Πανό - γροθιά φίλων της Κρίσταλ Πάλας κατά των Σαουδαράβων της Νιούκαστλ για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Με ένα ιδιαίτερο τρόπο θέλησαν οι φίλοι της Κρίσταλ Πάλας να αντιταχθούν στη νέα διοίκηση της Νιούκαστλ, καυτηριάζοντας την αποδοχή της συμφωνίας από πλευράς των φιλάθλων της ομάδας καθώς και της Premier League.

Πανό - γροθιά φίλων της Κρίσταλ Πάλας κατά των Σαουδαράβων της Νιούκαστλ για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση μεταξύ της Κρίσταλ Πάλας και της Νιούκαστλ (1-1) το Σάββατο (23/10) στο "Σέλχαρστ Παρκ", με τους οπαδούς των γηπεδούχων να βρίσκουν την ευκαιρία να εκφράσουν την αντίθεσή του για εξαγορά των "καρακάξων" από τους Σαουδάραβες.

Με ένα ιδιαίτερο πανό που έμοιαζε με λίστα, οι φίλοι της Κρίσταλ Πάλας θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η τρομοκρατία, ο αποκεφαλισμός, οι παραβιάσεις των πολιτικών δικαιωμάτων, οι δολοφονίες, η λογοκρισία και η εκδίωξη είναι τικαρισμένα στη λίστα, με τους οπαδούς να κατηγορούν για όλα τα παραπάνω τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος απεικονίζεται να κρατάει ένα σπαθί με αίματα στο χέρι.

Την ίδια στιγμή το μήνυμα είχε αποδέκτη και την Premier League, που έδωσε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του συλλόγου αντί του ποσού των 305 εκατομμυρίων λιρών από τους Σαουδάραβες.

"Η κατάληψη της Νιούκαστλ υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δικαίως καταδικάστηκε και προκάλεσε οργή", ανέφερε η δήλωση των Holmesdale Fanatics.

"Το να συγχαρούμε γι' αυτή τη συμφωνία σε μια εποχή που η Premier League προωθεί το γυναικείο παιχνίδι και τις πρωτοβουλίες χωρίς αποκλεισμούς, όπως τα περιβραχιόνια με ουράνιο τόξο, δείχνει την απόλυτη υποκρισία που υπάρχει και καταδεικνύει τον κυνισμό του πρωταθλήματος όπου τα κέρδη έχουν πρωταρχική σημασία".

24MEDIA NETWORK