Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1 (VIDEOS)

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε στη Νέα Σμύρνη αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στην επανάληψη χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει την ολική ανατροπή. Μεγάλες ευκαιρίες έχασαν αμφότερες οι ομάδες στο δεύτερο μέρος.

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1 (VIDEOS)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Το πειραματικό σχήμα που επέλεξε για την αναμέτρηση ο Γιάννης Αναστασίου (με τον Ζέκα σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Μπαϊράμι να επανέρχεται) δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό να παίξει ποδόσφαιρο της προκοπής στο πρώτο μέρος. Οχι ότι οι πράσινοι δεν είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας (35-65 στο 30'), απουσίασε όμως από το παιχνίδι τους η ταχύτητα και η ουσία.

Η μόνη αξιοσημείωτη ευκαιρία που κατέγραψε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος ήταν το άτσαλο σουτ του Μπεργκ ο οποίος μάλλον έδειξε να αιφνιδιάζεται από το γεγονός ότι η μπάλα πέρασε από το κεφάλι του Ρισβάνη και κατέληξε στα πόδια του. Πέραν τούτου ουδέν, γεγονός που φυσικά εκμεταλλεύτηκε ο καλά στημένος Πανιώνιος για να προηγηθεί.

Ο Ιστορικός δεν άφησε παρά ελάχιστους χώρους στον αντίπαλο (ειδικά στον άξονα του προκάλεσε ασφυξία) και παίζοντας γρήγορα την μπάλα μπροστά φρόντισε να απειλεί συχνά-πυκνά την άμυνα του Παναθηναϊκού. Το 1-0 βέβαια προήλθε από τη στημένη φάση (εκπληκτικό σουτ του Μπουμάλ μετά από φάουλ) κάτι που πάντως δεν ενόχλησε τον Πανιώνιο ο οποίος συνέχισε να μπαίνει με αξιώσεις στην περιοχή του αντιπάλου του. Και αν ο Ιμπαγάσα ήξερε να παίζει με το κεφάλι, θα είχε κάνει μάλλον εύκολα το 2-0 στη φάση του 40'.

Ο πήχης είχε πέσει τόσο χαμηλά στο πρώτο ημίχρονο που ο Παναθηναϊκός τον πέρασε με ευκολία στην επανάληψη. Ο Αναστασίου έκανε πιο ορθολογικό το σχήμα της ομάδας του ρίχνοντας στη μάχη τον Καρέλη κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι πράσινοι να πιέσουν πάρα πολύ.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Πανιώνιος έχασε με τραυματισμό τον Ιμπαγάσα και δεν είχε κάπου να ακουμπήσει με ασφάλεια την μπάλα, ο Παναθηναϊκός άρχισε να κάνει πολλές και καλές τελικές προσπάθειες δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του Γιαννακόπουλου. Βλέποντας ότι το γκολ δεν ερχόταν, ο Αναστασίου χρησιμοποίησε και τους Δώνη, Κλωρανίδη οι οποίοι τελικά βοήθησαν αποφασιστικά στη φάση της ισοφάρισης. Ο πρώτος σούταρε, ο δεύτερος πήρε το ριμπάουντ και σέρβιρε στον Μπεργκ που έκανε το 1-1 στο 78'.

Με τον Παναθηναϊκό μαζικά μπροστά, ο Πανιώνιος αναζητούσε τη μία και μοναδική φάση που θα του έδινε τη δυνατότητα να κάνει αισθητή την παρουσία του και την βρήκε στο 86' όταν κέρδισε πέναλτι. Ο Στιλ όμως απέκρουσε το χτύπημα του Κολοβού ενώ στη συνέχεια της φάσης οι πράσινοι απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ζέκα στην αντεπίθεση.

Οι καθυστερήσεις διανθίστηκαν και πάλι με μεγάλες ευκαιρίες, κυρίως για τον Παναθηναϊκό που έφτασε τουλάχιστον τρεις φορές σε θέση βολής ενεργώντας όμως κάκιστα και στις τρεις.

MVP

Ο Λουκ Στιλ δείχνει ότι είναι φτιαγμένος από στόφα μεγάλου τερματοφύλακα. Ο Αγγλος πορτιέρο γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από ήττα πιάνοντας-με εντυπωσιακό τρόπο-πέναλτι του Κολοβού και λέγοντας όχι σε γυριστό του Γιάννου. Ολα αυτά μέσα σε τρία λεπτά.

Αδύναμος Κρίκος

Τι έπαιξε, τι δεν έπαιξε ο Εμίρ Μπαϊράμι στο πρώτο μέρος, το ίδιο και το αυτό ήταν για τον Παναθηναϊκό. Ο Αναστασίου... απελπίστηκε και τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο.

Σχόλιο

Αφού σπατάλησε ένα ημίχρονο χωρίς να κάνεις ούτε μία φάση, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να παίξει στο ποδόσφαιρο στην επανάληψη. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα, οι πράσινοι θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι που απέφυγαν την ήττα στο τέλος. Ο Πανιώνιος παρουσίασε μεγάλο ανασταλτικό πρόβλημα αλλά τουλάχιστον πήρε τον πόντο.

Oι συνθέσεις

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Τασουλής, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Παντίδος, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Ιμπαγάσα (54' Πάνος), Μπουμάλ (79' Μπούζας), Κολοβός (92' Μασούρας), Γιάννου.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Χουχούμης, Λαγός (62' Δώνης), Ατζαγκούν (76' Κλωναρίδης), Πράνιτς, Πέτριτς, Μπαϊράμι (46' Καρέλης), Μπεργκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK