Στο ντεμπούτο Ουζουνίδη πήρε ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Ένα μακρινό σουτ του Λουντ και ο κάκιστος υπολογισμός του Μπρίκιτς έκριναν το "φτωχό" ντέρμπι στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ με το γκολ του Φινλάνδού και... ανάσανε στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Στο ντεμπούτο Ουζουνίδη πήρε ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Ο Στραματσόνι έφυγε και ο Ουζουνίδης ήρθε, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μεταμορφώθηκε. Παρόλα αυτά η αλλαγή προπονητή αρκούσε προκειμένου το "τριφύλλι" να νικήσει σε ντέρμπι. Κάτι που επί των ημερών του Ιταλού δεν είχε συμβεί ποτέ. Το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στη μισοάδεια Λεωφόρο θα μπορούσε να έρθει μόνο όπως ήρθε. Διότι ούτε οι "πράσινοι" ούτε οι "ασπρόμαυροι" κινήθηκαν υπό του... μηδενός σ' ένα ντέρμπι κρύο, φτωχό, άρρυθμο, εντελώς άχρωμο!

Ουζουνίδης και Ίβιτς απέφυγαν τα ρίσκα. Ήθελαν πρώτα να μην κινδυνεύσουν και μετά να επιτεθούν. Οι επιλογές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα το εκτός περιοχής σουτ του Λέοβατς στο 17', που έβγαλε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος, να είναι ό,τι έμεινε από ένα πρώτο ημίχρονο που... κοίμισε τους λιγοστούς οπαδούς που βρέθηκαν στη Λεωφόρο και όσους έβλεπαν το ματς στην τηλεόραση.

Ούτε οι αλλαγές του Ουζουνίδη (Λέτο, Μπουμάλ) βελτίωσαν την εικόνα του "τριφυλλιού" και ο καλός ανασταλτικά ΠΑΟΚ δεν κινδύνευε. Είχε χάσει τον εξαιρετικό Λέοβατς με τραυματισμό, αλλά η πίεση που ασκούσαν οι παίκτες του Ίβιτς πάνω στην μπάλα, κυρίως οι χαφ, ήταν αποτελεσματική και δεν επέτρεπε στον Βιγιαφάνιες να φτιάχνει παιχνίδι.

Βάσει εικόνας μόνο μια προσωπική ενέργεια θ' ανέτρεπε τις ισορροπίες και ήρθε από τον Λουντ. Ο οποίος μην έχοντας να κάνει πολλά εκτός περιοχής δοκίμασε ένα μακρινό σουτ. Ο Μπρίκιτς δεν υπολόγισε σωστά, ούτε καν έπεσε, και μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του στο 69'. 1-0 για το "τριφύλλι" και ανατροπή ισορροπιών.

Ο Δικέφαλος είχε 20 λεπτά για ν' αντιδράσει, αλλά πέρα από μια κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 82' δεν πέτυχε ν' απειλήσει. Ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει ν' αφοπλίσει Ροντρίγκες-Κάμπος, τα όπλα του ΠΑΟΚ, και να κρατήσει το μηδέν για πρώτη φορά μετά από πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Παναθηναϊκός: Οδ.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο (62' Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο (62' Λέτο), Μπεργκ (89' Ρέις)

Αναπληρωματικοί: Στιλ, Μέστο, Εμποκού, Ιβανόφ, Λέτο, Μπουμάλ και Ρέις

ΠΑΟΚ: Μπρίκιτς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς (51' Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάχκοφ (65' Μπίσεσβάρ), Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (80' Αθανασιάδης)

Αναπληρωματικοί: Βελλίδης, Χαρίσης, Μαλεζάς, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Αθανασιάδης, Πέλκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Super League 2016-2017

News 24/7

24MEDIA NETWORK