Πανιώνιος-ΑΕΛ 3-3 (vids)
Σε ένα συγκλονιστικό ματς στη Νέα Σμύρνη και μετά από πολλές ανατροπές η ΑΕΛ έκανε την ολική επαναφορά και κατάφερε να μετατρέψει το 3-1 με το οποίο έχανε από τον Πανιώνιο στο 83ο λεπτό σε 3-3 στο 85'!
Ο Πανιώνιος κέρδισε τέσσερα απανωτά κόρνερ στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για την ΑΕΛ με τον Κούλιτς να σπαταλά το τετ-α-τετ στο οποίο τον έβγαλε με κάθετη μπαλιά ο Ρομέου.
Τον Ιανουάριο η επιθυμία του ήταν να φορέσει και πάλι τη βυσσινί φανέλα, ωστόσο η απόφαση του Ολυμπιακού τον έστειλε στον Πανιώνιο. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος σκόραρε με τα κυανέρυθρα, έδωσε το προβάδισμα στον Πανιώνιο αλλά υπενθύμισε ότι στο άκρως επαγγελματικό ποδόσφαιρο του 2011 υπάρχουν ακόμα συναισθήματα. Είδε την μπάλα στα δίχτυα, κατέβασε το κεφάλι και πήγε προς τα πίσω.
Μετά το 1-0 οι Νεοσμυρνιώτες κέρδισαν πέναλτι, ο Μήτρογλου το εκτέλεσε εύστοχα και η θηλιά γύρω από το λαιμό της ΑΕΛ άρχισε να σφίγγει εντονότατα. Όμως, χρόνος υπήρχε και όπως φάνηκε οι βυσσινί δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί. Θα παλέψουν μέχρι τέλους. Με όσες πιθανότητες υπάρχουν.
Στα τελευταία 30 λεπτά οι εναλλαγές στο σκορ και στα συναισθήματα είχαν ταχύτητα φωτός. Στο 61ο λεπτό η ΑΕΛ μείωσε με μία περίεργη σπόντα, μετά από κεφαλιά του Νταμπίζα, χτύπημα στην πλάτη του Σιόβα και παρέμβαση του Μετίν, ο οποίος είχε απλωμένο το χέρι μπροστά από τον Μάχο.
Αυτό το γκολ αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του Κωστένογλου η οποία αναθάρρησε, βγήκε μπροστά και πάτησε στην περιοχή του Μάχο. Παρόλα αυτά, μια κακή αντίδραση από το τείχος και τον Αμπάρη, αρκούσε για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα ο Μπάλαμπαν. Ο Κροάτης σκόραρε με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση και στη Νέα Σμύρνη ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί και τα συνθήματα παραμονής.
Υπήρχε όμως ένας παράγοντας που δεν υπολόγισαν. Η πίστη εκείνου που νοιώθει ότι πεθαίνει αλλά βρίσκει τα αποθέματα, δίνει μια και κρατιέται στη ζωή. Ο Μετίν με πέναλτι στο 83ο λεπτό μείωσε σε 3-2 και ο Νταμπίζας με καρφωτή κεφαλιά δύο λεπτά αργότερα μετέτρεψαν το 3-1 σε 3-3. Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ ξέσπασε με τέτοιον τρόπο που ανάγκασε τον διαιτητήνα τον αποβάλει.
Κλειδί αγώνα Ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε μετά το 3-1, πίστεψε ότι το ματς τελείωσε, και δεν υπολόγισε την πολύ σκληρή για να πεθάνει ΑΕΛ.
MVP Ο Νταμπίζας. Ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ΑΕΛ. Σκόραρε, έδωσε ένα βαθμό στην ομάδα του και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή.
Αδύναμος κρίκος Σε αυτή τη θέση θα μπορούσε να πει τόσο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΛ, όσο και αυτό του Πανιωνίου. Αργές αντιδράσεις, λάθη και μη αποφασιστικές απομακρύνσεις.
To live του αγώνα
5ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Ρομέου με εξαιρετική μπαλιά κόβει κάθετα την άμυνα του Πανιωνίου, ο Κούλιτς βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Μάχο αλλά το πλασέ του καταλήγει άουτ.
8ο λεπτό: Σέντρα από τ’ αριστερά, η μπάλα φτάνει στον Κούλιτς αυτός σηκώνει ψηλά το πόδι και βρίσκει στο πρόσωπο τον Κοντοέ. Ο Πανκράτ με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα αλλάη φάση σταματά από το σφύριγμα του διαιτητή για το φάουλ του Κούλιτς.
21ο λεπτό, ΓΚΟΛ (1-0): Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κβιρκβέλια ο Γκαλίτσιος θα πεταχτεί στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ και με δυνατή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη.
31ο λεπτό: Ανατροπή του Κοντοέ από τον Ιγκλέσιας, πέναλτι καταλογίζει ο Παππάς.
32ο λεπτό, ΓΚΟΛ (2-0): Ο Μήτρογλου εκτελεί από τα 11 βήματακαι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ.
53ο λεπτό:
ΣουτΜετίν μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει ο Μάχο.
55ο λεπτό: Σουτ Μετίν και πάλι, με το δεξι πόδι αυτή τη φορά, η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Πανιωνίου.
61ο λεπτό, ΓΚΟΛ (2-1): Μετά από κεφαλιά του Νταμπίζα η οποία κόντραρε στην πλάτη του Σιόβα, η μπάλα θα φτάσει στον Μετίν και ο Τούρκος μεσοεπιθετικός, με τη βοήθεια και του χεριού του, θα νικήσει τον Μάχο και θα μειώσει στο σκορ.
63ο λεπτό: Καρφωτή κεφαλιά του Ιγκλέσιας, η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι του Πανιωνίου.
74ο λεπτό: Ο Μετίν μετά από τακουνάκι του Κουζέν, φτάνει απέναντι από τον Μάχο, αλλά το πλασέ του θα απομακρυνθεί από τον Αυστριακό τερματοφύλακα.
77ο λεπτό, ΓΚΟΛ (3-1): Ο Μπάλαμπαν με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση εκθέτει το τείχος της ΑΕΛ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη,ο οποίος άργησε να αντιδράσει.
82ο λεπτό: Ο Ιγκλέσιας πέφτει μπροστά από τον Μάχο και οδιαιτητής καταλογίζει πέναλτι.
83ο λεπτό, ΓΚΟΛ (3-2): Ο Μετίν ευστοχεί στο πέναλτι και μειώνει σε 3-2.
85ο λεπτό, ΓΚΟΛ (3-3): Ο Νταμπίζας σκοράρει με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μετίν. Στη συνέχεια αντιδρά έντονα και ο διαιτητής τον αποβάλλει.
Διατητής: Α. Παππάς