Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Η πιο άνετη νίκη είχε Βιγιαφάνιες

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες άρχισε για πρώτη φορά βασικός στον Παναθηναϊκό και οι 'πράσινοι' πήραν την πρώτη άνετη νίκη τους έπειτα από πολύ καιρό, έστω κι αν το σκορ κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν μόλις 2-1.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες και ο Καρλίτος του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Ο Λούκας Βιγιαφάνιες και ο Καρλίτος του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι σήμερα, ο Παναθηναϊκός έχει καταγράψει μόλις 8 νίκες με διαφορά τουλάχιστον 3 τερμάτων. Από τη στιγμή που πωλήθηκε ο Μάρκους Μπεργκ, η φράση "άνετη επικράτηση" έγινε πιο σπάνια και από περιστέρια στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ (τα οποία έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, όπως και στο παιχνίδι με τον Άρη).

Ο Παναιτωλικός δεν έδειχνε η ομάδα που θα του έδινε τη δυνατότητα να σημειώσει μια τέτοια νίκη. Είχε δυσκολέψει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη τη φετινή σεζόν, έστω κι αν βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League Interwetten. Κι όμως, οι 'πράσινοι' βρήκαν τον τρόπο σε αυτό το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής να ξεσπάσουν και να φτάσουν σε μία "άνετη επικράτηση", παρότι το τελικό σκορ ήταν 2-1.

Το 3ο γκολ που έλειπε για να φτάσει το σκορ σε υψηλά επίπεδα επετεύχθη... 3 φορές. Στις πρώτες δύο περιπτώσεις, ο Αϊτόρ δεν χρίστηκε σκόρερ για πρώτη φορά με τα πράσινα λόγω οφσάιντ και λόγω χεριού. Στην τελευταία περίπτωση, στο 2ο μέρος, ήταν το οφσάιντ του Φεντερίκο Μακέντα που ακύρωσε την προσπάθεια του Μαουρίσιο.

Είτε με 5 γκολ είτε με 2, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που είχε το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Συμπτωματικά ή μη, σε αυτόν τον αγώνα είχε και πρώτη φορά τον Λούκας Βιγιαφάνιες στο βασικό σχήμα. Ο Αργεντινός είχε ήδη 4 ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή, με τον Λάσλο Μπόλονι να κρίνει πως αυτό ήταν το κατάλληλο παιχνίδι να τον χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα.

Ύστερα από ένα αρχικό μπέρδεμα με τον Φεντερίκο Μακέντα για τον χώρο που θα είχε ο καθένας στο γήπεδο (ο Ιταλός έπαιξε πίσω από τον Καρλίτος, ο Βιγιαφάνιες ήθελε να συγκλίνει συνεχώς κεντρικά), ο Αργεντινός άρχισε να κουμαντάρει μαεστρικά τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Από τα πόδια του έφυγε η μεγάλη μπαλιά για το πρώτο γκολ του Αϊτόρ που δεν μέτρησε, αυτός άνοιξε στον Καρλίτος αριστερά για να βγάλει τη σέντρα και να εξωθήσει τον Γιώργο Λιάβα σε αυτογκόλ στο 43'. Αυτός ήταν και ο παίκτης του Παναθηναϊκού που έκανε τη σέντρα από δεξιά στο 2ο γκολ του Αϊτόρ που ακυρώθηκε, κάνοντας ταυτόχρονα χέρι και ουσιαστικά καθιστώντας ως μη γενόμενη τη φάση διαρκείας μέχρι να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Το 1ο γκολ είχε σημειωθεί στο 19ο λεπτό, όταν ο Μακέντα είχε πλασάρει από κοντά για τους γηπεδούχους για το... καθιερωμένο τέρμα του, φτάνοντας τα 5 σε 6 αγώνες απέναντι στους Αγρινιώτες. Το 3ο γκολ δεν ήρθε ποτέ για το 'τριφύλλι', όμως η εικόνα του αγώνα ήταν σαν να νικούσε με 3-0, με 4-0 ή με 5-0. Εξ ου κι η είσοδος των Δημήτρη Σερπέζη και Γιάννη Μπουζούκη στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ άλλων, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει τον αγώνα με 4 παίκτες από τις ακαδημίες του.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Χαβιέρ Μεντόσα, χωρίς να αλλάξει την αίσθηση που απέπνεε ο αγώνας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK