Πανιώνιος: Σε τεντωμένο σχοινί

Στο πιο κρίσιμο σημείο της φετινής χρονιάς βρίσκεται ο Πανιώνιος και τώρα καλείται αποδείξει πως μπορεί να αντέξει στα δύσκολα. Η ισοπαλία με την Καλλιθέα, έφερε γκρίνια στο κυανέρυθρο στρατόπεδο και έκανε βαρύ το κλίμα για τον Γιόζεφ Μπουμπένκο. Την Πέμπτη θα εγχειριστεί ο Γιαννόπουλος που χάνει την σεζόν ενώ σε ένα μήνα θα επιστρέψει ο Κόντης. "Εξελίξιμος ποδοσφαιριστής", δηλώνει ο Νίκος Κουρκούνας στο Contra.gr για τον Δημήτρη Πατσιαβούρα

Πανιώνιος: Σε τεντωμένο σχοινί
Οταν το καλοκαίρι ο Πανιώνιος άνοιγε πανηγυρικά την σεζόν, κανένας δεν περίμενε πως στις αρχές Φεβρουαρίου θα κινδύνευε να μείνει εκτός στόχων.
Η λευκή ισοπαλία με την Καλλιθέα δεν έφερε μόνο σημαντικές βαθμολογικές απώλειες αλλά και αγωνιστικές.

Νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν τέθηκε ο Τάκης Γιαννόπουλος που στο ματς της Κυριακής υπέστη ρίξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου. Ο 31χρονος αμυντικός την Πέμπτη θα υποβληθεί σε επέμβαση και η επιστροφή του τοποθετείται σε δύο μήνες αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί σε άλλο ματς του φετινού πρωταθλήματος.
Καλύτερα είναι τα πράγματα για τον Χρήστο Κόντη ο οποίος τραυματίστηκε στο μηνίσκο. Ο έμπειρος μέσος την Τρίτη υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και θα επιστρέψει σε περίπου ένα μήνα.
Οσον αφορά τον Βαγγέλη Μάντζιο, το παιχνίδι με την Καλλιθέα του άφησε ...προίκα εφτά ράμματα, χωρίς όμως να απειλούν την συμμετοχή του στο παιχνίδι του Σαββάτου με την ΑΕΚ. Αντίθετα, δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί με την φανέλα της Εθνικής Ελπίδων στο φιλικό της Τρίτης με την Ουκρανία. Μάλιστα, την Τετάρτη θα επιστρέψει στο στρατόπεδο των "κυανέρυθρων" αφού ο Στέλιος Μανωλάς δεν θέλει να ρισκάρει την συμμετοχή του στο φιλικό της Πέμπτης με την ίδια ομάδα.
Κανονικά θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Φανούρης Γουνδουλάκης, ο Αλέξανδρος Τζιώλης αλλά και ο Δημήτρης Πατσιαβούρας ο οποίος από την Δευτέρα είναι ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου.


Αναφορικά με τον νεαρό επιθετικό, η μεταγραφή του από τον Απόλλωνα Αθηνών έγινε με σκοπό να δώσει επιπλέον λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας. Ηταν επιλογή της τελευταίας στιγμής αλλά δεν αποκλείεται να αποδειχθεί λίρα εκατό αφού είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Για τον Πατσιαβούρα μίλησε Νίκος Κουρκούνας που τον ξέρει όσο λίγοι αφού τον είχε παίκτη στην Ελαφρά Ταξιαρχία. "Είναι εξελίξιμος ποδοσφαιριστής. Τον χαρακτηρίζει η ταχύτητα και η δύναμη. Πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει τον Πανιώνιο" , τόνισε ο Ελληνας τεχνικός. Ο Δημήτρης Πατσιαβούρας θα υπογράψει συμβόλαιο για πέντε χρόνια.

Οσον αφορά το άλλο μεταγραφικό απόκτημα της τελευταίας στιγμής, τον Ντάρκο Σουσκέβσεβιτς, αυτός υπέγραψε ώστε να καλύψει το κενό του Τάκη Γιαννόπουλου. Ο Βόσνιος αμυντικός προπονείται εδώ και αρκετές ημέρες με την υπόλοιπη ομάδα και όλα έδειχναν πως δεν θα αποκτηθεί αφού δεν είχε ικανοποιήσει. Παρόλα αυτά, οι "κυανέρυθροι" αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σ' αυτή την κίνηση αφού δημιουργήθηκε αμυντικό κενό. Να τονίσουμε πάντως πως αυτή την στιγμή ο παίκτης δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Την Τρίτη για πρώτη φορά ακολούθησε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και θα υπολογίζεται από τις αρχές Μαρτίου.
Θυμίζουμε πως την περσινή χρονιά φόρεσε με επιτυχία την φανέλα του Πανιωνίου αλλά η καριέρα του στην Ελλάδα διακόπηκε λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Τα ευχάριστα νέα για τον Πανιώνιο έρχονται από τον Νίκο Μήτρου. Ο νεαρός μέσοεπιθετικός την Τρίτη προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του. Ο Μήτρου ταλαιπωρήθηκε από θλάση στο δικέφαλο.

Eν τω μεταξύ δυσαρέσκεια έχει συγκεντρωθεί γύρω από το πρόσωπο του Γιόζεφ Μπουμπένκο. Ο κόσμος τα έχει μαζί του και είναι σίγουρο πως αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί σύντομα τότε θα έχει πρόβλημα. Πάντως αυτή την στιγμή, η θέση του δεν κινδυνεύει, όσο και αν οι άνθρωποι της διοίκησης είναι δυσαρεστημένοι μαζί του.

Οσον αφορά το παιχνίδι με την ΑΕΚ που ακολουθεί, όλοι γνωρίζουν την κρισιμότητα του. Η ομάδα είναι σε οριακό σημείο και κινδυνεύει να χάσει το τρένο της Ευρώπης. Στόχος στο ματς του Σαββάτου (19:00) είναι μόνο η νίκη και είναι μία καλή ευκαιρία αν σκεφτούμε την κατάσταση της Ενωσης.

*** Σε λειτουργία είναι εδώ και αρκετές ημέρες η ιστοσελίδα των φίλων Πανιωνίου, Μεγάλης Βρετανίας. Είναι μία αξιόλογη προσπάθεια και αξίζει να την επισκεφτείτε.
www.panthersUK.tk

*** Σε απολογία κλήθηκε η ΠΑΕ Πανιώνιος επειδή στο παιχνίδι με την Καλλιθέα δεν υπήρχε fax στα αποδυτήρια των διαιτητών.


Συνέντευξη στο 3ο τεύχος του «Πάνθηρα» παραχώρησε ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο 21χρονος επιθετικός του Πανιωνίου, μέσα από το περιοδικό του δυναμικού συνδέσμου, έδωσε τις δικές του απαντήσεις για όσα έχουν γραφτεί γι’ αυτόν τις τελευταίες ημέρες.

Αρχικά ξεκαθάρισε πως δεν έχει μιλήσει με καμία άλλη ομάδα. «Δεν ξέρω τίποτα, ούτε έχω μιλήσει με κάποιον. Αλλωστε δεν είμαι ελεύθερος. Οποιος με θέλει πρέπει να μιλήσει πρώτα με την διοίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε, «Eίμαι στον Πανιώνιο από τα 8 μου χρόνια και δεν επιτρέπω σε κανένα να λέει πως δεν είμαι Πανιώνιος. Την πονάω αυτή την ομάδα. Εχω παρακολουθήσει αμέτρητα παιχνίδια μαζί με τους πάνθηρες. Εχω κολλήσει αυτό το μικρόβιο που το ξέρουν μόνο όσοι είναι Πανιώνιοι», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μάντζιος ενώ αναφερόμενος στην φετινή του απόδοση, δήλωσε, «Κάποιοι νομίζουν ότι δεν παίζω καλά επειδή έχω πάρει μεταγραφή. Δεν έχω πάρει μεταγραφή. Είναι παίκτης του Πανιωνίου και τα δίνω όλα γι’ αυτή την φανέλα. Στεναχωριέμαι αφάνταστα που δεν παίζω καλά αλλά μην ξεχνάτε πως έχασα όλη την προετοιμασία και είχα πολλούς τραυματισμούς. Η ψυχολογία μου δεν ήταν καλή».

Οσον αφορά την φετινή πορεία της ομάδας, δήλωσε, «Η ομάδα τον τελευταίο καιρό έχει δείξει πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Πιστεύω πως θα βγούμε ξανά στην Ευρώπη». Τέλος, αναφερόμενος στο θεσμό του κυπέλλου, τόνισε χαρακτηριστικά, «Θέλω σαν τρελός να πάρω το


News 24/7

24MEDIA NETWORK