Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια των πλέι οφ άφησαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μετά το μεταξύ τους 1-1 στη Λεωφόρο. Ο Πέτριτς άνοιξε το σκορ για τους "πράσινους", ισοφάρισε ο Σαλπιγγίδης για τον Δικέφαλο. Ενταση και σοβαρά επεισόδια πριν από το ματς.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

To live του αγώνα

VIDEO: Ο Πέτριτς το 1-0

VIDEO: Ο Σαλπιγγίδης έχασε το τετ α τετ

VIDEO: Η ισοφάριση από τον Σαλπιγγίδη

Η εικόνα του αγώνα

Σε σχέση με τον τελικό του Κυπέλλου μία εβδομάδα νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε... ξεψάρωτος. Πιέζοντας ψηλά με το 4-2-3-1 και εκμεταλλευόμενος την απουσία του Νάνο από τα αριστερά της διάταξης του Παναθηναϊκού. Ο Δικέφαλος έβγαλε φάσεις αλλά τόσο ο Αθανασιάδης όσο και ο Βούκιτς αστόχησαν γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ανασυνταχθούν και να πιέσουν.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να σκοράρει στο 20' με τον Πέτριτς και να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο με το σούπερ επιθετικό σχήμα που επέλεξε ο προπονητής του (Μπεργκ, Καρέλης, Πέτριτς) ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έμοιαζε μάλλον ανοργάνωτος και άτολμος μετά το πρώτο καλό του τέταρτο στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη ο Αναστασίου προτίμησε να θωρακίσει τη μεσαία του γραμμή ρίχνοντας στη μάχη τους Ατζαγκούν και Λαγό για να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους μπροστά από την περιοχή του Καπίνο. Ο Γεωργιάδης απάντησε με ρίσκο αφού έβαλε τον Σαλπιγγίδη και απέσυρε τον Λάζαρ και είδε την ομάδα του να αγγίζει το γκολ στο 68' όταν ο Σάλπι νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ από τον Καπίνο.

Ο ΠΑΟΚ όμως συνέχιζε να πιέζει και να έχει την κατοχή της μπάλας κόντρα σ' έναν Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να επιβάλλει το ρυθμό του. Η υπεροχή του Δικεφάλου του Βορρά καρποφόρησε στο 84' όταν ο Λίνο έβγαλε εξαιρετική παράλληλη μπαλιά και ο Σαλπιγγίδης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 για ένα γκολ που βάσει εικόνας ο ΠΑΟΚ το άξιζε.

Στο διάστημα που απέμεινε δεν άλλαξε κάτι παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες απλώθηκαν στο γήπεδο για να φτάσουν στο δεύτερο γκολ και την κατάκτηση της νίκης.

MVP

Ο Σαλπιγγίδης σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο οι άνθρωπο που μόχθησαν περισσότερο από όλους στη δημιουργία ήταν οι Στοχ και Λίνο. Αμφότεροι συνεργάστηκαν άψογα στη φάση του τέρματος.

Aδύναμος Κρίκος

Είμαστε σίγουροι ότι στην Ελλάδα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μετακινήσεις οπαδών σε παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας; Η απάντηση δόθηκε στη Λεωφόρο. Και ήταν αρνητική.

Σχόλιο

Πρόκειται για δίκαιο αποτέλεσμα που αφήνει τα πάντα ανοιχτά στη μάχη των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στις δάφνες της νίκης του στον τελικό του Κυπέλλου και παρουσιάστηκε νευρικός, ο ΠΑΟΚ αντιθέτως ζήτησε περισσότερα πράγματα από το ματς και εν τέλει δικαιώθηκε με μία ωφέλιμη ισοπαλία.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Χουχούμης, Πράνιτς, Ζέκα, Μέντες (81' Κλωναρίδης), Πέτριτς (54' Ατζαγκούν), Μπεργκ, Καρέλης (62' Λαγός).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Λίνο (85' Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Λάζαρ (59' Σαλπιγγίδης), Νάτχο, Στοχ, Βούκιτς (68' Κουλούρης), Αθανασιάδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK