Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Πρόκριση χωρίς... ρεβάνς για τον 'Δικέφαλο'

Στο τρίλεπτο 9'-11' κρίθηκαν τα πάντα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός απώλεσε την ευκαιρία του, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τη δική του και έτσι πέρασε νικηφόρα από την έδρα των 'πρασίνων' με σκορ 0-1, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με το συνολικό 3-0.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Σβιντέρσκι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το τέρμα του Πολωνού διαμόρφωσε το 0-1 στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Σβιντέρσκι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το τέρμα του Πολωνού διαμόρφωσε το 0-1 στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Με το 2-0 στο τσεπάκι του ΠΑΟΚ από την πρώτη αναμέτρηση στην Τούμπα, η αποστολή του Παναθηναϊκού στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν εξ ορισμού ζόρικη. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη κλήθηκαν αν αγωνιστούν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και ένα βασικό ζητούμενο: να μην δεχθούν γκολ, μια εξέλιξη που θα έφερνε το σενάριο πρόκρισης στα μέτρα της επιστημονικής φαντασίας. Από την άλλη πλευρά, οι εν δυνάμει κάτοχοι του τροπαίου γνώριζαν πως ο χρόνος θα κυλούσε υπέρ τους εφόσον διαχειρίζονταν με ψυχραιμία τα δεδομένα της αναμέτρησης. Αλλά ουσιαστικά δεν χρειάστηκε να προσπαθήσουν και πολύ.

Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Νάγκι, Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ και Μακέντα ήταν στο αρχικό πλάνο του Γιώργου Δώνη, που στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε αφήσει παίκτες εκτός ενδεκάδας προκειμένου να τους έχει φρέσκους κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας και Σβιντέρσκι ήταν στις επιλογές ενδεκάδας του 'Δικεφάλου', με τον Αμπέλ Φερέιρα να αφήνει το 4-3-3 της ήττας στο ματς πρωταθλήματος, επιστρέφοντας σε διάταξη 4-2-3-1 με δύο '8άρια'.

Μετά από μόλις 11 λεπτά στο ΟΑΚΑ, το παιχνίδι ουσιαστικά... σχόλασε. Ο Πέλκας έκανε ένα σλάλομ από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και τροφοδότησε τον Σβιντέρσκι, με τον Πολωνό να σκοράρει για το 0-1. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Χατζηθεοδωρίδης δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά την συνεργασία Δώνη-Χατζηγιοβάνη και να βάλει τον Παναθηναϊκό με προβάδισμα στο ματς από νωρίς. Επί της ουσίας είναι το τρίλεπτο που κρίνει τα πάντα στην υπόθεση - πρόκριση.

Ο Δώνης δεν πήρε όσα περίμενε από τους παίκτες που ξεκούρασε. Ειδικά από Ζαχίντ. Ο Νορβηγός είναι κομβικός για την δημιουργία του Παναθηναϊκού, αλλά έμεινε στα ρηχά. Έπασχε από συνεργασίες η ομάδα του Δώνη, Χατζηγιοβάνης και Μακέντα προσπαθούσαν από το πουθενά να φτιάξουν κάτι. Ο Νάγκι δεν πήγαινε στο '1vs1' και δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα. Έριξε και τον Αγιούμπ στο ματς ο τεχνικός των 'πρασίνων', αλλά η συνολική εικόνα δεν άλλαζε. Ούτε ο Περέα με τον Μπουζούκη έφταναν για να διαφοροποιηθεί η κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ και ο Αμπέλ Φερέιρα είχαν την αναμέτρηση εκεί που ήθελαν, ο ρυθμός τους βόλευε και κάνοντας τα βασικά ροκάνιζαν τον χρόνο, απειλώντας ενίοτε και με δεύτερο γκολ. Δεν χρειάστηκε ωστόσο, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η αμυντική γραμμή έκανε τη δουλειά της και με το παραπάνω. Το ματς 'έσβησε' στο 0-1, ο Παναθηναϊκός έμεινε με την μάχη των playoffs του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της περσινής σεζόν.

Πρέπει να φύγει ο Φερέιρα από τον ΠΑΟΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK