Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 3-1
Αν ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του για τον φετινό Πανιώνιο, αυτό μάλλον το είδε την Κυριακή το βράδυ.
Αν ο
Κωνσταντίνος Τσακίρης έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του
για τον φετινό Πανιώνιο, αυτό μάλλον το είδε την Κυριακή το βράδυ. Δεν είναι μόνο η νίκη της ομάδας του επί του
ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη με 3-1. Είναι το
γεμάτο γήπεδο, η
πολύ ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, η υγεία τέλος πάντων που βγάζει προς τα έξω ο οργανισμός του Πανιωνίου. Μεσα σε όλα αυτά η Ευρώπη είναι προ των πυλών, αφού οι Νεοσμυρνιώτες
έπιασαν τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία.
O Πανιώνιος επέβαλλε το δικό του νόμο στο πρώτο ημίχρονο. Του Λίνεν η συνταγή είναι απλή. Κλασικό 4-4-2 με καλή αλληλοκάλυψη και με ένα χαφ να παίζει άριστα το ρόλο του κρυφού φορ. Αυτός είναι ο Φανούρης Γουνδουλάκης, ο οποίος σκόραρε για άλλη μία φορά (η 8η) φέτος κάνοντας αυτό που ξέρει καλά. Να φεύγει στην πλάτη των αμυντικών. Ετσι έγινε και στη φάση του 25′. Βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, μετά από κάθετη μπαλιά, προχώρησε, πλάσαρε και …1-0. Ετσι απλά.
Στο 18’ σουτ του Τσκτισβίλι η μπάλα μόλις άουτ.
Στο 25’ ο Πανιώνιος ανοίγει το σκορ με πλασέ του Γουνδουλάκη! Ο βοηθός σηκώνει για οφ-σάιντ λαθεμένα. Ο διαιτητής τον αγνόησε και κατακύρωσε το τέρμα.
Στο 41’ ο Πανώνιος κάνει το 2-0. Σουτ-φωτοβολίδα του Σπυρόπουλου, άγαλμα ο Φερνάντεζ. Γκολ για Όσκαρ.
Στο 43’ ο Τζιμπούρ σουτάρει, βγάζει ο Φερνάντεζ.
Στο 50’ εκπληκτική φάση. Ο Μίετσελ πιάνει ένα φοβερό ψαλίδι, ο Κένινγκ όμως διώχνει.
Στο 54’ σουτ του Μανιάτη, η μπάλα μόλις άουτ.
Στο 65’ σουτ του Μίετσελ, η μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 66’ βολίδα του Μάκου, βγάζει ο Φερνάντεζ.
Στο 67’ εξαιρετικό σουτ του Τόργκελε, η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κένινγκ.
Στο 83’ τετ-α-τετ του Τζιμπούρ με τον Φερνάντεζ, νικητής ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.
Στο 90’ το 3-0. Με ωραίο σουτ του Μάκου.
Στο 93′ ο ΠΑΟΚ μειώνει με τον Γιασεμάκη.
Ο ΠΑΟΚ, έτσι όπως έπαιζε, ήταν αδύνατο να σκοράρει. Ο Παράσχος προτίμησε να βάλει τρία αμυντικά χαφ, και να αφήσει τον Μίετσελ στη μοναξιά του. Μετά το πρώτο γκολ, άλλαξε πλάνα, έβαλε τον Τόργκελε πιο κοντά στον Πολωνό φορ αλλά και πάλι τίποτα δεν άλλαξε. Οι μέσοι του Δικεφάλου δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε και άλλο γκολ πριν το ημίχρονο. Ο Σπυρόπουλος δοκίμασε από πολύ μακριά ένα αριστερό σουτ και δικαιώθηκε. Η μπάλα διέγραψε μία εκπληκτική τροχιά και το αριστερό μπακ του Πανιωνίου πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα. Από αυτά που μένουν στη μνήμη.
Ο Λίνεν εκνευρίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Οχι γιατί η ομάδα του δεν απέδωσε καλά, κάθε άλλο. Αλλά η ανικανότητα των παικτών του να βάλουν και τρίτο γκολ στις πολλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν ήταν όντως εξοργιστική. Ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε αρκετά και άφηνε …στρέμματα κενών χώρων πίσω. Ομως από τον Πανιώνιο έλειψε το καθαρό μυαλό είτε στην τελική προσπάθεια, είτε στην τελευταία πάσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 3-0 προήλθε και πάλι από μακρινό σουτ, αυτή τη φορά του Μάκου.
Ο Δικέφαλος του Βορρά απείλησε σε ελάχιστες περιπτώσεις. Οι παίκτες του Παράσχου δεν έδειχναν να πιστεύουν στην ανατροπή, ήταν αγωνιστικά απείθαρχοι και γλίτωσαν σε πολλές περιπτώσεις και από άλλα τέρματα. Είναι φανερό ότι η διοικητική αστάθεια επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές του. Αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα του Πανιωνίου. Οχι πια. Ευτυχώς ο ΠΑΟΚ, πρόλαβε να πετύχει τουλάχιστον το γκολ της τιμής.
Ο Πανιώνιος έμεινε για δεύτερη φορά στην ιστορία του αήττητος από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης είτε εντός είτε εκτός έδρας.
Διαιτητής: Κοντογιαννίδης
Bοηθοί: Δάλλας, Γούκος