Παναθηναϊκός-ΠΑΣ: Μόνο το πρωτάθλημα της 2ης ταχύτητας σώζει τους 'πράσινους'

Ο ΠΑΣ διπλασίασε τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και άφησε τους 'πράσινους' να παλεύουν μέσω του πρωταθλήματος για το ευρωπαϊκό 'εισιτήριο' που θα κρίνει τη σεζόν τους.

Ο Γιοάν Μολό του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ για τον 2ο αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας 2020-2021 στο 'Απόστολος Νικολαΐδης' | Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021
Ο Γιοάν Μολό του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ για τον 2ο αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας 2020-2021 στο 'Απόστολος Νικολαΐδης' | Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 EUROKINISSI SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Από τη σεζόν 2017-2018, Παναθηναϊκός και ΠΑΣ φαίνεται σαν να τα είχαν συμφωνήσει: ο γηπεδούχος κερδίζει το παιχνίδι. Αυτό σημαίνει 4 νίκες για τους 'πράσινους' και άλλες τόσες για τους Ηπειρώτες στα τελευταία 8 παιχνίδια. Η ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας έφερε την ανατροπή. Ο ΠΑΣ επιβλήθηκε με 2-1 στο 'Απόστολος Νικολαΐδης', αφού μόνο αν έσπαγε το σερί θα είχε ρεαλιστικές πιθανότητες να πάρει την πρόκριση.

Μόλις 9 λεπτά χρειάστηκε για να τα καταφέρει. Στο 2', ο πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού, Επαμεινώνδας Παντελάκης, νίκησε με κεφαλιά τον πρώην συμπαίκτη του, Σωκράτη Διούδη, ο οποίος ήταν ένας από τους λίγους 'πράσινους' βασικούς που έμειναν στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Οι Χουάνκαρ, Φραν Βέλεθ, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Αργύρης Καμπετσής και Γενί Ενγκμπαγκοτό έμειναν εκτός, κάτι που αυταπόδεικτα επηρέασε τους γηπεδούχους που στο 9' έχαναν 0-2 από το αυτογκόλ του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη.

Η ψυχρολουσία των δύο εκτός έδρας τερμάτων των Γιαννιωτών ήταν καταδικαστική για τον Παναθηναϊκό. Η ήττα 1-2 στο πρώτο παιχνίδι τον ανάγκαζε να ψάχνει 4 γκολ για να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση. Με τον Λάσλο Μπόλονι να μην έχει συνηθίσει να χαμογελά κόντρα στον ΠΑΣ, οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του. Τη σεζόν 2011-2012 απέτυχε να νικήσει με τον ΠΑΟΚ τον συγκεκριμένο αντίπαλο (ισοπαλία στους 'Ζωσιμάδες', ήττα στην Τούμπα), ενώ στον 1ο γύρο της φετινής Super League Interwetten νίκησε πολύ δύσκολα με 2-0. Το χειρότερο για τον 67χρονο Ρουμάνο δεν ήταν η παράδοση κόντρα στον ΠΑΣ, αλλά η εικόνα της ομάδας του, η οποία σε ολόκληρο το 1ο ημίχρονο απέτυχε όχι απλώς να βρει το γκολ της αντεπίθεσης, αλλά να κάνει μια μεγάλη ευκαιρία.

Τουναντίον, ο Αργύρης Γιαννίκης παρουσίασε ξανά μία ομάδα με αυτοματισμούς, αντοχές για ασφυκτικό πρέσινγκ, επιθετικό σχέδιο που λειτούργησε και τρόπο να εξουδετερώσει τον αντίπαλο. Το πλάνο πέτυχε για περίπου μία ώρα αγώνα, μέχρι να αρχίσει να αντιδρά (αναπόφευκτα) ο Παναθηναϊκός, με τους Ενγκμπαγκοτό, Χουάνκαρ και Φεντερίκο Μακέντα να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Το γκολ του Αχιλλέα Πούγγουρα στο 74' άφησε μια χαραμάδα ελπίδας για τους γηπεδούχους, αλλά όταν το πρέσινγκ των φιλοξενουμένων σε όλο το γήπεδο άρχισε ξανά, ισοπέδωσε τα πάντα.

Ο ΠΑΣ απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με δύο νίκες και τον άφησε να διεκδικεί το στόχο του, την έξοδο στην Ευρώπη, μέσω του πρωταθλήματος. Οι 'πράσινοι' θα επιχειρήσουν να 'σβήσουν' την τιμωρία της UEFA κερδίζοντας κάποιο 'εισιτήριο' μέσω των playoffs, δηλαδή του πρωταθλήματος της 2ης ταχύτητας που κυρίως αφορά τις ομάδες κάτω από τον Ολυμπιακό. Η πληγή του αποκλεισμού, όμως, θα είναι ανοιχτή, αφού το κύπελλο προσέφερε την ίδια ευρωπαϊκή δίοδο, ίσως πιο εύκολα. Ακόμα κι αν πάρει εκδίκηση την Κυριακή, όταν αντιμετωπίζει ξανά τον ΠΑΣ αλλά για το πρωτάθλημα, τίποτα δεν θα είναι ίδιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK