Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1 (VIDEO)

Η Ξάνθη τιμώρησε τον κάκιστο Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και με τη νίκη της (1-0) πήρε πανάξια πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Εξω από πολύ νωρίς ο τροπαιούχος του 2014.

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1 (VIDEO)

TO LIVE TOY AΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Το πως κύλησε το πρώτο μέρος του ματς δεν θα μπορούσε να το μαντέψει εύκολα ακόμα και ο πιο υποψιασμένος προπονητής. Ναι μεν ο Παναθηναϊκός βολευόταν, θεωρητικά, και με το 0-0, ουδείς όμως μπορούσε να προβλέψει ότι θα παρουσιαζόταν τόσο νωθρός και φοβισμένος στο παιχνίδι του.

Η Ξάνθη, χωρίς να κάνει κάτι καταπληκτικό, πήρε τα ηνία του αγώνα και περιόρισε αισθητά τον αντίπαλό της. Οι ακρίτες έκαναν τελικές (6 τον αριθμό στο πρώτο ημίχρονο), πίεσαν, κέρδισαν κόρνερ και γενικά είχαν συμπεριφορά ομάδας που ενδιαφερόταν να παίξει ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός, κομμένος στα δύο, δεν μπορούσε καν να κρατήσει μπάλα. Οι Δώνης και Μέντες δεν βοηθούσαν, ανάπτυξη από τα πλάγια δεν υπήρχε και εκ των πραγμάτων η ομάδα του Αναστασίου έκανε μία τρύπα στο νερό (όλο και όλο ένα σουτ με τον Πέτριτς στο 2').

Ο προπονητής των "πράσινων" διέγνωσε το κενό στον άξονα (έτσι και αλλιώς έβγαζε μάτι) και χρησιμοποίησε από το 46' τον Ατζαγκούν όμως και πάλι θεραπεία για το πρόβλημα ανάπτυξης του Παναθηναϊκού δεν βρέθηκε. Η Ξάνθη δεν αντιμετώπιζε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα ενώ από το 60' και μετά, όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μέντες, το γήπεδο... έγειρε.

Οι φιλοξενούμενοι δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μία καθαρή ευκαιρία για να κάνει τη ζημιά, έστω και αν αυτή την βρήκαν σε πολύ προχωρημένο χρονικό σημείο. Στο 88' η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν άντεξε άλλο το σφυροκόπημα και ο Βασιλακάκης (μετά την πρώτη κεφαλιά του Καπετάνου) εκμεταλλεύτηκε το κενό και έγραψε το 0-1.

Το αποτέλεσμα, και κατά συνέπεια την πρόκριση, οι ακρίτες την άξιζαν πέρα για πέρα, ειδικά βάσει εμφάνισης στη ρεβάνς. Ο Παναθηναϊκός παγιδεύτηκε μέσα στον κακό εαυτό του.

MVP

Ο Βασιλακάκης πέτυχε το γκολ, δεκτόν. Τη μεγάλη προσπάθεια όμως σ' όλο το ματς την έκανε ο Καπετάνος. Το πόσο αγωνιστικό ξύλο έφαγε ο φορ της Ξάνθης σ' όλο το ματς δεν περιγράφεται. Και στη φάση του γκολ αυτός είναι που κάνει την πρώτη κεφαλιά και δίνει την ευκαιρία στον Βασιλακάκη να σκοράρει.

Αδύναμος Κρίκος

ΟΛΟΣ ο Παναθηναϊκός, σ' ΟΛΟ το 90λεπτο. Ενα σουτ σε 90 λεπτά αναμέτρησης έκαναν οι πράσινοι και αυτό ήταν εκτός εστίας. Τι να περιμένει κανείς μετά από αυτό;

Σχόλιο

Ολα τα φώτα και όλη η δόξα πάει στην Ξάνθη. Οχι μόνο επειδή προκρίθηκε,θα μπορούσε να το κάνει και με διαφορετικό τρόπο. Αλλά διότι προκρίθηκε έχοντας νοοτροπία μεγάλης, winner ομάδας καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός κράτησε γι' αυτό το παιχνίδι τη χειρότερη εφετινή του εμφάνιση. Και κάπως έτσι ένας τίτλος χάθηκε...

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Δώνης (89' Τριανταφυλλόπουλος), Ζέκα, Πέτριτς (61' Λάγος), Καρέλης (46' Aτζαγκούν), Μπεργκ.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (74' Φερνάντες), Λισγάρας, Γούτας, Ουάλας, Παπαστεριανός (66' Βασιλακάκης), Ομπόντο, Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι (88' Κομεσίδης), Καπετάνος.

Το γκολ του Βασιλακάκη:

Διαβάστε ακόμη:

Ξάνθη εναντίον Αναστασίου: "Γραφικέ και super ουάου coach!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK