Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Τα γκολ του Μακέντα έδωσαν 8 βαθμούς

Ο Φεντερίκο Μακέντα σκόραρε μόλις για 5η φορά στη φετινή Super League Interwetten, στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ. Όμως τα γκολ του είναι πάντα βαθμοί για τους 'πράσινους'.

Ο Φεντερίκο Μακέντα του Παναθηναϊκού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Απόστολος Νικολαΐδης' | Κυριακή 14 Μαρτίου 2021
Ο Φεντερίκο Μακέντα του Παναθηναϊκού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Απόστολος Νικολαΐδης' | Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Ο Φεντερίκο Μακέντα θα έπρεπε να είναι ο παίκτης που κρίνει τα πάντα για τον Παναθηναϊκό, αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο 'αστέρι' και για τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ρόστερ. Το έκανε κόντρα στον ΠΑΟΚ, με το γκολ που σημείωσε στη νίκη 2-1 στο 'Απόστολος Νικολαΐδης', αλλά ήταν η εξαίρεση, όχι ο κανόνας, σύμφωνα με την αίσθηση που έχει αφήσει ο Ιταλός επιθετικός τη φετινή σεζόν στη Super League Interwetten.

Ο Μακέντα κρατήθηκε στην ενδεκάδα επί Ντάνι Πογιάτος παρά την άφιξη του Καρλίτος στην αρχή της σεζόν, κάτι που επιβεβαίωσε ότι ήταν το νο1 στην ιεραρχία της επίθεσης. Η αδυναμία του να βοηθήσει επιθετικά, η πρόσληψη του Λάσλο Μπόλονι και η ανάδειξη ορισμένων συμπαικτών του όπως ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Αργύρης Καμπετσής τον υποβίβασαν στον πάγκο και στην εξέδρα. Δεν βοήθησε κι η συμπεριφορά του βέβαια, που προκάλεσε εσωτερικά προβλήματα.

Μέχρι το ντέρμπι της Κυριακής, μετρούσε 4 γκολ στο πρωτάθλημα. Μόλις στη 2η αγωνιστική, στο 1-1 με την ΑΕΛ και ακολούθως στην 4η αγωνιστική, στο 2-2 με τον ΟΦΗ, δείχνοντας ότι κι η 3η σεζόν του στην Ελλάδα θα είναι παραγωγική. Φευ. Σκόραρε ξανά στη 10η αγωνιστική, στη νίκη 2-1 επί του Παναιτωλικού και ξανά μία εβδομάδα αργότερα, στη νίκη 2-1 επί της ΑΕΚ. Έκτοτε δεν βρήκε δίχτυα και μάλλον λογικό, αφού μόλις 3 φορές αγωνίστηκε για πάνω από 24 λεπτά.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Μπόλονι τον προτίμησε στο βασικό σχήμα, όπως έκανε με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη (που έγινε ο 1ος σε συμμετοχές πρωταθλήματος από το ρόστερ του συλλόγου) και τον Γιασίν Αγιούμπ (που ήταν από τους χειρότερους των γηπεδούχων). Αυτή η πειραματική ενδεκάδα περιελάμβανε τον Σωκράτη Διούδη, παρά τα προβλήματα στη μέση του που είχε όλη την εβδομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ την αντιμετώπισε ως τέτοια: πειραματική.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι και μεγάλες ευκαιρίες (ειδικά με τους Χοσέ Κρέσπο και Άντριγια Ζίβκοβιτς) για 35 λεπτά. Στο 39' και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Μακέντα χτύπησε με κεφαλιά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, κάνοντας το 1-0. Ήταν μόλις το 5ο γκολ του 29χρονου Ιταλού στη Super League Interwetten, αλλά συνολικά αυτά τα γκολ μεταφράζονται σε 8 βαθμούς.

Ο Μπόλονι τον αντικατέστησε στο 54ο λεπτό (λόγω ενοχλήσεων του Μακέντα), επίδοση... ρεκόρ, αφού περισσότερα λεπτά αγωνίστηκε τελευταία φορά στις αρχές Ιανουαρίου κόντρα στον Απόλλωνα. Τη δουλειά του την είχε κάνει ακόμα και για το... σχέδιο του Ρουμάνου τεχνικού. Οι 'πράσινοι' βρήκαν ένα γκολ νωρίς, στη μόνη ευκαιρία που δημιούργησαν, την ώρα που ο αντίπαλος είχε 7 τελικές. Στο 2ο μέρος, οι γηπεδούχοι ενεργοποίησαν ακόμη περισσότερα ανασταλτικά αντανακλαστικά και περιόρισαν τις καλές στιγμές από τον 'δικέφαλο του βορρά'.

Η είσοδος του Μάικλ Κρμέντσικ δίπλα στον Κάρολ Σβιντέρσκι και το 4-4-2 του Πάμπλο Γκαρσία έφερε γκολ για τον Τσέχο επιθετικό ύστερα από 2 μήνες (3 σε 12 ματς πρωταθλήματος), αλλά 1,5 λεπτό αφότου ο Φώτης Ιωαννίδης είχε κάνει το 2-0 για τους γηπεδούχους. Με 7 λεπτά να απομένουν, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω και έπειτα από 5 αγώνες για κάποια διοργάνωση, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Μία ήττα που 'ψαλίδισε' την απόσταση των δύο ομάδων στους 2 βαθμούς, ενόψει της κλιμάκωσης της μάχης στα πλέι οφ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK