Στη σειρά οι top τερματοφύλακες του 'μνημονιακού' Παναθηναϊκού

Από τον Ορέστη Καρνέζη στον Σωκράτη Διούδη (που συμφώνησε για το νέο συμβόλαιό του). Ποιος εκ των τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού της λιτότητας προσέφερε περισσότερα από τους άλλους;

Ο Σωκράτης Διούδης πανηγυρίζει το 1-1 με τον Ολυμπιακό, στον αγώνα του α' γύρου του πρωταθλήματος
Ο Σωκράτης Διούδης πανηγυρίζει το 1-1 με τον Ολυμπιακό, στον αγώνα του α' γύρου του πρωταθλήματος EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός των δικών του 'πέτρινων χρόνων', χρόνων που ακολούθησαν τον 'χρυσούν αιώνα' της πολυμετοχικότητας, έχει εμφανίσει ελάχιστα σημεία αναφοράς στο γήπεδο. Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν -άνευ αμφιβολίας- το πιο τρανταχτό εξ όλων. Διότι στις τέσσερις σεζόν του εκτός από κορυφαίος σκόρερ της 10ετίας στην ελληνική Super League, έγινε ο σημαιοφόρος των μοναδικών λαμπρών στιγμών στη διάρκεια της (διοικητικής, οικονομικής και αγωνιστικής) σμίκρυνσης του αθηναϊκού κλαμπ.

Αν αφήσουμε πίσω από τον Σουηδό γκολτζή, κατευθυνόμαστε στους τερματοφύλακες που ανά διαστήματα υπερασπίστηκαν τα γκολπόστ του 'τριφυλλιού'. Με τελευταίο χρονικά εξ όλων τον Σωκράτη Διούδη. Ο 26χρονος Θεσσαλονικιός άδραξε την ευκαιρία της τελευταίας 2ετίας και έχει καθιερωθεί ως το αδιαμφισβήτητο Νο1 της 11άδας. Δίχως εναλλακτική στο τέρμα, δεδομένης της απώλειας του Κότσαρη με σοβαρό τραυματισμό, παίζει παντού και πάντα, έχοντας μετρήσει ήδη 57 επίσημα παιχνίδια για 5.122 λεπτά! Στα 21 εξ αυτών δεν δέχθηκε γκολ, εμφανίζοντας ποσοστό επιτυχίας ανώτερο του 33%, ένα ποσοστό που αγγίζει το 37%.

Η σημαντικότητα του Διούδη αποτυπώθηκε στο νέο συμβόλαιο που θα υπογράψει εντός των ημερών, έχοντας ήδη αποδεχθεί τη νέα βελτιωμένη πρόταση ανανέωσης από τη διοίκηση του 'τριφυλλιού'. Σήμερα ο Διούδης κοστολογείται από το σχετικά αξιόπιστο transfermarkt στο 1 εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο η ρήτρα αποδέσμευσης, που είναι πιθανό να οριοθετηθεί στη βελτιωμένη σύμβασή του, θα ξεπερνά κατά πολύ το εν λόγω ύψος.

Άλλοι 4 είναι οι γκολκίπερς που αυτά τα χρόνια υπερασπίστηκαν με συνέπεια την εστία του Παναθηναϊκού. Εμείς προσφέρουμε τα στοιχεία όλων και ζητάμε να μπουν στην αρμόζουσα σειρά με βάση την προτίμηση και γνώμη του καθενός εξ υμών, συνεκτιμώντας τα προσόντα, την αξία και την προσφορά του στα χρόνια που υπήρξαν το Νο1 των 'πρασίνων' - όχι τι ακολούθησε. Τυχαίο σίγουρα δεν είναι πως οι Έλληνες της 5άδας χρίστηκαν διεθνείς από τον εκάστοτε ομοσπονδιακό προπονητή.

Pod-όσφαιρο #49: Θα κάνει ζημιές στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός;

News 24/7

24MEDIA NETWORK