Πανιώνιος: Μαθήματα κυανέρυθρης ιστορίας

Πανιώνιος: Μαθήματα κυανέρυθρης ιστορίας
Σε μία εκδήλωση που η ατμόσφαιρα είχε γεμίσει από ιστορία και νοσταλγία, η ΠΑΕ Πανιώνιος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Το παρών στην Εστία της Νέας Σμύρνης το έδωσαν σχεδόν όλοι αφού η βραδιά δεν περιορίστηκε μόνο σε ποιον θα τύχει το φλουρί αλλά επεκτάθηκε σε πολύ σημαντικές βραβεύσεις, ανθρώπων που έχουν προσφέρει στους "κυανέρυθρους" αλλά και σε όλο τον ελληνικό αθλητισμό.

Η ΠΑΕ Πανιώνιος λοιπόν, που κάθε χρόνο τιμά παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, φέτος βράβευσε με τον "Χρυσό Σταυρό" του συλλόγου, τον Φώτη Τσολιά (μεγάλη δόξα της δεκαετίας του '40 που δυστυχώς από το 2002 δεν βρίσκεται ανάμεσα μας), τον Γιάννη Κερδεμελίδη και τον Μανώλη Βαζαίο (οποίος λόγω ασθένειας αλλά και προχωρημένης ηλικίας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί).
" Ως ποδοσφαιριστής έζησε πολλές ωραίες στιγμές αλλά μπορώ να πως αυτή είναι πιο ευτυχισμένη της ζωής μου", τόνισε ο κ. Κερδεμελίδης ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει μία ιστορική αναδρομή για τα ...κατορθώματα του Πανιωνίου στην δεκαετία που ήταν στην ενεργό δράση.

Εκτός από τρεις παραπάνω, η "κυανέρυθρη" ΠΑΕ θέλησε να τιμήσει και κάποιους άλλους που υπηρετούν την ομάδα από διάφορα πόστα. Πλακέτα δόθηκε στον Παναγιώτη Πάλλα (ποδοσφαιριστή και παράγοντα του συλλόγου) ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά, " Πριν δύο χρόνια υπήρχαν στην Αμερική δύο δίδυμοι πύργοι που έπεσαν. Στην Ελλάδα υπάρχει ένας με 114 πατώματα που δεν θα πέσει ποτέ".
Επίσης βραβεύτηκε η γραμματέας του Ερασιτέχνη, Ελένη Παυλάκου, ο Δημήτρης Ζερβός (ποιο γνωστός ως "Μίμης") καθώς και η ...12χρονη Ελένη Καρύδη που δεν χάνει κανένα εντός έδρας ματς της ομάδας.

Φυσικά από την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι ομιλίες. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Λευτέρης Πανταζής υπογράμμισε, " Πάντα μου άρεσε ο Πανιώνιος αλλά από την στιγμή που ανέλαβα νιώθω υπερήφανος για την ιστορία του, για τις δίκαιες μάχες που δίνει στους αγωνιστικούς χώρους, γιατί είναι ανεξάρτητος και δεν ανήκει σε κανένα άρμα".
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης και πρόεδρος του Ερασιτέχνη τόνισε, " Η εκδήλωση αυτή δεν είναι μόνο της ΠΑΕ, είναι όλου του Πανιωνίου. Χρειαζόμαστε ανάλογες στιγμές και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να κρατήσουμε τον Πανιώνιο ψηλά και Πιστεύω πως θα μας χαρίσει ακόμα ένα κύπελλο".
Στο βήμα ανέβηκε και ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος δήλωσε, " Ο Πανιώνιος είναι κάτι διαφορετικό από τις άλλες ομάδες, είναι ιδέα. Μας χρωστάει και δεν του χρωστάμε και γι' αυτό χαιρόμαστε να τον υπηρετούμε. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα κερδίζουμε τρόπαια γιατί εμείς τους κερδίζουμε αλλού".

*** Στον Σταύρο Τζιωρτζόπουλο έπεσε το φλουρί ο οποίος θα γίνει κατά 1500 Ευρώ ...πλουσιότερος
*** Ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας, "Απόηχος", Κώστας Ράπτης ήταν αυτός που προλόγισε την εκδήλωση
*** Mε την παρουσία τους, την εκδήλωση τίμησαν, ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ, Δημήτης Ιωαννίδης, η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Τόνια Κανελλοπούλου καθώς και εκπρόσωποι άλλων ομάδων.
*** Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Απόστολος Κακλαμάνης, η Ελένη Κούρκουλα, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη



Στα αγωνιστικά, τα νέα για τον Χρήστο Κόντη είναι απρόσμενα ευχάριστα. Ο Ελληνας μέσος την Τετάρτη προς έκπληξη όλων προπονήθηκε κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Θυμίζουμε πως πριν περίπου 10 μέρες είχε υποβληθεί σε αρθροσκόπηση ενώ μόλις την Δευτέρα άρχισε τρέξιμο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως υπολογίζεται για το ματς της Κυριακής με τον Ιωνικό. Λογικά ο Γιόζεφ Μπουμπένκο θα μπορεί να τον έχει στην διάθεση του για το παιχνίδι εναντίον του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.
Αντίθετα, πόνους ένιωσε ξανά ο Παναγιώτης Κατσιαρός και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Ο Ελληνας αμυντικός ταλαιπωρείται από το γόνατο του και θα λέγαμε πως πλέον είναι αμφίβολος για το ματς της Κυριακής.
Στις προπονήσεις επέστρεψε ο Φανούρης Γουνδουλάκης ο οποίος είχε υποχρεώσεις με την Ολυμπιακή ομάδα ενώ την Πέμπτη θα επιστρέψουν και οι τρεις των Ελπίδων (Μάντζιος, Μήτρου, Τζιώλης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK