Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ο ένας έπαιξε το ντέρμπι, ο Σανκαρέ το κέρδισε

Είναι από τα παιχνίδια που δεν τα παίζεις, τα κερδίζεις. Ο Παναθηναϊκός έβλεπε τον Ολυμπιακό να κοπιάζει στο χορτάρι και ο Σανκαρέ έδειχνε στους αντιπάλους του πως θέλει τρόπο. Η ασίστ και το γκολ του Σενεγαλέζου ήταν αυτά που οδήγησαν στο τελικό 2-1 της Λεωφόρου.

Ο Σανκαρέ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, για την 22η αγ. της Super Leagie Interwetten στη Λεωφόρο | 14/02/2021
Ο Σανκαρέ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, για την 22η αγ. της Super Leagie Interwetten στη Λεωφόρο | 14/02/2021 ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής του ντέρμπι της Λεωφόρου, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία του με το 2-1 επί του Ολυμπιακού. Είναι από τα παιχνίδια που δεν τα παίζεις, τα κερδίζεις και αυτό έκαναν οι 'πράσινοι' σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους. Οι 'ερυθρόλευκοι' ήταν αυτοί που είχαν τη μπάλα, τη κυκλοφόρησαν, πίεσαν, δημιούργησαν ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι άφησαν τον Ολυμπιακό να κοπιάζει στο γήπεδο, δείχνοντας του σε κάθε ευκαιρία πως αυτό που ζητούσε ήθελε τρόπο. Τρόπο που είχε ο Παναθηναϊκός και μεταφράστηκε μέσα από την αποτελεσματικότητα του Σανκαρέ.

Ο Σενεγαλέζος χαφ με το καλημέρα έχει δικαιώσει τους Μπόλονι - Ντρεοσί που επέμεναν για την απόκτηση του. Γκολ κόντρα στον Ατρόμητο για τη νίκη με 2-3 στο Περιστέρι, γκολ και ασίστ στη νίκη επί του Ολυμπιακού. Ο Σανκαρέ έκανε τη δουλειά του στο γήπεδο, ακολουθούσε πιστά το πλάνο, έκανε υπομονή. Είναι παίκτης με επιθετικό ένστικτο, επομένως δεν του ήταν εύκολο να βρίσκεται συνεχώς σε θέση άμυνας και πίσω από τη μπάλα. Είχε ωστόσο την διαύγεια να χτυπήσει δύο φορές, όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία.

Πρώτα με την συστημένη μεταβίβαση στο κεφάλι του Μαουρίσιο για το 1-0 στο 6' και μετά εκμεταλλευόμενος το δώρο του Σα στο 73' σκοράροντας σε κενή εστία το 2-0. Ο Σενεγαλέζος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων για τους νικητές και αν δεν ήταν ο κορυφαίος, τότε σίγουρα ήταν αυτός που έδωσε ουσία στις προσπάθειες των συμπαικτών του. Κυρίως αυτή του Διούδη που κράτησε το προβάδισμα του Παναθηναϊκού σε τέσσερις περιπτώσεις, τόσο στο 1-0, όσο και στο 2-1.

Ο Μαρτίνς από αλλού το περίμενε και από αλλού του ήρθε. Πήγε σε ελεγχόμενο ροτέισον, έχοντας και την αναγκαστική απουσία του Εμβιλά, αφού η τεράστια διαφορά στην κορυφή του έδινε την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε βασικούς παίκτες πριν την μάχη με την Αϊντχόφεν. Ο 'φόβος' υπήρχε για τον ανέτοιμο Παπασταθόπουλο, τον πρωτάρη σε τέτοια ματς Τιάγκο Σίλβα, τον άπειρο ως δεξί μπακ Ανδρούτσο ή και τον Χασάν που ανέλαβε να προσφέρει λίγη ξεκούραση στον Ελ Αραμπί.

Πού να φανταζόταν ο Πορτογάλος τεχνικός ότι οι παίκτες που υστέρησαν σημαντικά θα ήταν οι Σεμέδο, Καμαρά, Σα. Ο Πορτογάλος στόπερ έχει κάνει το λάθος που οδηγεί σε αλυσιδωτές αντιδράσεις μέχρι το 1-0, έχει χαρίσει τη μπάλα σε αντιπάλους, έβαζε σε μπελάδες τους συμπαίκτες του. Στα χέρια του συμπατριώτη του γκολκίπερ 'ζωντάνεψε' η μπάλα για το 2-0. Και ο Καμαρά έμοιαζε εντελώς εκτός κλίματος από το πρώτο λεπτό. Στην ίδια κλίμακα μπαίνει και ο Μπα, που πέρασε αλλαγή στο ματς και πρόλαβε να αποβληθεί βλακωδώς με δύο κίτρινες κάρτες...

Άλλες εποχές το γκολ του Ελ Αραμπί για το τελικό 2-1 στη Λεωφόρο θα χρησιμοποιούνταν ως 'λάφυρο' σε πιθανή ισοβαθμία. Τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει, επομένως δεν αποτελεί κανενός είδους παρηγοριά. Με τους Ανδρούτσο, Μασούρα, Χασάν, Βρουσάι να έχουν απωλέσει σημαντικές ευκαιρίες να μειώσουν γρηγορότερα ή να φέρουν το ματς στα ίσια. Το γόητρο του Ολυμπιακού δέχτηκε το ισχυρότερο πλήγμα, ειδικά από τη στιγμή που το αήττητο χάθηκε από τα πυρά του 'αιώνιου' αντιπάλου.

Κλείνουμε με τον Παναθηναϊκό, που ήταν και ο μεγάλος νικητής της βραδιάς. Οι φίλοι του δικαιολογημένα θα πανηγυρίζουν, όσοι όμως έχουν ζήσει τις εποχές τίτλων ή έστω διεκδίκησης τους, δεν θα ξεσαλώσουν. Όμως πλέον η σφραγίδα της συνεχούς ανόδου μπήκε και οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης ξέρουν πως δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τους 'πράσινους' στην διεκδίκηση της 2ης θέσης. Επιπλέον κέρδος για τον Παναθηναϊκό η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση για την μάχη του Κυπέλλου και τις πιθανότητες που του αναλογούν μέχρι την κατάκτηση του.

Ο Μπόλονι αρκετές φορές έχει παρεξηγηθεί με τα λεγόμενα του και όχι άδικα. Στο τέλος του παιχνιδιού ωστόσο αποτύπωσε όλη την αλήθεια για το 90λεπτο της Λεωφόρου. Εξάλλου γνωρίζει και ο ίδιος πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά. Που φυσικά θα τον περπατούσε με ευχαρίστηση κάθε φορά που θα χρειαζόταν μόλις τρεις τελικές στο στόχο για να κερδίσει ένα ακόμη ντέρμπι.


News 24/7

24MEDIA NETWORK