Πανηγυρισμός - γροθιά στο φυλετικό ρατσισμό

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Τζέσι Λίνγκαρντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον σούπερ ήρωα της Marvel, Black Panther; Η απάντηση "κρύβεται" στον πανηγυρισμό του νικητήριου γκολ του 25χρονου μέσου στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Τσέλσι. (PHOTO + VIDEOS)

Πανηγυρισμός - γροθιά στο φυλετικό ρατσισμό
MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Το κακό με το ρατσισμό στον αθλητισμό, εντός ή εκτός γηπέδου, έχει παραγίνει.

Τρανό και πρόσφατο παράδειγμα η συμπεριφορά των οπαδών της Αταλάντα απέναντι στον επιθετικό της Ντόρτμουντ, Μιτσί Μπατσουαγί, ο οποίος κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση με ήχους που παρέπεμπαν σε μαϊμούδες.

Η πρώτη αντίδραση απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, φαίνεται ότι ήρθε από... Όλντ Τράφοντ μεριά, αφού στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Τσέλσι -στο νικητήριο γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1- Τζέσι Λίνγκαρντ και Πολ Πογκμπά, ντύθηκαν "Μαύροι Πάνθηρες" και πανηγύρισαν με το χαρακτηριστικό σταύρωμα των χεριών σε σχήμα "Χ" στο στήθος.

Το φετινό blockbuster της Marvel, Black Panther, που σπάει τα ταμεία, έχει χαρακτηριστεί ως "μήνυμα αγάπης για την μαύρη κουλτούρα", μιας και η υπόθεση πραγματεύεται την ιστορία ενός μαύρου υπερήρωα που προέρχεται από την Γουακάντα, ενός υποτιθέμενου αφρικάνικου έθνους.

Μετά το "DAB", σειρά στα trends των πανηγυρισμών φαίνεται πως παίρνει το "Wakanda Forever" και το μόνο σίγουρο είναι πως θα τον δούμε ξανά και ξανά στους επόμενους αγώνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK