναι ότι οι κερκίδες στο Ολυμπιακό Στάδιο άδειασαν πολύ γρήγορα, αφού απουσίαζε ο συνήθης συνωστισμός στο ντέρμπι. Ο αγωνιστικός χώρος άδειασε πολύ πιο αργά, αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού αισθάνονταν νικητές και πανηγύριζαν έξαλλα (ακόμα κι αν ο Δώνης τους έκανε παρατήρηση) αυτό το 1-1. Στον αντίποδα, ο Σεμέδο αδυνατούσε να πιστέψει πώς χάθηκε αυτή η νίκη και κουνούσε συνεχώς το κεφάλι του. Γνωρίζοντας την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ νωρίτερα, μια νίκη επί του Παναθηναϊκού θα έδινε προβάρισμα στους 'ερυθρολεύκους'. Όμως τελικά κανείς δεν ήθελε να έχει ιδιαίτερη σχέση με αυτό το ντέρμπι, το οποίο με την ισοπαλία δεν αλλάζει και πολλά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK