Πανόπουλος: "Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο"

Ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, μίλησε σΕ ραδιοφωνικό σταθμό με αφορμή τη σύσκεψη των ομάδων της Α’ Εθνικής και την πρόταση δημιουργίας της Σούπερ Λιγκ.

Πανόπουλος: "Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο"
Ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, μίλησε στο Sportime Radio 89,2 με αφορμή τη σύσκεψη των ομάδων της Α’ Εθνικής και την πρόταση δημιουργίας της Σούπερ Λιγκ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ:
Νομίζω ότι διαβάζοντας αυτά τα ερωτήματα που θέσαμε και εφαρμόζοντάς τα, βλέπεις καταρχήν ότι υπάρχει μια ισονομία από την τελευταία ομάδα που συμμετέχει μέχρι την πρώτη. Δεύτερον, το σχέδιο αυτό είναι βασισμένο στο «έξω οι πρόεδροι, οι αντιπρόεδροι και οι εκπρόσωποι των ομάδων από τη διοίκηση του ποδοσφαίρου». Το καλύτερο θα ήταν όλοι -κι εγώ μαζί- να μην ξημεροβραδιαζόμαστε στα γραφεία της ΕΠΑΕ για το καλό του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μάλιστα αμισθί. Θα αφήσουμε ελεύθερο το ποδόσφαιρο να διοικηθεί από ανθρώπους με σύγχρονες αντιλήψεις όπως στο εξωτερικό, που είναι πραγματικά αναβαθμισμένο σε όλα επίπεδα. Μέσα σ’ αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται και η διαιτησία.

Είναι σημαντικό για μια εταιρία να αποφασίζει η ίδια για την τύχη της. Αυτή τη στιγμή για την τύχη των ομάδων της Α’ Εθνικής πολλές φορές αποφασίζουν αυτές της Β’ και της Γ’ Εθνικής και το αντίστροφο. Είναι παράλογα αυτά τα πράγματα. Όταν είχε ξεκινήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πιθανά αυτό το καταστατικό να ήταν σε μια σωστή λογική. Τριάντα χρόνια μετά έχουν γίνει πάρα πολλά λίφτινγκ στο καταστατικό και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχουμε καταντήσει να βλέπουμε να ανακυκλώνονται άνθρωποι στην ΕΠΑΕ.

Εγώ θέλω να έχω επιλέξει κάποιον να κάνει αυτή τη δουλειά, έναν επαγγελματία που θα προσλαμβάνεται με τα 3/4 των ψήφων, θα μπορεί να απομακρύνεται με το 50% -γιατί έτσι μπορεί να κρατήσει σωστές ισορροπίες απέναντι σε όλους- και να του απευθύνεται μομφή με το 30% των ψήφων. Στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ -ή όπως αλλιώς θα λέγεται- η συμμετοχή της Πολιτείας πρέπει να είναι ενεργή, να είναι γνώστης οποιουδήποτε θέματος συζητείται, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και σαν τέτοιο, πρέπει να είναι ανοιχτό, να ξέρει ο κάθε ένας που είναι στο συμβούλιο, η Πολιτεία, ο κόσμος, τι γίνεται.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ:
Υπάρχει μια πρόταση για το πως η Skoda Ξάνθη βλέπει το θέμα μοιρασιάς των τηλεοπτικών εσόδων. Από το καλό υπάρχει πάντα το καλύτερο, δεν λέμε ότι η πρότασή μας είναι η καλύτερη, είναι όμως κάποιες σκέψεις. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα μπορεί να έχει καλύτερες σκέψεις, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Εμείς αυτό που δεν θέλουμε είναι να μην κάνουμε τίποτα ή να κάνουμε ένα ακόμα λίφτινγκ στην ΕΠΑΕ. Θα είναι σαν να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Κι εμείς οι ίδιοι που είμαστε στην ΕΠΑΕ νομίζω ότι θέλουμε ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Κανείς της ΕΠΑΕ δεν νομίζω ότι μπορεί να πει ότι δουλεύει σωστά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΕ:
Οι συμμαχίες της ΕΠΑΕ είναι πάντα προσωρινές, πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο όπου δεν θα έχουν καμία σημασία οι συμμαχίες. Μέσα από το καινούργιο καταστατικό θα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Θα ξέρεις εξ’ αρχής πως θα μοιράζονται τα έσοδα, πως θα επιλέγεται ο γενικός διευθυντής, το νούμερο 1 που θα τρέχει τη δουλειά. Όταν αυτός θα επιλέγεται από τα 3/4 των ψήφων, θα απομακρύνεται με το 50% και τα λοιπά, θα σημαίνει ότι είτε είναι του Παναθηναϊκού, είτε δικός μου, είτε οποιουδήποτε, δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα γιατί θα κινδυνεύει να πέσει, θα είναι αναγκασμένος να κρατάει ισορροπίες από την τελευταία μέχρι την πρώτη ομάδα. Θέλουμε κάτι τόσο διαφανές ώστε να μην μπορεί να ευνοηθεί κανείς. Είναι σ’ αυτή την κατεύθυνση αυτό που λέμε, εκτός αν υπάρχει κάτι καλύτερο, πιο προχωρημένο με μεγαλύτερες ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην ζούμε το φαινόμενο περασμένων καιρών με τα μπλοκ των ομάδων που έκαναν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι συμμαχίες που λειτουργούν την ΕΠΑΕ, αλλάζουν και νομίζω ότι κανείς δεν το θέλει αυτό.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ:
Πριν από 4-5χρόνια υπήρχε η σκέψη δημιουργίας μιας Σούπερ Λίγκ με 12 ομάδες, που πρέσβευε κάποιες από αυτές αρχές. Εμείς δεν μιλάμε για 12 ομάδες. Είναι μεγάλη επανάσταση, δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα για κάτι τέτοιο. Μιλάμε για 16 ομάδες που υφίστανται σήμερα. Πρέπει οπωσδήποτε ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να συμμετέχουν όχι μόνο συναινετικά αλλά να είναι υπέρμαχοι της σκέψης αυτής. Από την αρχή είχα πει ότι αποκλείεται ο κ. Κόκκαλης να είναι εκτός αυτής της σκέψης, γιατί έχουμε συζητήσει γι’ αυτά τα θέματα στο παρελθόν όπως και με τον κ. Βαρδινογιάννη και ξέρω τις σκέψεις τους. Δεν πίστευα ότι ο Ολυμπιακός δεν θα συναινούσε σ’ αυτή τη σκέψη. Βεβαίως μπορεί να έχουν κάτι καλύτερο να προτείνουν και θα το ευλογήσω, αρκεί ν’ αλλάξουμε.

ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ:
Αυτό που με ενόχλησε, ήταν ότι κάποια στιγμή ο κ. Λυκουρέζος έλεγε ότι αυτή είναι μια πρόταση της Ξάνθης και του Παναθηναϊκού. Θεωρώ ότι αυτή η έκφραση είναι εκ του πονηρού, για να έρθει σε αντιπαράθεση ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, για να ενοχληθεί ο Ολυμπιακός, να τη σαμποτάρει και να μην ακολουθήσει. Έτσι αντιμετώπισα τα λόγια του κ. Λυκουρέζου. Θυμίζουν εποχές του αείμνηστου Γιώργου Δέδε, που ναι μεν προσέφερε πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο αλλά για εκείνη την εποχή. Αυτούς τους μήνες, που έχει βγει αυτή η πρόταση, κάποιοι για δικούς τους λόγους δεν θα ήθελαν να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο και μπροστά στον Παναθηναϊκό διέβαλαν τον Ολυμπιακό και το αντίστροφο. Είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει. Κάποιοι που θέλουν να σαμποτάρουν την απλή λογική. Πιθανά να συνεχίζεται και αυτή την ώρα. Αν βρεθεί κάποιος που θα μου πει, δεν τα λες σωστά έχουμε κάτι καλύτερο, θα το δεχθώ. Αλλά να μου πει που είναι λάθος αυτά που πρεσβεύουμε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK