Πανιώνιος-ΠΑΟΚ: Ο Άκπομ (ξε)γλίστρησε σε στεγνό γήπεδο

Στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ γιόρτασε το 'ιωβηλαίο' του άτρωτου σερί του στη Super League 1. Με νίκη 2-0 επί του Πανιωνίου, από ισάριθμες ενέργειες του Άκπομ, συμπλήρωσε 50 ματς άνευ ήττας και έπιασε εκ νέου τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση.

Ο Τσούμπα Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ που σφραγίζει τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Προηγουμένως είχε δώσει την ασίστ για το 1-0
Ο Τσούμπα Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ που σφραγίζει τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Προηγουμένως είχε δώσει την ασίστ για το 1-0 EUROKINISSI SPORTS

Η αναπάντεχη εικόνα του εκστασιασμένου Αμπέλ Φερέιρα να πανηγυρίζει μπροστά στην κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ το 2-0 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και την παραμονή στην κορυφή δεν είχε συνέχεια στις πρώτες δηλώσεις του μετά το ματς. Αν και η ομάδα του είχε πετύχει το στόχο της στην Αθήνα, παραμένοντας στην κορυφή της Super League 1, επέλεξε να τηρήσει μια αυστηρή στάση απέναντι στους γηπεδούχους και το γεγονός πως "δεν ποτίστηκε το γήπεδο". Ένα στοιχείο "που κάνει δύσκολη την προσπάθεια της ομάδας που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων".

Επηρεασμένος ή όχι από την κατάσταση του γρασιδιού, ο 'Δικέφαλος' δεν ήταν όντως αποδοτικός στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Γιατί ο Μπίσεσβαρ και ο Καντουρί κυρίως καθυστερούσαν την ανάπτυξη παρά βοηθούσαν τον εγκεφαλικό Μίσιτς. Τουναντίον μάλιστα χρειάστηκε μια εντυπωσιακή επέμβαση του Ζίφκοβιτς στην τελευταία φάση του ημιχρόνου για να μην δεχθεί γκολ στη φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Αραμπούλι που πήγε μέσα. Τη στιγμή είχε προηγηθεί άλλη μία, πιο εύκολη αλήθεια είναι, σε διαγώνιο σουτ του Μασούρα.

Ο απεγκλωβισμός των 'ασπρόμαυρων' από τα δεσμά της έλλειψης δημιουργίας σε ροή αγώνα προήλθε από ένα επιτόπιο γλίστρημα του Τσούμπα Άκπομ σε στημένη φάση. Αφού ο Βιεϊρίνια είχε μπει αντί του Καντουρί, χαρίζοντας ενέργεια. Ο Άγγλος φορ, που αφήνει ξανά πίσω τον Σβιντέρσκι επανακτώντας τη θέση του στη βασική 11άδα, έμοιαζε να χάνει την ισορροπία του εντός περιοχής. Ήταν ωστόσο μια εκούσια ενέργεια που χάρισε στον Ίνγκασον τη δυνατότητα να πλασάρει εύστοχα τον προωθημένο Μαλέρμπ και ν' ανοίξει το σκορ στο 48'.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ 'έλυσε τα μάγια' μ' έναν ιδιαίτερο συνδυασμό που δεν συναντάς εύκολα, ο φορ να στρώνει στον στόπερ, ήταν πολύ πιο εύκολο να ελέγξει την κατάσταση. Όταν δε στο 62' ο Άκπομ ξεγλίστρησε (και δεν γλίστρησε αυτή τη φορά) για να βρεθεί προ της γραμμής και να σκοράρει το 2-0, η νίκη των πρωταθλητών είχε εξασφαλιστεί. Απέναντι άλλωστε ήταν ένας αντίπαλος που είχε πια πληγωθεί και εμφάνιζε διαρκή διαρροή αυτοπεποίθησης. Το αποτέλεσμα ήταν ο 'Δικέφαλος' να μείνει αήττητος για 50ο παιχνίδι πρωταθλήματος, ένα σερί που διευρύνεται σταθερά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK